Parním vlakem na ukončení sezony v Muzeu ČD

20.10.2019 8:00 -zz- Zdroj: České dráhy, a.s. - Vlakem na výlet

Parním vlakem na ukončení sezony v Muzeu ČD

Přijeďte se podívat a pobavit na letošní poslední setkání s parními lokomotivami v Lužné u Rakovníka! Kdy? O víkendu 26. a 27. října. Z Prahy nebo Rakovníka se na akci můžete svézt historickým parním vlakem. V bývalém luženském depu vás čekají kromě samotné zajímavé stálé expozice Železničního muzea Českých drah navíc projížďky úzkorozchodnou soupravou s parní mašinkou v čele a také výstavka železničních modelů a modelových kolejišť.

Poslední říjnový víkend (26. a 27. 10.) se v Lužné u Rakovníka koná tradiční akce k ukončení sezony v ČD Muzeu. Z Prahy bude vypraven do Lužné parní vlak. Ten odjíždí z pražského hlavního nádraží v 8:54 hod. a přes Kralupy nad Vltavou, Kladno a Stochov dojede do Lužné v 11:13 hod. Můžete se s ním svézt i opačným směrem, z Lužné odjíždí parní vlak v 15:00 hod. a do Prahy hl. n. s ním přijedete v 17:32 hod. Upozorňujeme, že z důvodu výluky pojedou parní vlaky z/do Prahy po oba dny přes Kralupy nad Vltavou!

Ale ani pokud do Lužné přijedete pravidelným vlakovými spoji, nemusíte být ochuzeni o nostalgický zážitek. Mezi Lužnou a Rakovníkem pojedou o víkendu oběma směry dva parní vlaky. Z Lužné odjíždějí v 9:47 a 13:48 hod., zpět z Rakovníka se vracejí v 10:35 a 14:35 hod.


Plakát akce (kliknutí do náhledu jej otevře ve formátu PDF)

A kolik zaplatíte za jízdné? V prodeji jsou jednosměrné jízdenky:

  • Praha hl. n. a Kralupy nad Vltavou – Lužná u R.: dospělí 160 Kč/děti 6 až 15 let 120 Kč,
  • Kladno a Stochov – Lužná u R.: dospělí 100 Kč/děti 6 až 15 let 80 Kč,
  • Lužná u R. – Rakovník 60 Kč.

Jízdenky koupíte v předprodeji ve všech pokladnách ČD, případný doprodej u vlakového personálu.

Na co se ještě můžete do Lužné těšit?

  • projížďky s úzkorozchodnou parní lokomotivou č. 21,
  • výstavka železničních modelů a celodenní provoz modelových kolejišť ve velikostech 0, H0 a TT.

Předpokládaná účast parních lokomotiv 477.043 a 414.096. Změna vyhrazena.

Další informace najdete na webu národního dopravce, na příslušné internetové stránce jeho muzea a v dodatečně vydané tiskové zprávě.

Súvisiace odkazy