Od tragédie na přejezdu v Bezděčíně uplynulo půl století

1.8.2019 8:00 PhDr. Zbyněk Zlinský

Od tragédie na přejezdu v Bezděčíně uplynulo půl století

Železniční nehoda v Bezděčíně se stala v pondělí 28. července 1969 ve 22:47 v Bezděčíně u Mladé Boleslavi na železniční trati Nymburk – Mladá Boleslav. Autobus ČSAD Škoda 706 RTO s přívěsným vozem většinou rozvážel dělníky z odpolední směny ve škodovce mezi Mladou Boleslaví a Benátkami nad Jizerou. Protože závory nebyly staženy, vjel na přejezd a zde se střetl s projíždějícím osobním vlakem na trase z České Lípy do Nymburka. Parní lokomotiva 354.137 zachytila nárazníkem dveře autobusu a táhla jej přes 30 metrů. Přívěsný vůz začal rotovat asi čtyřikrát se otočil.

Takto je uvedeno (poněkud horkou jehlou šité) heslo ve Wikipedii, které se v ní objevilo v souvislosti s nedávným padesátým výročím druhého nejtragičtějšího střetu vlaku se silničním vozidlem v dějinách našich drah. Tomuto tématu, jak vám asi neuniklo, se věnovala rozmanitá média – od lokálních až k celostátním. Nehodláme přidat další varovnou vzpomínku nebo snad rozbor události do přehršle těch, které jste mohli vidět v televizi, slyšet z rádia nebo číst na stránkách novin tištěných i elektronických. Jeden z našich reportérů však ve svém archivu objevil dva dobové dokumenty o vyšetřování nehody, oskenoval je a poslal naší redakci k případnému využití. Bylo by škoda jeho nabídku ignorovat, protože oba články odkrývají nejen nepříliš známé okolnosti mimořádné události, ale také někdejší postupy jejího šetření.

Zaslané snímky stránek nebyly sice příliš kvalitní (nicméně za ně jejich pachateli velice děkuji), ale podařilo se mi je narovnat, vyčistit a všelijak jinak upravit, aby se daly bez problému číst. K tomu úkonu máte dvě možnosti – buď plynule přímo z náhledů (při případném zvětšení velikosti stránky na vašem zobrazovacím zařízení) nebo per partes po jejich otevření v originální velikosti, jehož dosáhnete kliknutím do vybraného náhledu. Ale teď už obraťme svou pozornost k obsahu dokumentů. Pocházejí z kdysi Československými státními drahami v Nakladatelství dopravy a spojů vydávané řady poučných listů s názvem Bezpečnost na kolejích. První z nich je věnován samotné nehodě a druhý některým aspektům jejího vyšetřování za použití tehdy dostupných kriminalistických a dalších odborných metod. Můžete se pustit do čtení:

Jaroslav Jelínek a kolektiv: Velká nehoda na železničním přejezdu u Bezděčína
(Bezpečnost na kolejích, Poučný list č. 18 ze 30.9 1969, str. 11 – 15)

Mjr. Zdeněk Bažant, odbor vyšetřování VB Praha - JUDr. Otakar Podhajský, prokurátor, Praha: Některé zkušenosti z vyšetřování nehody na železničním přejezdu v Bezděčíně
(Bezpečnost na kolejích, Poučný list č. 20 z 10.11 1970, str. 26 – 29)

Co dodat na závěr? Jako v mnohých jiných podobných případech, rovněž před půl stoletím v Bezděčíně „selhal lidský faktor“ (i když tehdy se tato fráze ještě nepoužívala), bohužel s následky nadmíru tragickými. Na tuto mimořádnou událost můžeme samozřejmě nahlížet také jako na výsledek působení řetězu řady dílčích náhodných jevů, jehož přetržením by možná k tak děsivému výsledku nedošlo, ale v historii žádné „možná“ či „kdyby“ neplatí. A ještě si dovolím malý dovětek k věci, která by na rozdíl od historie změnit šla: Oběti oné srážky by si jistě zasloužily na jejím místě důstojnější hmotnou upomínku, než je ten dnes už jen ostudně působící časem zrezivělý křížek s opršelou tabulkou, zobrazený v úvodu této stati.

Úvodní obrázek: Koláž historického a soudobého snímku z místa nehody; zdroj: internet © PhDr. Zbyněk Zlinský

Súvisiace odkazy