Ostře sledovaný žlutý vlak

27.8.2011 8:00 Jakub Vyskočil

Ostře sledovaný žlutý vlak

Dne 25.8.2011 vyjel první ne zcela oficiální vlak společnosti RegioJet společnosti Student Agency majitele Radima Jančury. A naše stránky u toho samozdřejmě nesměly chybět. Vlak jel po trase Opava východ - Ostrava-Svinov - Olomouc - Zábřeh na Moravě - Česká Třebová - Pardubice - Kolín.

 

 

 


Proč vlak vlastně jel? Důvodů bylo více, jeden z z nich byl převoz vozů do kolínských dílen Dyko, kde by měly projít rekonstrukcí interiéru. Dalším důvodem bylo po cestě focení marketingových fotografií, například ve stanici Olomouc a Zábřeh na Moravě. V době pobytů vlaku ve stanicích Ostrava-Svinov a Olomouc pan Jančura poskytovall rozhovory novinářům, pár otázek jsem panu Jančurovy taky položil a já se s vámi podlěím o odpovědi.


Radim Jančura a jeho stevardky pózujív Olomouci fotografům © Jakub Vyskočil

Na otázku kdy pravděpodobně žluté vlaky vyjedou, jsem dostal následovnou odpověď: Nejpozději do konce měsíce září, ale pravděpodobně vyjedeme o něco dříve. Ze začátku budeme jezdit se dvěmi soupravami na třech párech vlaků mezi Prahou a Ostravou. V každém voze bude stevardka a v některém voze dokonce dvě. Jedna se bude starat o cestující a druhá bude takzvaná barmanka, v každé soupravě prý budou dva bary.


Interiér jednoho z vozů soupravy © Jakub Vyskočil

Byla mi prozrazena i cena, za kterou budou jezdit mezi Prahou a Olomoucí a to 190,- Kč bez rozdílu věku, zatím co České dráhy v zákaznickém jízdném požadují 233,- Kč. Naši slovenští kolegové se na společnost RegioJet mohou těšit od března příštího roku v trase Bratislava Komárno, kde by společnost měla jezdit s moderními jednotkami Talent.


Během pobytu ve stanici Zábřeh n.M. proběhla údržba na lokomotivě © Jakub Vyskočil

Odkazy:

  1. RegioJet - Wikipedie
  2. RegioJet, a.s - stránky dopravce

Titulní snímek: Sv 1010 v úseku Lupěné - Hoštejn © Jakub Vyskočil

Galéria

Súvisiace odkazy