Rychlý report o rychlé mašině

16.12.2010 12:00 Milan Vojtek

Rychlý report o rychlé mašině

Protože jsem zaznamenal zájem návštěvníků webu o „stíhací“ stroj „messerschmitt“ Škoda řady 380 a také proto, že jsem dostal „příkazem“ dostavit se ve čtvrtek ráno na břeclavské nádraží zdokumentovat první odjezd daného stroje z Břeclavi, nezbylo nic jiné, než se s velkým sebezapřením ve čtvrtek ráno dokopat k tomu, abych se vykopal z postele.

No, důvod byl ještě  jeden, návštěva zubaře mimo pořadí, ale to sem nepatří. První příjezd stíhače s osobní vozbou jsem z důvodu pracovních povinností nestihl. Doma mě ale čekal mail od kamaráda s jednoznačnou výzvou, jestli je při prvním odjezdu z Břeclavi zdokumentuji. Čas odjezdu 7.38 na spěšném vlaku do Brna. Hodina na přelomu noci a dne není to pravé ořechové na focení, ale co by člověk pro kamarády neudělal.
V okamžiku příchodu na nádraží se zrovna ozvalo zahoukání a 380.008 se jako posun dala do pohybu z třetí koleje, tak jsem udělal obrázek posunu na sedmé koleji. Po několika minutách už najela do čela Sp 1772, aby pak z Brna pokračovala jako 572 do Prahy. Novinka zaujala partu dorostu, myslím, že to byli kluci z průmyslovky, zjevně majitelé některých informací z k-reportu :-).
No, udělal jsem pár obrázků, a uháněl k tomu zubaři. Snad potěším ty, kdo jsou hladoví po záběrech 380 v novém a prioritním určení.

Přelom noci a dne, zatímco "meser" čeká na příjezd svého vlaku, zkouším, jak to půjde bez stativu. ISO 400, clona 2,8, čas 1/50 a jde to ...

380.008 zastavuje a najíždí na vlak, stačilo pár minut a můžu fotit časem 1/100

  a jde to i s bleskem

Dojedeme v pořádku? říká si možná KV Jan Mikeš. Výkon lokomotivy ale chválí.

Tak jestli je vše zadané, jsme připraveni

Čekání na odjezd

připraveni?

tak jedem... první odjezd z osobního nádraží v Břeclavi s cestujícími.

Malá "historická" reminiscence - 9.8. jsem fotit stejný stroj poprvé. To bylo zahájení provozu ve službách ČD Cargo.  

Súvisiace odkazy