S RegioJetom do Dunajskej Stredy a Komárna

25.4.2011 12:00 Bc. Jozef Gulík

S RegioJetom do Dunajskej Stredy a Komárna

V dňoch 26. až 28. apríla 2011, teda od utorka do štvrtka, sa budú konať prezentačné jazdy spoločnosti RegioJet na trati Bratislava - Dunajská Streda - Komárno. Mimoriadne osobné vlaky, ktorých cestovný poriadok je pripojený, sú počas týchto troch dní určené pre širokú cestujúcu verejnosť.

 

 

     Spoločnosť RegioJet, člen skupiny Student Agency, pred časom zvíťazila v tendri na prevádzkovanie osobnej dopravy na trati Bratislava - Dunajská Streda - Komárno, ktorú začne vykonávať od marca budúceho roku. Už krátko po tomto úspechu avizovala prezentačné jazdy, ktoré sa podľa pôvodných predpokladov mali konať ešte v marci, napokon prichádzajú v týchto dňoch, presnejšie od 26. do 28. 4. 2011.

     Počas nasledujúcich troch dní teda bude mať široká cestujúca verejnosť možnosť priamo vyskúšať, ako sa jej bude o rok na tejto trati cestovať. Na mimoriadne jazdy má byť nasadená motorová jednotka Talent radu 643. Práve Talenty by totiž mali zabezpečovať budúcu dopravu v réžii RegioJetu.

     Zajtra, tj. v utorok 26. 4., sú k dispozícii pre verejnosť tri mimoriadne vlaky v úseku Bratislava hl. st. - Dunajská Streda. Dva z Bratislavy hl. st. s odchodom o 15.08 a 18.40 h. Opačným smerom z Dunajskej Stredy jeden s odchodom o 17.05 h. Na ďalšie dva dni je na programe aj vlak v celej trase až do Komárna, kde má plánovaný pobyt v čase od 10.22 do 12.41 h. Podrobnejšie informácie o jazde zvláštnych vlakov RegioJet vám podá cestovný poriadok vo formáte pdf.

     Zaujímavosťou je aj "ľudové" cestovné vo všetkých uvedených vlakoch, ktoré odzrkadľuje charakter prezentácie a predstavuje iba 0,50 € na jednu cestu, nezávisle od precestovanej vzdialenosti. Cestovné lístky bude vydávať priamo vlakový personál.

Ilustračné snímky: RegioJet

Súvisiace trate

Súvisiace odkazy