Zahájení sezóny Muzea MHD a železnice Rosice nad Labem

15.5.2023 8:00 Libor Peltan

Zahájení sezóny Muzea MHD a železnice Rosice nad Labem

Už v předvečer slavnostního zahajovacího dne sezóny Muzea MHD a železnice Rosice nad Labem, který letos připadá až na 20. května, se jeho dveře otevřou v rámci Pardubické muzejní noci. Kromě odkazů na pozvánky obou bezprostředně navazujících akcí si dovoluji nalákat čtenáře opožděnou reportáží ze zahájení sezóny 2019.

Železniční stanice Rosice nad Labem se nachází hned na třetím kilometru trati z Pardubic přes Hradec Králové do Liberce, a odbočuje tu (bohužel) úvratí vedlejší trať do Chrudimi a Havlíčkova Brodu. Kromě technologie dopravy a obsluhy stejnojmenného sídla má nádraží význam pro obyvatele blízkého sídliště Polabiny a v nákladní dopravě především v napojení vlečky závodů Synthesia v Semtíně. V současnosti jsou jeho podoba i provoz ovlivněny jak rekonstrukcí tratě, tak samotného pardubického uzlu. Rekonstrukční práce přímo na rosickém nádraží si vyžádaly též opožděný start sezóny železničního muzea, které už od roku 2001 sídlí v budově někdejší vodárny.

Pardubický spolek historie železniční dopravy se stará nejen o rosickou expozici, ale provozuje i dvojici Hurvínků (M131.1), bezmála raritní trolejbus Škoda-Sanos S 200 a tuctovější, ale stále krásný Škoda 9Tr. Výčet udržovaných vozidel je ale mnohem bohatší [1]. Právě Hurvínci v akci – na dvou párech zvláštních vlaků do Chrasti u Chrudimi – budou letos hlavním tahákem slavnostního otevření, když ani 20. května nebude moci rozkopané nádraží hostit doplňkový program.


Rosice n/L: Hurvínek – věžka M131.2, 28. 4. 2019 © Libor Peltan

V roce 2019 byla situace právě opačná: na zahajovací program v regulérním termínu 28. 4. mě od Chrudimi přivezl autobus náhradní dopravy, ale pardubičtí dobrovolníci představili (s výjimkou trolejbusů) své poklady naplno. První kolej rosického nádraží okupovala výstavka dvou Prasátek (T211.0 a T211.1), Hurvínka upraveného na prohlídku trolejového vedení (M131.2) a vzorně renovovaných nákladních vozů včetně kotlového, což vhodně doplňovaly motoráky Hurvínek a M120.2, tvořící spolu s mechanickými návěstidly a přejezdovými výstražníky stálou vnější expozici.

Po prvním nástupišti a ve větší míře mezi sloupy dálničního nadjezdu, kde letos zuří stavební ruch, bylo rozvinuto částečně dvourozchodové kolejiště modelové železnice LGB, na jejíž vagonky usednuvší malí i velcí návštěvníci mohli za jízdy zhlédnout nějakou tu mlátičku. Když navíc na peroně začali paromilové předvádět své obdivuhodné parní stroje a stroječky, bylo těžké utrhnout se k prohlídce stabilní expozice v budově vodárny.


Rosice n/L: cestující železničky LGB míjejí M120.2, 28. 4. 2019 © Libor Peltan

Ve stísněném interiéru je toho absurdně mnoho k vidění: rozmanité součásti návěstních, zabezpečovacích a sdělovacích zařízení různých epoch, sbírky jízdenek a dalších písemností, další parní stroječky, všemožné cedule, po domácku vyrobené modely parovek a všelijaká drážní a městskohromadní bižuterie. Mě zaujaly součásti trolejbusových výhybek. Za pozornost pochopitelně stojí i samotné zařízení vodárny. Vedle je zřízen skanzen služebního pokojíku železničáře.

Snadná dostupnost ze všech koutů republiky není jediný důvod, proč navštívit Muzeum MHD a železnice Rosice nad Labem buďto o muzejní noci [2] 19. května, kdy bude pardubické ulice zároveň brázdit trolejbus 9Tr, nebo hned další den na zahájení sezóny, či libovolnou letní sobotu vždy od 9 do 16 hodin. Komu se sobota nehodí, může si připlatit za extra prohlídku v jiný den. Vyplatí se též sledovat web PSHŽD [3], objeví-li se na něm pozvánka na nějakou další akci, třeba s trolejbusem Sanos.

Odkazy

Galéria

Súvisiace odkazy