Turček

Turček

Železničná zastávka na trati ŽSR číslo 171 Zvolen - Diviaky. Jednokoľajná trať bola daná do prevádzky 12. 8. 1872. Nachádza sa medzi ŽST Kremnické Bane a Horná Štubňa. Pri zastávke sa nachádza tunel Turček. Je postavený v klesaní 16‰, v ostrom ľavotočivom oblúku. Dĺžkou 37 m je najkratším železničným tunelom na Slovensku.

V minulosti sa tu nachádzala 700 mm úzkorozchodná železničná trať Turček - Štrich. Viedla z píly v Turčeku (701 m. n. m.) Širokou dolinou pozdĺž riečky Turiec po rázcestie Kaltrin (Brückl - 808 m. n. m.), odtiaľ pozdĺž potoku Štrich po rovnomennú horáreň. Na Kaltrine bola cca 120 m dlhá odbočka ku skládke dreva.

Zastávka Turček leží v km 267,746 medzi stanicami Kremnické Bane – Horná Štubňa, administratívne je pridelená železničnej stanici Horná Štubňa. Má výpravné oprávnenie pre cestujúcich. Má čakáreň, nástupište pre výstup a nástup cestujúcich o dĺžke 112 m typu TISCHLER, jednostranné. Osvetlenie elektrické.

História obce Turček

Od vzniku po rok 1918

Vznik obce sa datuje do roku 1371, keď na mieste terajšej obce bola založená osada THURCZIA INFERIOR. Tento dátum vzniku prvej osady je zachytený v archívnych materiáloch na Mestskom úrade v Kremnici, kde sa nachádza i listina latinského znenia s pôvodom vzniku tejto osady. Na Slovensku bolo v týchto časoch už viac menších lesníckych osád, medzi ktoré patrila i dnešná obec Turček. Jej praobyvatelia boli pôvodom Nemci. Boli to hlavne uhliari a baníci, ktorí na ťažiarenských poliach ťažili rudu.
Do Kremnice dochádzalo 125 baníkov. V roku1376 kráľ Žigmund udelil uhliarom pracujúcim pre kremnické bane výsady, bez ohľadu na to, či pracovali na juhu v čiernych lesoch ostrihomského arcibiskupstva na sfére úradníkov svätokrížskych, alebo na severe v oblasti Turčekov. Z toho vyplýva, že ich praobyvatelia sa zaoberali uhliarstvom, baníctvom, drevorubačstvom a neskoršie remeslami, hlavne čižmárstvom. Tieto zamestnania boli hlavným zdrojom obživy obyvateľstva. Svedčí o tom i to, celý chotár Turčekov patril majetkove už od roku 1328 podnikateľskej skupine ...

Už od roku 1920 sa začali v hospodárskom živote Slovenska objavovať príznaky krízy. Pre robotnícku triedu to bolo zhoršenie pracovných podmienok, nezamestnanosť, ktorá sa prejavila aj v turčekoch. Nedalo sa zabraniť štrajkom. Prvý vypukol 21.7.1920. Robotníci štrajkovali u firmy I.P.H.Glesinger a žiadali zvýšenie miezd o 40%. Zvýšenie o 25% bol tiež úspech a 23.7.1920 nastúpili do práce. V drevárskom zorganizovali najväčší štrajk v októbri 1920, keď štrajkovalo 540 piliarskych robotníkov u firmy Glesinger. Najviac štrajkujúcich bolo z Turčekov. Štrajk trval od 10.10-14.10. 1922. osiahlo sa, že zn&iacut