České dráhy posílí dopravu o svátečním ''prodlouženém'' víkendu 17. listopadu

15.11.2022 20:00Zdroj: České dráhy

15.11.2022 - 14:49

V souvislosti se svátkem 17. listopadu a možností čerpat prodloužený víkend posílí České dráhy dálkové vlaky na nejvytíženějších linkách. České dráhy tak vypraví posilové vozy už ve středu 16. listopadu a ve čtvrtek 17. listopadu.

Posilové vozy budou zařazeny na různých dálkových linkách z Prahy na Moravu, např. na Ostravanu, Valašských a Slováckých expresech, a také na dálkové linky v Čechách. Mezi posilované linky patří například Jižní nebo Západní expresy. 

Přesto je třeba očekávat ve špičkových časech vysoké obsazení železničních spojů. České dráhy proto doporučují včasné pořízení rezervace. Cestující bez rezervace by měli zvážit využití vlaků mimo přepravní špičku, např. 17. listopadu v odpoledních hodinách nebo v neděli 20. listopadu dopoledne.

Přehled obsazenosti a volných míst v jednotlivých spojích je dostupný u spojů spravovaných českým rezervačním systémem ARES a cestující si je mohou zobrazit v e-shopu nebo aplikaci Můj vlak při zadání volby rezervace místa z plánku. Pokud je většina míst u spoje už označená jako rezervovaná, je třeba počítat s velkou obsazeností spoje a dopravce doporučuje vyhledat spojení v jiném čase.