Dopravné správy

Vlakem ČD na ostravské Dny NATO

Největší středoevropská bezpečnostní show Dny NATO & Dny Vzdušných sil AČR na ostravském letišti v Mošnově každoročně láká tisíce návštěvníků. V letošním roce bude možné podniknout návštěvu bez stresu z ucpaných silnic a bez problémů s parkováním. Přímo do stanice Mošnov, Ostrava Airport pojedou zvláštní posilové vlaky z Prahy, Olomouce a z Brna. Ve Studénce mimořádně zastaví také další spoje, například rychlovlaky SC Pendolino, a navíc budou posíleny i pravidelné regionální vlaky z Ostravska do Mošnova.

Další podrobnosti o dopravě na Dny Nato & Dny Vzdušných sil AČR je možné nalézt na
www.cd.cz nebo na www.natodays.cz/doprava.

Další informace naleznete v příloze.

Kandidáti na šéfa DPB sa predstavia verejnosti

V stredu 9. septembra 2015 od 9.00 sa v Zrkadlovej sieni Primaciálneho paláca na verejnom vypočutí verejnosti predstavia kandidáti na posty generálnych riaditeľov a predsedov predstavenstiev mestských podnikov, medzi ktorými je aj Dopravný podnik Bratislava.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Petřínská lanovka se zastavila na 7 měsíců

Pražská lanovka na Petřín bude [...] přibližně sedm měsíců mimo provoz. Důvodem je rekonstrukce mostu a stanice Nebozízek. Lidé se lanovkou opět svezou až 19. března 2016. Na svých internetových stránkách to uvedl dopravní podnik (DPP). Lanovka se v Praze poprvé rozjela roku 1891.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Medzi kandidátmi na šéfa DPB už nie je ten súčasný

Výberová komisia zložená z poslancov mestského zastupiteľstva i zástupcov bratislavského primátora rozhodla, že do ďalšieho kola, ktorým je verejná prezentácia, postúpia piati z celkovo 17 kandidátov. Medzi vybranými uchádzačmi však nie je súčasný generálny riaditeľ DPB Ľubomír Belfi. Na čele tohto mestského podniku by tak mala nastať zmena.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

SŽDC otvírá další část čtvrtého koridoru

Železniční peklo v podobě nekonečných výluk na čtvrtém koridoru se v úterý alespoň částečně zmírní. Správa železniční dopravní cesty po roce a půl dokončila modernizaci šestikilometrového úseku z Veselí nad Lužnicí do Soběslavi za 1,3 miliardy korun. Trať se dočkala například zdvoukolejnění, čímž maximální povolená rychlost stoupne na 160 kilometrů v hodině.

Celou zprávu najdete na této stránce.

ŽSR rekonštruujú priecestia v Bánovciach n.B.

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) dnes začali rekonštrukčné práce na železničnom priecestí v Bánovciach nad Bebravou, ktoré je v úseku železničnej trate Chynorany - Trenčín. Práce potrvajú do piatka 11. septembra do 16.50 h. Ako TASR informovala Ivana Popluhárová z odboru komunikácie ŽSR, predpokladané náklady na rekonštrukciu priecestia sú 100 000 eur, ŽSR ich budú hradiť z vlastných zdrojov.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Rok výluk na síti SŽDC pokračuje

Čtyřicet čtyři miliard má letos utratit Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) na modernizaci české železnice. Rekordní objem investic má i svoji stinnou stránku: obrovské množství výluk. Zatímco některé už během prázdnin skončily, další teprve začínají.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Nehody a mimoriadnosti na tratiach ŽSR za 36. týždeň

ŽSR zaznamenali v uplynulom týždni jeden smrteľný prípad zrážky vlaku s civilnou osobou. Nehoda sa stala v sobotu (05.09.2015) v ranných hodinách na trati medzi Trnavou a Cíferom, kde InterCity vlak zrazil muža neznámej totožnosti, ktorý nehybne ležal v koľajisku, predpokladáme, že išlo o samovraždu, avšak prípad ďalej vyšetruje polícia. Doprava bola v úseku úplne prerušená, a následkom vážnej nehody bolo zmeškaných 15 vlakov dokopy 443 minút.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Od černého vlaku na růžovém kole

Už týden mají možnost cestující, kteří přijedou na pražské hlavní nádraží, pokračovat ve své cestě dále po metropoli nejen metrem či tramvají, ale nově také na růžovém kole. Přímo v hlavní hale totiž vzniklo první stanoviště bikesharingu.

Celou zprávu najdete na této stránce.

ŽSR opravujú viaceré traťové úseky

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) od pondelka 7. septembra opravujú koľaje v úseku Čoltovo-Tornaľa. Ako agentúru SITA informovala Ivana Popluhárová z Odboru komunikácie ŽSR, práce budú trvať do piatka 11. septembra do 14:30. V jednom úseku vytrhnú koľajové pole, odbagrujú koľajové lôžko, štrkom doplnia nové lôžko a položia nové koľajové pole. Vlaky v úseku Plešivec-Tornaľa nahradia autobusovou dopravou.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Historické drážní dílny jdou přes protesty k zemi

Společnosti miliardáře Radovana Vítka začaly v pondělí ráno s demolicí historických dílen v areálu nádraží Bubny-Zátory. Tento krok okamžitě vyvolal vlnu kritiky Klubu za starou Prahu a radnice Prahy 7. Rozsáhlý objekt byl totiž dříve památkově chráněný.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Ako sa živorí a čaká v „džungli“ pri Eurotunele

Za priemyselnou časťou francúzskeho mesta Calais sa rozprestiera tábor, v ktorom býva približne tritisíc utečencov. Každý večer sa pokúšajú dostať do prívesov kamiónov, aby mohli prekonať kanál La Manche a prísť do vysnívanej Británie.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

JHMD žalují dva kraje o 40 milionů

Přetahovaná Jindřichohradeckých místních drah (JHMD) a krajů o peníze na dopravu dospěla k žalobě. Tu v podobě návrhu na zahájení správního řízení poslal jihočeský dopravce na ministerstvo vnitra. Po Jihočeském kraji a Vysočině žádá provozovatel úzkokolejky 40 milionů korun. Kraje jakékoli nároky ze strany JHMD odmítají. Jde o první spor tohoto druhu mezi objednatelem dopravy a železničním dopravcem.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Terminál v Moldave obslúži 10 párov vlakov

V čase vrcholiacich stavebných prác na novom termináli integrovanej osobnej dopravy (TIOP) Moldava nad Bodvou bol zverejnený konečný návrh GVD pre obdobie platnosti 2015/2016. Na jeho základe sa zavádza pravidelná osobná doprava na trase Košice – Moldava nad Bodvou – Moldava nad Bodvou mesto. Naproti tomu, úsek Moldava nad Bodvou – Turňa nad Bodvou o pravidelnú dopravu príde.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

O počátcích plzeňské Škodovky

Od narození Emila Škody uplyne letos v listopadu sto sedmdesát šest let. Zakladatel Škodovky je považován za průkopníka v podnikání. Jako plzeňská legenda patřil mezi osobnosti evropské úrovně, které se nebály podnikatelských rizik. Ze Škodovky dokázal vybudovat největší zbrojovku rakouskouherské monarchie se čtyřmi tisíci zaměstnanci.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Nebezpečnosť priecestia v Rači

Dobrý deň, včera večer približne medzi 22,30-23,30 sme prechádzali koľaje po otvorení rampy medzi Vých. nádražím a Račou a v polovici koľajiska sa náhle uzavreli závory. Ostali sme v hrôze stáť. boli sme dve takže jedna rýchle vystúpila a zdvihla závoru.

Odpoveď nájdete na tejto stránke.

Stavebnictví táhnou hlavně zakázky SŽDC

Rozkopané silnice, zpoždění vlaků nebo uzavírky cest - v letošním roce čím dál častější obrázek. Do dopravní infrastruktury šlo za prvních osm měsíců roku o 40 procent peněz víc, než za stejné období loni. A největší část připadla na Správu železniční dopravní cesty (SŽDC). Na výstavbu nebo opravu nových tratí šla bezmála pětina všech peněz, které zamířily do stavebnictví. Vyplývá to z analýzy, kterou vypracovala inženýrská a poradenská společnosti ÚRS Praha.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Žlté autobusy z Bratislavy do Viedne čo najskôr

Súkromná spoločnosť RegioJet, a.s. by chcela začať prevádzkovať medzinárodnú autobusovú linku z Bratislavy do Viedne cez letisko vo Schwechate čo najskôr, neoficiálne v najbližších týždňoch, resp. do októbra. O vydanie licencie na uvedenú autobusovú linku už požiadala ministerstvo dopravy.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

V Budapešti vyjely první trolejbusy ze Škodovky

V Budapešti vyjely první trolejbusy vyrobené konsorciem firem Škoda Electric a Solaris. Budapešťský dopravní podnik jich objednal 36, na další desítky má opci. Objem současné dodávky je 520 milionů Kč ...

Celou zprávu najdete na této stránce.

Cestujúcich DPB vozí už 24 nových električiek

Od 4. septembra 2015 sa do premávky s cestujúcimi zaradilo ďalších 5 nových nízkopodlažných jednosmerných električiek Škoda 29T ForCity Plus #7405 až 7409. Spolu je už v premávke 9 nových jednosmerných električiek, ďalšie 3 dodané (s číslami 7410 až 7412) čakajú na zaradenie do premávky.

Celú správu nájdete na tejto stránke.