Naša téma: Letná ponuka ZSSK

29.6.2020 8:00 Tomáš Kováč Zdroj: ZSSK - tlačová správa

Naša téma: Letná ponuka ZSSK

Plánujete dovolenku na Slovensku? Cestujte so ZSSK výhodne a ekologicky! Vďaka viac ako 1 500 vlakom Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK), ktoré denne premávajú po takmer 3 000 kilometroch železničných tratí, môže byť aj dovolenka na Slovensku príjemná, pohodlná a ekologická. A so špeciálnou ponukou SLOVAK bude navyše aj výhodná. Tohtoročnou novinkou, ktorú ZSSK zaradila do svojej letnej ponuky, je cestovný lístok SLOVAK MESIAC.

Letné celosieťové cestovné lístky z ponuky SLOVAK platia v termíne 1. 7. – 31. 8. 2020 (do 24:00) na celom Slovensku v 2. vozňovej triede vo všetkých vlakoch ZSSK. Výnimku tvoria vlaky SuperCity, InterCity, 1. trieda, miestenky, lôžka a ležadlá, ktoré je možné využiť za príslušné doplatky. Tohtoročnou novinkou, ktorú ZSSK zaradila do svojej letnej ponuky, je lístok SLOVAK MESIAC. K tomuto kroku nás priviedli zákazníci svojimi podnetmi. Verím, že ponuka poteší všetkých, ktorí plánujú svoju letnú dovolenku stráviť na Slovensku. Vďaka tomuto cestovnému lístku totiž môžu slobodne „vlakovať“ celý mesiac, uviedol Filip Hlubocký, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ ZSSK.

ponuka

platnosť

cieľová skupina

cena

SLOVAK MESIAC

31 dní

cestujúci s občianskym/vodičským

preukazom alebo pasom

79 €

SLOVAK TÝŽDEŇ

7 dní

cestujúci s občianskym/vodičským

preukazom alebo pasom

29 €

SLOVAK KLASIK 26+

31 dní

cestujúci od 26 rokov s preukazom

KLASIK RAILPLUS

49 €

SLOVAK JUNIOR -26

31 dní

cestujúci do 26 rokov s preukazom

JUNIOR RAILPLUS

29 €

SLOVAK SENIOR 60+

31 dní

cestujúci od 60 rokov s preukazom

SENIOR RAILPLUS

29 €

 
Výhody ponuky SLOVAK:
  • Pri platbe za lístok SLOVAK je možné využiť aj kreditné konto ZSSK, s ktorým cestujúci získava bonusový kredit.

  • Čím viac ciest vlakmi ZSSK počas leta cestujúci uskutoční, tým viac peňazí sa mu vráti (napr.: lístok Bratislava – Košice – Bratislava = 37,52 €, SLOVAK TÝŽDEŇ = 29 €, teda úspora 8,52 €).

  • SLOVAK JUNIOR ocenia najmä končiaci študenti stredoškolského či vysokoškolského štúdia (maturanti, bakalári, magistri, inžinieri), ktorí počas letných prázdnin nemajú nárok na bezplatnú prepravu ani na zľavnené cestovné.

Lístky z ponuky SLOVAK si možno zakúpiť v predpredaji od 25. 6. 2020 v ktorejkoľvek pokladnici ZSSK, predaj cez e-shop je momentálne v štádiu prípravy. Lístky je možné vrátiť najneskôr deň pred začiatkom platnosti so sankciou za vrátenie vo výške 10 % z ceny. Lístok zakúpený cez e-shop ZSSK bude možné vrátiť iba online. Za čiastočne využité lístky sa náhrada neposkytuje.

Bližšie informácie o ponuke SLOVAK budú zverejnené na webe ZSSK.


Šťastnú cestu s cestovným lístkom SLOVAK! © ZSSK

Dodatok redakcie VLAKY.NET:

Platnosť letnej ponuky celosieťových cestovných dokladov slovenského národného dopravcu sa začína už o tri dni, tak sa práve táto téma stáva nanajvýš aktuálnou. Teda samozrejme ako pre koho, ale domnievame sa, že svoj vlastný názor na jej tohtoročnú podobu si môže urobiť aj ten z vás, ktorého neoslovuje a teda sa ho osobne nedotýka. Aj keď by takýchto „neuvedomelých“ občanov malo byť výrazne menej, ako v iné roky, pretože (nielen) médiá nás usilovne presviedčajú o tom, že svoju letnú dovolenku v pandemickom roku máme tráviť vo svojej krásnej vlasti a zabudnúť na niečo také, ako je tradičné putovanie za morom a slnkom kdesi v cudzine. Nakoniec na túto „masážnu“ vlnu svojou rozšírenou letnou ponukou zjavne nasadla aj Železničná spoločnosť Slovensko. Čo vy na to?

Čo si myslíte o inovovanej ponuke národného dopravcu?
Je pre vás osobne zaujímavá,tchystáte sa ju sami využiť?
Ako strávite letnú dovolenku, zohrajú v nej úlohu vlaky?

Úvodná snímka: Dovolenka vlakom ZSSK sa oplatí! Alebo nie? (4.5.2020) © concorde

Upravil, ilustroval a redakčný dodatok napísal PhDr. Zbyněk Zlinský

Súvisiace odkazy