Naše téma: Koronavirus SARS-CoV-2 a doprava

9.3.2020 8:00 PhDr. Zbyněk Zlinský

Naše téma: Koronavirus SARS-CoV-2 a doprava

Ano, už je to tady. Zákeřný vnitrobuněčný cizopasník, ohrožující zdraví světové populace, nakazil i magazín VLAKY.NET. Naštěstí pouze v oné mediální reflexi, která ničí čtenářské a divácké duševno coby předvoj útoku koronaviru reálného na tělesnou schránu obecenstva. Zkrátka média jsou v poslední době plná rozmanitých, často poplašných zpráv, týkajících se nemoci zvané COVID-19 a boje proti jejímu šíření. V něm hraje nemalou roli (veřejná hromadná) doprava.

Epidemie koronaviru SARS-CoV-2 (dříve označovaný jako 2019-nCoV), který způsobuje onemocnění COVID-19, vypukla v prosinci 2019 ve městě Wu-chan v provincii Chu-pej v centrální Číně. Prvotní skupina nakažených lidí jevila známky zápalu plic bez dalších příznaků. Virus se může přenášet z člověka na člověka a jeho rychlost šíření (míra infekce) eskalovala v polovině ledna 2020, kdy byly oznámeny první případy nakažených mimo pevninskou Čínu. Potvrzené případy nakažených jsou hlášeny v 98 zemích na všech kontinentech světa kromě Antarktidy. Inkubační doba (doba od nakažení do propuknutí nemoci) se pohybuje mezi 2 až 14 dny a i během ní je nemoc infekční. Základními symptomy jsou horečka, kašel a dušnost a následky onemocnění mohou být i smrtící. Tolik úvodem z příslušného hesla české Wikipedie.


Dezinfekce vlaku v depu Guiyang (ČLR) 2.2.2020; zdroj: Chinadaily.com.cn

V něm najdeme odkazy na mnohé zdroje další, mimo jiné i na heslo věnované České republice a pochopitelně i na obdobnou stránku o Slovensku. Kdyby se našel čtenář, který vzdor neuvěřitelně masivnímu nasazení médií všeho druhu o problematice neví zhola nic, jistě se může jen z uvedených zdrojů poučit víc než dostatečně. Takže my od roviny obecné můžeme přejít k dopravě. A začneme velice netypicky dopravou námořní, konkrétně výletní lodí Diamond Princess: Dne 3. února 2020 bylo japonským ministerstvem zdravotnictví, práce a sociálních věcí umístěno do karantény 3 711 cestujících a posádky této lodě poté, co byl cestující na lodi pozitivně testován na onemocnění COVID-19 […] Později bylo potvrzeno, že onemocněním COVID-19 je nakaženo 696 cestujících. Následně jich 7 zemřelo a 100 se jich vyléčilo.


Loď Diamond Princess v australském Hobartu ‎25.1.‎2009; zdroj: cs.wikipedia.org

Později se podobný scénář, ale v daleko menším rozsahu, opakoval v jiném koutě světa na jiné lodi téže společnosti: V březnu 2020 bylo oznámeno, že dva cestující na plavbě lodi do Mexika ve dnech 11. – 21. února 2020 se nakazili onemocněním COVID-19. […] Oznámení přišlo, když se loď přiblížila k San Franciscu s 2 500 cestujícími na palubě, někteří z nich také hlásili příznaky této nemoci. Loď byla následně na moři zakotvena a byla na ni uvalena karanténa a začalo testování některých cestujících a posádky na výskyt koronaviru SARS-CoV-2. […] Od 6. března bylo na lodi testováno 45 lidí z toho bylo 21 pozitivních. U ostatních 29 osob byl jeden test neprůkazný a ostatní testy vyšly negativní. Grand Princess bude moci zakotvit v přístavu v Kalifornii 7. nebo 8. března 2020 a všichni cestující budou testováni na koronavirus.


Loď Grand Princess ve Splitu 13.10.2011 © Ivan T.; zdroj: cs.wikipedia.org

Takovéto lodě zajisté nejsou typickými prostředky veřejné hromadné dopravy, ale co do nahromadění osob v jediném dopravním prostředku (kromě velkého množství cestujících také přiměřeného počtu členů posádky) nemají konkurenci. V šíření nového koronaviru po světě sehrála největší úlohu nepochybně doprava letecká. A to nejen díky svému globálnímu rozsahu, ale také v důsledku (byť do jisté míry relativně) uzavřeného mikroklimatu interiéru letadel samotných, které je skoro ideální pro šíření tohoto druhu nákazy. Na druhou stranu lze v tomto dopravním segmentu velice účinně realizovat karanténní a jiná preventivní opatření. Od zdravotních kontrol na letištích až po rušení linek do rizikových oblastí. Což ovšem přináší (nejen) dopravcům nemalé problémy provozní a ekonomické, ba některé už dokonce dovedlo ke krachu.


Poučení pro pasažéry přilétající na Letiště Praha
(klinutí do náhledu otevře celé v PDF)

Daleko složitější je situace v dopravě pozemní, jak ukazuje příběh dvou dovozkyň viru k nám: Jednadvacetileté studentky nakažené koronavirem, které jsou hospitalizované v pražské Nemocnici na Bulovce, předtím podle všeho projely velkou část střední Evropy i Česka. Američanka s Ekvádorkou letěly nejprve z Milána, kde obě studují, do Vídně, odkud cestovaly přes Budapešť a Brno do Prahy..V dálkové autobusové dopravě je situace obdobná té letecké, alespoň pokud jde o rušení některých linek do rizikových destinací. V městské hromadné dopravě u nás zatím k něčemu takovému nedochází, na pořadu dne jsou jen dílčí opatření – od otevírání všech dveří řidičem (které je však vnímáno jako vtip) až po důkladnou dezinfekci interiéru vozidel způsoby tradičními nebo dokonce prostředkem inovativním.


Dezinfekce vlaku v depu Guiyang (ČLR) 2.2.2020; zdroj: Chinadaily.com.cn

A jak je to na železnici? Důkladnou očistu čínského vysokorychlostního vlaku ukazují použité ilustrační snímky z portálu Chinadaily.com.cn, na něž mi už před časem poslal odkaz náš čínský reportér. K tomu můžeme přidat jednu rovněž starší zprávu evropskou: Hrozba nákazy koronavirem dnes narušila železniční provoz mezi Itálií a Rakouskem. Rakušané nepustili na své území vlak mířící z Benátek do Mnichova kvůli podezření, že na jeho palubě jsou nakažení cestující. […] Ve vlaku byli dva cestující s horečkou, o čemž podle rakouského ministra vnitra Karla Nehammera informovali italští železničáři rakouské kolegy. Ti na pokyn rakouských hygieniků a ministerstva vnitra vlak do Rakouska nepustili. Do třetice pak také odkaz na informaci přímo domácí, zaměřenou (vzdor titulku) na preventivní opatření Českých drah.


Dezinfekce vlaku v depu Guiyang (ČLR) 2.2.2020; zdroj: Chinadaily.com.cn

Nejnovější zprávička je z téhož soudku, ale týká se Správy železnic: 10:45: Správa železnic začala rozmísťovat na všech krajských nádražích a dalších frekventovaných nebo příhraničních stanicích stojany s dezinfekcí kvůli koronaviru. Stojany budou ode dneška například v Praze na hlavním nádraží, na nádraží v Holešovicích, Libni, Smíchově a Vršovicích a dále také v Plzni, Pardubicích, Hradci Králové nebo Ostravě, uvedla mluvčí Radka Pistoriusová. Mohli bychom se ještě zmínit o nákupní panice (spíš vyvolané, než jen sledované médii), státem nařízené karanténě (a jejích výjimkách) i o mnoha dalších souvisejících věcech. Ale domníváme se, že už jsme vám poskytli dostatek podkladů k zamyšlení, o jehož rezultát se můžete s ostatními podělit v následující diskusi. Nikoliv nezbytně iniciované následujícími otázkami.

Cítíte se sami ohroženi rozšiřující se nákazou koronavirem SARS-CoV-2? 
Podnikáte v souvislosti s epidemií nějaká vlastní preventivní opatření?
Budou stávající protiepidemické zásahy v (hromadné) dopravě účinné?

Úvodní ilustrační snímek: Dezinfekce vlaku v depu Guiyang (ČLR) 2.2.2020; zdroj: Chinadaily.com.cn

Súvisiace odkazy