Jak se „papoušek“ parním víkendem protrápil

12.6.2013 8:00 Martin Švancar

Jak se „papoušek“ parním víkendem protrápil

Papoušci neboli parní lokomotivy řady 477.0 jsou (a nebo spíš ve své době byli) velmi spolehliví, ale i na sebespolehlivější stroj čas od času padne smůla, s jejímž přispěním se porouchá. Ovšem tolik smůly, jako v oněch dvou víkendových dnech 11. a 12. května tohoto roku, jsem ještě u žádné historické lokomotivy, o kterou je dnem i nocí pečováno, nikdy neviděl.

 
 
 
 
 
 
 
Všechno to začalo při zkušebním zátopu před Prvním parním víkendem v muzeu ČD Lužná u Rakovníka, kde se na tamním papouškovi s inventárním číslem 043 objevila netěsnost vymývacího víčka, následně bylo nutné vyměnit olovník a do třetice všeho dobrého (i když v tomto případě spíše špatného) se odstraňovala závada na armatuře kotle. Všechny tyto závady se daly odstranit, ale jen po vypuštění části vody z kotle a právě kvůli tomu nebylo možné vše časově stihnout. A tak musela v sobotu ráno i odpoledne a v neděli ráno zastoupit papouška na sobotních vlacích Praha – Lužná a zpět všudybylka 354.195.
 

354.195 právě přivezla sobotní vlak z Prahy do Kladna © Martin Švancar
 
Papoušek byl sice již v sobotu večer v pořádku, ale i tak musela jet z „Masaryčky“ do Lužné u Rakovníka všudybylka. V neděli, kdy jsem byl v muzeu přítomen, to vypadalo, jako kdyby papoušek byl již v plné síle a připraven, celé dopoledne jezdil po muzeu, a tak měl jet (asi aby se opět dostal do kondice) také na parním vlaku do Stochova, kterážto jízda ale byla jen dalším smolnou kapitolou v papouškově účinkování na této akci.
 

477.043 se rozhýbává v muzeu © Martin Švancar
 
Jízda na Stochov, jak jsem psal výše, byla jen další smolnou kapitolou a tak nějak tomuto už tak poměrně zpackanému víkendu nasadila korunu. Jízda probíhala naprosto bez problémů minimálně z hlediska jízdního řádu (i když na stanovišti parní lokomotivy bylo asi pěkně horko a nebylo to jen teplem sálajícím z kotle) do Řevničova, ale v úseku mezi Řevničovem a Novým Strašecím se objevil problém s mazáním části soukolí, které se nemazalo vůbec, a tak vlak v tomto úseku jel rychlostí chůze a v Novém Strašecí byla jízda ukončena úplně.
 

477.043 vyjíždí vztříc skáze © Martin Švancar
 
Kvůli té jízdě rychlostí chůze nabíraly pravidelné vlaky až hodinová zpoždění a pro cestující přijel nakonec do Nového Strašecí brejlovec T 478.3101 a odvezl je zpět do Lužné. Stejný stroj nakonec odvezl i zvláštní vlak v neděli odpoledne do Prahy.
 
Úvodní snímek: 477.043 posunuje v muzeu © Martin Švancar

Galéria

Súvisiace odkazy