ŽEL – RAIL 2005

21.9.2005 8:40 Marek Bičan

ŽEL – RAIL 2005

V utorok 20. septembra 2005 sa o 10.hodine slávnostne otvorila brána 8. medzinárodnej výstavy výrobkov a služieb pre potreby železníc a dopravy ŽEL – RAIL 2005. Na otvorení sa zúčastnil aj minister dopravy, pôšt a telekomunikácií Pavol Prokopovič. Na ocenenie tých najlepších výrobkov si treba ešte pár dní počkať...

Organizátor si tento rok vybral areál pri železničnej stanici Vrútky. Výstava sa tak konečne stala viac dostupnou aj pre nemotorizovaných návštevníkov a blízkosť železničnej stanice a centra mesta sa mi zdá oveľa atraktívnejšia ako doposiaľ v predošlých ročníkoch navštívené iné areály. Páni, je načase usadiť sa.

Najväčším lákadlom na výstave je Talent spoločnosti Bombardier. Vozidlo je celé prístupné a môžete si ho naozaj vychutnať. Nechcem veľa porovnávať Talent a našu 840-tku, ale sedelo sa mi lepšie v Talente, dokonca som mal aj viac miesta na nohy. Interiér je príjemný a dizajnovo je jednotka moderná. Viac si pozrite fotografie a utvorte si vlastný názor. Bolo by zaujímavé sledovať reakcie ľudí, keby sa na výstave naraz zúčastnili 840, Desiro, Talent a jednotky výrobcu Alstom.

Ak patríte medzi fanúšikov železnice a očakávate na výstave moderné koľajové vozidlá, tak o nich som sa už v článku zmienil. Je to Talent. Ak ho už dobre poznáte a je Vám do Vrútok ďaleko, ostaňte doma, v škole, alebo v práci a šetrite si peniaze a čas na autosalón do Nitry, na ktorom sa predstaví určite viac noviniek. Žijeme v 21. storočí a železnica už dávno nehrá prvé husle... a je to vidieť nielen v bežnom živote, ale aj na výstavách. Ale snaha organizátorov sa cení.

Vstupné na výstavu je 40,- Sk a zľavnené 20,-Sk. Výstava je otvorená denne od 9,00 do 18,00 h. Ukončenie výstavy je naplánované na piatok 23.9.2005 o 14. hodine.

Galéria

Súvisiace odkazy