Dopravné správy

Pražské hlavní nádraží v novém

Místo, které je pro mnoho lidí branou do Prahy – hlavní nádraží – už není ostudou města ani staveništěm. Čtyřletá rekonstrukce odbavovací haly skončila, cestující nebo lidé, kteří přišli za nákupy, už nebude trápit prach a hluk. Navíc mají k dispozici skoro dvakrát více prostoru než po celou dobu, kdy se postupně rekonstruovaly obě poloviny haly, přístupný je opět také jižní podchod k nástupištím. Hala samotná při rekonstrukci dostala podobu malého nákupního centra.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Železniční doprava v Ústeckém kraji roku 2011 se stejným objemem

Od 13. prosince přestanou jezdit osobní vlaky na severní části trati z Plzně do Žatce, oznámily dnes novinářům České dráhy (ČD). Kraj se je rozhodl neobjednat a zachovat jen rychlíky, které navíc z ušetřených peněz posílí. Kraj za to společně s ministerstvem dopravy zaplatí necelých 700 milionů korun, tedy stejně jako letos, přesnou výši ale bude znát až v lednu. Vlaky ČD odjezdí asi příští rok o 1,5 procenta kilometrů méně, zčásti i proto, že spoje z Liberce do Varnsdorfu od něj převezme koncern Arriva.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Mezi Petrohradem a Helsinkami pojedou naklápěcí soupravy

Hodinu a půl uspoří lidé, kteří se v příštím roce vydají na cestu z Helsinek do Petrohradu. Se změnou jízdního řádu 12. prosince začnou mezi oběma severskými metropolemi jezdit rychlovlaky s naklápěcím systémem Pendolino, které se šesti zastávkami ujedou celou trasu za 4 hodiny a 36 minut. Od prosince budou v provozu dva páry spojů, od léta přibudou další dva páry vlaků.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Pardubické nádraží se promění k lepšímu

Dnes už historické fotografie míst bývalého Československa, které zdobí halu pardubického nádraží, zmizí v nejbližších dnech. Nahradit by je měly snímky nové, které však už budou představovat návštěvníkům pouze Pardubice a Pardubický kraj. Následovat budou i další úpravy stárnoucího nádraží, v příštích letech by měl vzniknout i autobusový terminál hned před staniční budovou.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Šedá eminence Bémova magistrátu míří do ČD

Peter Ďurica, jeden z nejmocnějších úředníků pražského magistrátu, údajně míří do státních Českých drah (ČD). Podle informací týdeníku Ekonom z dobře informovaných zdrojů se rýsuje možnost, že v rámci ČD převezme řízení pražské regionální správy majetku. Týdeník Ekonom se snažil získat oficiální vyjádření managementu firmy, ale zatím žádné jednoznačné stanovisko k dispozici není.

Celou zprávu najdete na této stránce.

České dráhy mají být v příštím roce ziskové

České dráhy (ČD) plánují pro příští rok hospodaření se ziskem 320 milionů korun. Podle generálního ředitele ČD Petra Žaludy by mělo být letos dosaženo mírného zisku, takzvané černé nuly.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Mikulášské vlaky v Pardubickém kraji poprvé pod vlajkou ČD

České dráhy vypraví tuto sobotu 4. prosince tradiční Mikulášské vlaky z Letohradu do Dolní Lipky a z Chocně do Litomyšle. Ve vlacích pojede družina s Mikulášem a čerty, kteří obdarují všechny odvážné a hodné děti. V rámci obou Mikulášských jízd obdrží všechny melé děti Elfíkův adventní kalendář a získají tak možnost zúčastnit se soutěže s Elfíkem. Všechny vlaky povezou parní lokomotivy a bude v nich zajištěno občerstvení. Parní Mikulášské vlaky mají v Pardubickém kraji tradici a letos se poprvé konají pod vlajkou Českých drah.

Podrobnosti včetně jízdního řádu a ceníku jízdného naleznete v přiložené tiskové zprávě.

Z Hostašovic do Nového Jičína už vlaky nepjedou

Cestující na Novojičínsku čeká od poloviny prosince významná změna. Trať z Hostašovic do Nového Jičína, kterou loni poškodila povodeň, chce stát zrušit. Vlaky definitivně nahradí autobusy. Podle tamních starostů bude nových spojů podstatně více než dosud. Kraj, který tuto dopravu dotuje, navíc ušetří dva miliony korun.

Celou zprávu najdete na této stránce.

CZ LOKO, a.s. oceněna za mezinárodní projekt

Akciová společnost CZ LOKO získala cenu za projekt nové šestinápravové lokomotivy TMX v kategorii Invence – nasazení – export – zisk, vyhlašované v rámci soutěže Českých 100 nejlepších. Panevropská společnost Comenius, která soutěž pořádá, tak ocenila česko – ruský projekt modernizace a výroby nové diesel-elektrické lokomotivy, vycházející z původní ruské řady TEM TMX.

Celou tiskovou zprávu najdete na této stránce.

Vize pražské (nejen) železniční dopravy

Vlak z Říčan ve Vršovicích zmizí v tunelu a během pár chvil dorazí na Václavské náměstí. Tak se bude jmenovat obří podzemní stanice v centru Prahy. Z vlaku tam lidé přestoupí na metro nebo další příměstské linky. Fantazie z románu Julese Verna? Ne, budoucnost pražské dopravy. Pod zemí by mělo přibýt téměř deset kilometrů nových železničních tratí, další tři kilometry povedou po povrchu. 

Celou zprávu najdete na této stránce.

Mrtvých na přejezdech přibývá

Řidiči, respektujte železniční přejezdy! I tak by mohla znít společná výzva Ministerstva dopravy (MD), Správy železniční dopravní cesty (SŽDC) a Drážní inspekce (DI). Nehodovost na přejezdech totiž stále stoupá. Přibylo i usmrcených a zraněných. Zatímco podle statistik Drážní inspekce se v roce 2009 stalo celkem 227 nehod na železničních přejezdech, k 25. listopadu 2010 jich bylo již 236. Rapidně stoupl i počet zraněných, kterých bylo v loňském roce 85, letos již 105! To je nárůst o hrozivých 23 %. Správa železniční dopravní cesty dodává, že hmotná škoda při těchto neštěstích již přesáhla 55 mil. Kč.

Celou zprávu najdete na této stránce.

AWT a.s. se profiluje především jako významný hráč na železnici

Komplexní dopravní a logistická skupina AWT zahájila zeštíhlení a zefektivnění vnitřní struktury. Tento proces spočívá v centralizaci některých činností, které jsou historicky roztříštěné mezi jednotlivé společnosti či jejich části a přinášejí zbytečné vícenáklady.

Celou zprávu najdete na této stránce.

AŽD Praha v americkém Nashvillu

Odborníci z české společnosti AŽD Praha dokončili v americkém Nashvillu zabezpečení železničního přejezdu. Zakázka v hodnotě 150 tisíc dolarů (asi 2,8 milionu korun) je pilotním projektem. Pokud se česká technologie osvědčí a zkušební provoz proběhne bez komplikací, otevře se pro pražskou firmu v USA zcela nový trh.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Pět let Pendolina ze všech stran

Elektrické jednotky s naklápěcí skříní, kterým se právě podle této technologie říká Pendolino, jezdí pět let. Půlkulaté výročí slaví soupravy už podruhé, letos uplynulo pět let od zahájení pravidelného provozu na linkách Praha–Ostrava a Praha–Brno–Břeclav, rok předtím ale probíhal zkušební provoz s cestujícími mezi Prahou a Děčínem. Sedm Pendolin má kvůli výpadku krátce po zahájení pravidelného provozu dodnes trochu pošramocenou pověst, zároveň jsou ale vlaky vnímány jako symbol toho lepšího, co dnes České dráhy mají.

Celou zprávu najdete na této stránce.

O víkendu pojedou v Praze Mikulášské parní vlaky

Na tuto sobotu a neděli 4. a 5. prosince jsou v Praze připraveny tradiční Mikulášské parní vlaky Českých drah. Souprava sestavená z historické parní lokomotivy „Ušatá“ a vozů 2. a 3. třídy bude po oba dva dny vyjíždět ze stanice Praha-Braník a postupně sveze cestující do Libně, Davle nebo do Radotína. Na sobotu je navíc připravena večerní jízda noční osvětlenou Prahou po tzv. „Pražském Semmeringu“. Při všech jízdách projde vlakem Mikuláš s čertem. Vyvrcholením sobotních mikulášských oslav bude ohňostroj na branickém nádraží v 19:25 hod.

Podrobnosti včetně jízdního řádu a jízdného naleznete v přiložené tiskové zprávě.

Lanovka na Sněžku míří k soudu

Podmínky soutěže na stavbu nové lanovky na Sněžku po pátečním otevření nabídek splnilo pouze sdružení společností Eurovia CS a Doppelmayr. Zbývající dva uchazeči byli ze soutěže vyřazeni. Jedna z neúspěšných firem již oznámila, že se svých práv hodlá domáhat u soudu. To by mohlo stavbu lanovky, která již získala dotaci z EU, zdržet.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Změny v jízdním řádu Českých drah se nevyhnuly ani Zlínskému kraji

„Mezi největší změny patří zavedení vlakového spoje z Trenčína do Brna, spěšného vlaku z Brna do Bylnice a pravidelného spoje IC z Prahy do Zlína. Navíc všechny soupravy kategorie EC budou nově zastavovat v Horní Lidči,“ uvedla regionální mluvčí Českých drah Kateřina Šubová.

Celou zprávu najdete na této stránce.

ČD zaplatí ČEZu za elektřinu 1,66 miliardy korun

Konec tajností. České dráhy zaplatí za elektřinu, kterou jim dodá v příštím roce energetická společnost ČEZ, 1,66 miliard korun.  Obě firmy oznámily podepsání smlouvy o dodávkách elektřiny už v polovině listopady, cenu však odmítaly zveřejnit. 

Celou zprávu najdete na této stránce.

Striptérka v římském dopravním podniku

K protekci neobvyklých rozměrů docházelo v římském dopravním podniku ATAC. Ředitel firmy, jež zajišťuje tramvajovou a autobusovou přepravu v italské metropoli, dokázal za dva roky zaměstnat 854 příbuzných a přátel. Sekretářku si udělal z atraktivní striptérky.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Technologie pro pražské metro dodá Skanska

Společnost Skanska se stala vítězem v tendru na dodávku technologického vybavení pro prodloužený úsek metra A, kontrakt se vyšplhá na 3,721 miliardy korun bez DPH, tedy 4,465 miliardy s daní.

Celou zprávu najdete na této stránce.