Jarní nahlédnutí na železniční zkušební okruh

6.5.2010 8:00 Jiří Řechka

Jarní nahlédnutí na železniční zkušební okruh

Uplynul nějaký ten měsíc, kdy jsem se byl podívat v Cerhenicích, co se děje na zkušebním okruhu. Několik internetových informací o probíhajících zkouškách lokomotivy Eurorunner 24PC pro Írán, probíhající zkoušky škodováckých lokomotiv řady 380 a také možná spatřit novou elektrickou jednotku řady 671 pro ZSSK, to byl impuls k mé návštěvě tohoto místa.

 

 

 

Dne 22.4.2010,jsem se tedy vydal na pražské Masarykovo nádraží. Po zakoupení zpátečního lístku jsem odjel s Os 9309 do Cerhenic. Při průjezdu nádražím Praha-Libeň zde spatřím odstavené lokomotivy, je zde také prasátko ČD Cargo v novém laku. Nezbývá než doufat, že při návratu tam ještě budou. Po výstupu v Cerhenicích odcházím k silničnímu nadjezdu, který vede nad zkušebním okruhem. Ještě než dojdu k tomuto nadjezdu, spatřím dvojici lokomotiv, která projela v dálce.

ES 64F4 E 189-111 a Eurorunner 24 PC při zkušební jízdě © Jiří Řechka

Jednou z nich je právě zkoušená lokomotiva Eurorunner 24PC pro Írán. Docházím na nadjezd a pohledem zjišťuji, že se v areálu nacházejí nejen škodovácké lokomotivy, ale také elektrická jednotka řady 671. Vidím také místního okruhového kocoura řady 740. Rozhoduji se, zda zůstat na místě a čekat na zkoušenou íránskou lokomotivu, nebo se vydat podél tratě směrem k odstaveným lokomotivám a jednotkám. Problém vyřešilo nastartování kocoura a jeho pomalý odjezd. Nechtěl jsem si ho nechat ujet, takže následoval zrychlený přesun do prostoru „nádražíčka“.

380 002, 380 003, 380 001 a další vozidla © Jiří Řechka

Samozřejmě, že ujel a tak jsem si fotil, co se zde nepohybovalo. Krom již zmiňovaných lokomotiv a elektrické jednotky, stála zde také odstavená souprava pro římské metro. Najednou bylo slyšet nastartování motoru a z areálu vyjel kocour s přivěšeným plošinovým vagonem. Tak jsem se ho přece jenom dočkal. Další moje kroky směřují do míst, kde jsem spatřil odstavenou dvojici lokomotiv ES 64F4. Po několika okamžicích okolo mne projíždí zkoušená íránská lokomotiva spolu s další ES 64F4. Zastavuje v areálu a já se pokouším nějak rozumně nafotit elektrickou jednotku 671.

671 001-6/971 001-3 © Jiří Řechka

Problém je, že na straně kde jsem, mně ve focení překážejí trakční stožáry a také trochu protisvětlo. Není to vždy ideální. Poté se vracím zpět k nadjezdu a pokračuji podél tratě k místu, kde si chci vyfotit projíždějící lokomotivy. Ty se vydaly opět na okruh, bohužel obráceně, než jsem si přál, takže budou v protisvětle. Fotím jejich průjezd a jdu na nadjezd kvůli dalšímu focení. Zde se ke mně přidávají další lačnící šotouši. Po dalším průjezdu lokomotiv,odcházím zpět na zastávku a čekám na Os do Prahy. A protože musím čekat, fotím samozřejmě také provoz na trati SŽDC č. 011.

1216 236 projíždí zastávkou Cerhenice © Jiří Řechka

Přijíždím na libeňské nádraží a odstavené lokomotivy tu stále jsou. Jsem rád, že mám hlavně prasátko, nevím kolik původních těchto lokomotiv dostane nový lak. Když přijíždí Os do Roztok u Prahy, odjíždím s ním do Holešovic. Zde po výstupu jdu na most přes Vltavu, zkusím si udělat ještě pár záběrů průjezdu vlaků. Bohužel moje nepozornost mě připravila o průjezd žlutého vlaku našeho rodícího se nového železničního dopravce. Tedy stačil jsem vyfotit pouze jeho konec. A to byl také konec mého focení v tento den.

Titulní snímek: ES 64F4 E 189-111 a Eurorunner 24 PC při zkušební jízdě © Jiří Řechka

Galéria

Súvisiace odkazy