EffiShuntery 500 z CZ LOKO jezdí v barvách Škody Auto

23.3.2018 8:00 -zz- Zdroj: CZ LOKO, a.s. - tisková zpráva

EffiShuntery 500 z CZ LOKO jezdí v barvách Škody Auto

Největší česká automobilka Škoda Auto začala k seřazování nákladních vlaků s novými vozy na své vlečce využívat dvě lokomotivy EffiShunter 500 z produkce společnosti CZ LOKO. Součástí kontraktu jsou i desetileté komplexní služby na jejich údržbu a servis.

 

 

 

 

„Zákazníci stále více preferují nákup nových lokomotiv i s jejich pravidelnou údržbou, havarijním servisem a dalšími pozáručními službami. Tento trend je na železnici v poslední době stále více zjevný,“ říká Jan Kutálek, obchodní ředitel CZ LOKO. Pro zákazníka to znamená, že odpovědnost za spolehlivost vozidel má výlučně jejich výrobce. CZ LOKO proto v mladoboleslavském areálu automobilky zřídilo samostatné servisní středisko.


723.707-6 (13.3.2018. Mladá Boleslav) © CZ LOKO

Podle Pavla Orálka, ředitele úseku servisu kolejových vozidel a řízení kontroly jakosti CZ LOKO, získávají klienti v takovém případě vhodné komplexní řešení, neboť mají pod plnou kontrolou náklady na údržbu a zároveň i garantovanou kvalitu prací, které zajistí spolehlivý provoz lokomotiv v souladu s platnou legislativou. „Komplexní servis přímo od výrobce přináší provozovatelům synergie v podobě optimalizace vlastních nákladů. Jinak by o něj neměli zájem,“ dodal.


Prospekt lokomotivy EffiShunter 500 (kliknutí do náhledu otevře celý ve formátu PDF)

S poskytování full service služeb CZ LOKO začalo koncem roku 2015, kdy do společnosti ArcelorMittal v Ostravě postupně dodalo dvacet posunovacích lokomotiv řady 741.7. Časem je rozšířilo i do zahraničí, kde je nyní poskytuje v Polsku a v Itálii prostřednictvím svých dceřiných společností. Ve Finsku, Srbsku, Litvě nebo Lotyšsku se tak děje prostřednictvím místních smluvních partnerů. 


Typový výkres lokomotivy EffiShunter 500

Čtyřnápravové lokomotivy EffiShunter 500 pohání spalovací motor CAT C18 o výkonu 563 kW, splňující emisní třídu Stage IIIB. K jejich výbavě patří i poloautomatická spřáhla. Určeny jsou pro posunovací službu a patří do poslední generace těchto vozidel CZ LOKO. Využívají je také například Třinecké železárny, Nafta Industrija Srbije nebo RailCargo Carrier.


723.707-6 a 723.706-8 (xx.3.2018. Mladá Boleslav) © Škodovácký odborář

Ve Škodě Auto se svou nabídkou služeb na vlečce v režimu just in time uspěla také firma CZ Logistics, dceřiná společnost CZ LOKO: Ta zde koncem ledna zahájila provoz třetí posunovací lokomotivy 704.703. Naplňuje tak kontrakt na 1,5 roku. „Uspěli jsme v tendru na zajištění nepřetržitého provozu na vlečce pro expedici a příjem karoserií v režimu just in time. To bylo pro železniční provoz dosud neobvyklé,“ říká Jiří Zapletal, jednatel CZ Logistics. Nabídka zahrnovala komplexní služby, včetně zajištění lokomotivy, posunujícího personálu a nepřetržitého provozu.


723.706-8 a 723.707-6 (13.3.2018. Mladá Boleslav) © CZ LOKO

Prameny a odkazy:

  1. CZ LOKO, a.s. - oficiální stránky
  2. CZ Logistics, s.r.o. - oficiální stránky
  3. Kategorie: Lokomotivy CZ LOKO – Wikipedie
  4. Nové lokomotivy CZ LOKO  - formát PDF
  5. Katalog lokomotiv a speciálních vozidel CZ LOKO - formát PDF
  6. Effishunter 500 - CZ LOKO
  7. Caterpillar – Wikipedie
  8. Phoenix-Zeppelin, spol. s r.o. - oficiální stránky
  9. Lokomotivy řady 740, 742 na SPŽ
  10. Lokomotiva 723.701 pro Třinecké železárny na SPŽ
  11. Škoda Auto – Wikipedie
  12. ŠKODA AUTO Česká republika - oficiální stránky
  13. Dřina bude o něco příjemnější, železniční vlečka dostala nové lokomotivy in Škodovácký odborář 11/2018 - formát PDF

Súvisiace odkazy