Koridory a vysokorychlostní tratě
Železničné koridory TEN (TransEuropean Network) na území SR:
IV. Szob - Štúrovo - Bratislava - Kúty - Břeclav
V. Kittsee - Bratislava - Žilina - Košice - Čierna n/Tisou - Čop
VI. Žilina - Čadca - Skalité - Zwardoń
IX. Hidasnémeti - Košice - Prešov - Plaveč - Muszyna
Práce na nich síce slimačím tempom, ale predsa-len postupujú, a tie sú námetom tejto diskusie ...
Dopravne stavby Reming Consult a.s.
III. Cheb st.hr. - Mariánské Lázně - Plzeň - Beroun - Praha - Česká Třebová - Přerov - Ostrava - Bohumín - st. hr. Slovenska
IV. st. hr. Německa - Děčín - Praha - České Budějovice - Horní Dvořiště - st. hr. Rakouska
Železniční koridory (eStav.cz)
Železniční koridory
Železniční koridory ČR
Kújva banda prašivá.
ale dik za technicke upresnenie. :-) :-) ;-)
- mimochodom si potvrdil , ze ak sa urobi prelozka iba po Markusovce, tak sa tam tych 160 moc jazdit nebude.....max. ICo co cez SNV preleti . .... tym nechcem povedat , ze som proti prelozke. :-)
Samozrejme, že nebude všetko stáť v SNV.
SNV je navrhnutá na 160, takže čo pôjde cez SNV, pôjde 160 a následne v oblúku za SNV spomalí na 155 a za zast. Madaras to už pôjde znovu 160.
Prípadné IC stojace v SNV dosiahnu 160 kúsok za zast. Madaras, t.j. cca v 3/5 preložky.
R stojace v SNV dosiahnu 160 cca o 1 km ďalej, t.j. v cca 4/5 preložky.
Samozrejme, závisí od HKV (videl som grafy s Vectronom).
Preložka má cca 5 km, celá je v klesaní smer Markušovce a skráti sa ňou trať o cca 400 m.
Za mňa jednoznačne áno.
- neviete na aku rychlost ma byt stanica SNV po priebeznych kol. urobena??? ci to tam priestorovo vychadza na 160??? ci menej ?
- ked uz to je papierovo rozbehnute takto, tak nech to urobia a bude to dalsich 100rokov sluzit ..... obavam sa scenaru, ze sa to koli setreniu zrusi a zacne nanovo, co znamena o X rokov neskor. podobne ako dialnicny usek Turany- Hubova ..... uz mohol byt hotovy.
snad sa najdu v dohladnej dobe bubaky, aby sa dorobila aj ETCS L2ka a dalo sa jazdit 160 v hotovych usekoch.
No a my na SK sme asi sprostí a nevieme nič naplánovať. Možno prišiel čas vykopnúť neschopných a zaobstarať nových ľudí. na ktorých by dohliadali odborníci napríklad z Rakúska alebo Švajčiarska....
Ja budem extrá rád ak od SNV po Markušovce to pôjde v novej stope na 160 a kľudne aj na 180. Pochádzam od SNV..
Už len Vydrník - SNV nám pomôže s dopravnou situáciou ktorá tu je katastrofálna.
Ono keď to pôjde do výstavby tak možno budú od ŽSR tlaky presunúť nejake EU peniaze aj na Markušovce. Uvidíme.. dávam tomu šancu .. alebo si to ŽSR na možno 5 rokov rozložia a prioritne sa bude robiť Vydrník -SNV.
Držím palce aj LM nech manažéri čarajú a možno sa niečo podarí.. ale odkiaľ neviem.
Má být výzva v blízkej dobe znova CEF ale tam vraj chcú skúsiť aj Makacky -Kúty. Aj keď dostali pekné hodnotenie na LM.. koľko možno dostanú 100-200M.. z 800M predpoklad na celú výstavbu .. odkiaľ zostatok..
na druhej strane treba byt realista v terajsej rozpoctovej situacii. EU bubaky dotiekli a na velke stavby najblizsie roky *nebude* penazi.
- za mna radsej 60km trate 120-140 v +- povodnej stope , ako 20km 160kovej ''na zelenej luke'' ......ak sa bavime o povodnej cca 100km/h.
- trocha sa cudujem , ze sa z EU fondov nerobili najprv najtazie useky (kde to bez tunelov nejde) a zaroven casovy efekt by bol najvacsi........z pohladu spolocenskej navratnosti to asi nevychadzalo(tych 30rokov je malo)....takze v tych usekoch asi skapal pes a budeme vdacni za trasu z dob rakuskouhorska .