Fotografické postřehy z Czech Raildays 2009

18.6.2009 8:00 Karel Furiš

Fotografické postřehy z Czech Raildays 2009

Náš ostravský dopisovatel se rozhodl s námi podělit o své zážitky z návštěvy na letošním jubilejním ročníku každoroční výstavy drážní techniky v někdejším "ocelovém srdci republiky". No rozhodl - ve skutečnosti tam byl svým způsobem delegován, či spíš vyhověl prosbě redakce. Díky mu za to. (-zz-)

 

 

 


Většina z vás určitě ví, o co jde. V minulosti jsem asi tři ročníky po sobě vynechal z důvodů dovolené Tento rok to vyšlo, a tak přináším pár řádků a fotografii. Na výstavu jsem se dopravil vlakem, i když jsem z Ostravy, přece je to zatím nejrychlejší spojení z Ostravy-Svinova na hlavní nádraží. Počasí vypadalo asi tak, že jsem ještě na nádraží uvažoval o návratu domů. Ale zvědavost zvítězila, a tak jsem nakonec na výstavě byl a déšť spadnul asi někde jinde.

16.6.2009 - Ostrava: Před vstupem na výstavu © Karel Furiš

Před komerčním obvodem, kde se vše odehrávalo, už byla řada na vstupenky a zájem byl velký. Po vstupu do areálu jsem potkal dokonce pár známých z Vlaky.net. Hlavním lákadlem byla určitě lokomotiva Škoda 380, kterou jsme zde postrádali v loňském roce. Dále největší exponát, jak víte, dorazil z Vídně, a to jednotka Railjet. Popis už provedl kolega Shalomek ve svém článku o její cestě do Ostravy, takže já jen fotografie. Ono skoro o ničem nemusím psát. Škoda 380 už byla na stránce také představena, nové barvy vozidel ČD rovněž, takže napíšu jen něco málo o tom, o čem se moc na naší stránce nepíše a nebo píše a já o tom nevím.

16.6.2009 - Ostrava: Railjet © Karel Furiš

Já jsem se dost hodně vyptával jak u stánku Škoda, tak u stánku OKD-D i dalších. Možná už tento rok vyjede souprava Elefant pro Slovensko na zkušební okruh. Třeba na Slovensku si to nakonec pojmenují jinak. OKD-D má taky spoustu plánů a zakázek, a dokonce také na Slovensku. Dále jsem se vyptával na nedávné zkoušky lokomotivy řady E 189. Ale nikdo nic neprozradil a vše je v jednání a otázka peněz.
 
16.6.2009 - Ostrava: Vůz OOS Ostrava Rils © Karel Furiš
 
Zastavil jsem se i u stánku, kde bylo vystaveno několik druhů vysílaček. Ale do deštivého počasí pro posun vysílačka prostě neexistuje. Když namokne mikrofon, tak je komunikace v čudu a pak je dobrá píšťalka a praporek. Ono to jen prospěje občas si zopakovat návěsti. O ČD Cargu se taky dost šeptá, ale nákup mašin, které by tam potřebovali, je ještě v nedohlednu. Ale něco nového přece jen přibylo od firmy OOS Ostrava, která vyrábí nákladní vozy a nebo renovuje staré. Jedná se o vozy pro dřevní hmotu Laaps a novinkou jsou vozy Falls přestavěné na Talls, které jsou z vrchní strany uzavřené.
 
16.6.2009 - Ostrava: CZ LOKO - 753 757-4 © Karel Furiš
 
Pars nova předala další Regionovu, označenou 814.063-4, pro provoz na trati Frýdlant nad Ostravicí - Ostravice Provoz a údržbu bude zajišťovat PJ Valašské Meziříčí. Jeden nejmenovaný vystavovatel si postesknul, že jeho výrobky jsou doslova u nás neprodejné z finančních důvodů. CZ LOKO představila dvě lokomotivy s motorem Caterpilar, a to 742.701-2 a 753.757-4. Mne zaujala přenosná kolejová váha PTW od firmy Weighwell. Snadná montáž a hodí se i pro různé rychlosti.
 
16.6.2009 - Ostrava: Přenosná kolejová váha PTW © Karel Furiš
 
Druhý den jsem si výstavu zopakoval a doprovázel kolegu m@ja. Určitě bylo co prohlížet a obdivovat.
 
Titulní snímek: Netrakční jednotka Railjet ÖBB a lokomotiva ŠKODA 109E pro ČD © Karel Furiš

Galéria

Súvisiace odkazy