České dráhy pokřtily hokejovou lokomotivu

30.1.2019 8:00 Jiří Řechka

České dráhy pokřtily hokejovou lokomotivu

V úterý 29.1.2019 se ve vládním salonku na pražském hlavním nádraží uskutečnila tisková konference k programu hokejové reprezentace České republiky před hokejovým mistrovstvím světa, které proběhne v květnu ve Slovenské republice. Při této příležitosti došlo také ke „křtu“ lokomotivy 362.161-2 v reklamním polepu k této události. Ta povede zvláštní vlaky pro hokejové fanoušky, jež budou jezdit na zápasy naší reprezentace do Bratislavy.

I když pozvánka na tiskovou konferenci dorazila do redakce magazínu VLAKY.NET jen s denním předstihem a navíc neslibovala nějaké přelomové obohacení jeho obsahu, přesto jsem se na hlavní nádraží vydal. Nakonec jsem nelitoval, protože náš národní dopravce nejen představil jízdní řád zmíněných zvláštních vlaků, na nichž bude možno zachytit novou reklamní lokomotivu, ale také dal nahlédnout do svých plánů na další reklamní vozidla. Po příchodu do vládního salonku jsem byl překvapen, že ač ještě zbývalo dost času do zahájení tiskové konference, vymezené jí prostory byly už značně zaplněny. Inu hokej, vysvětlil jsem si tento úkaz.


TV štáby před tiskovou konferencí © Jiří Řechka

Za hokejovou reprezentaci se této tiskové konference zúčastnil reprezentační trenér Miloš Říha, generální manažer Petr Nedvěd, předsedkyně představenstva a generální ředitelka a.s. BPA sport marketing Jana Obermajerová a tiskový mluvčí ČSLH Zdeněk Zikmund. Za České dráhy byl přítomen Michal Štěpán, člen představenstva a náměstek generálního ředitel ČD pro obchod. Program zahájil tiskový mluvčí Zdeněk Zikmund, který po krátkém úvodu předal slovo reprezentačnímu trenérovi Miloši Říhovi. Po jeho prvním seznámení novinářů s hokejovou nominací na blížící se dva hokejové turnaje, promluvil generální manažer hokejové reprezentace Petr Nedvěd a na závěr bloku informací o programu reprezentačního týmu promluvila Jana Obermajerová.


Generální manažer hokejové reprezentace Petr Nedvěd © Jiří Řechka

Za České dráhy vystoupil Michal Štěpán, člen představenstva a náměstek generálního ředitele ČD pro obchod. Prohlásil za samozřejmé, že národní hokejový tým a také hokejové fanoušky bude vozit národní železniční dopravce. V čele soupravy bude řazena lokomotiva řady 362 s polepy k mistrovství světa v ledním hokeji. Zvláštní vlak bude odjíždět z Prahy ráno, tak, aby se fanoušci dostali včas na zápas. Návrat bude podle ukončení zápasu hokejové reprezentace, tedy pokud dojde k prodlužování zápasu, vlak odjede až po skončení i tohoto prodloužení. České dráhy nabízejí spojení i na zápasy v Košicích, ale nebudou to už zvláštní vlaky.


Michal Štěpán,náměstek generálního ředitele společnosti České dráhy pro obchod © Jiří Řechka

V ceně zpáteční jízdenky do Bratislavy je i vstupenka na dva zápasy hokejové reprezentace. Jedná se o sedm párů vlaků. Kapacita vlaku je téměř 900 míst. Vlak jede po trase Pardubice, Brno dolní nádraží a Bratislava, přičemž zastavuje pouze v uvedených stanicích. Většina míst je už vyprodána, ale ještě jsou nějaká k dispozici. Jak zdůrazňuje tisková zpráva ČD, vlaky a lokomotivy jsou netradiční a zároveň atraktivním nosičem reklamy. Přehled stávajících i plánovaných najdete v uvedeném dokumentu,. Na závěr tiskové konference byl dán prostor pro dotazy novinářů. Po informaci, že reklamní lokomotiva je již přistavena k prvnímu nástupišti byla tisková konference ukončena. Poté došlo ke „křtu“ přistavené lokomotivy.


Netradiční „křest“ plzeňským pivem © Jiří Řechka

Místo šumivého vína bylo tentokrát netradičně použito plzeňské pivo. Po slavnostním aktu byla ještě možnost položit další dotazy přítomným zástupcům hokeje a Českých drah. Vzhledem k tomu, že stěžejním bodem programu tohoto setkání s novináři byla problematika neželezniční, více toho už psát nebudu. Nicméně ani sklaní hokejoví fanoušci či čtenáři, kteří touží získat úplný přehled o dotyčné akci, nepřijdou zkrátka. Níže v Pramenech a odkazech najdou nejen všechny tři včera vydané tiskové zprávy v úplném znění, ale také zvukový záznam oficiálních vystoupen na tiskové konferencí, který jsem v jejím průběhu pořídil. Představu o atmosféře včerejšího dění pak doplní snímky v připojené galerii.


„Rychlé eso“ v hokejovém dresu © České dráhy

Prameny a odkazy:

  1. Český hokej zamířil na dráhu, má svoji lokomotivu – tisková zpráva ČD (formát PDF)
  2. Na mistrovství světa s oficiálním vlakovým dopravcem národního týmu – tisková zpráva ČSLH s jízdním řádem zvláštních vlaků na MS v hokeji 2019
  3. Trenér Miloš Říha nominoval na Beijer Hockey Games – tisková zpráva ČSLH k hokejové náplni tiskové konference
  4. Zvukový záznam tiskové konference (formát MP3, 40,4 MB)
  5. Euro Hockey Tour – Wikipedie
  6. Beijer Hockey Games February 7-10 2019 - Svenska Ishockeyförbundet – o švédských hrách (anglicky)
  7. Mistrovství světa v ledním hokeji 2019 – Wikipedie
  8. zdroje uvedené pod odkazy v textu

Úvodní snímek: Hokejová lokomotiva ČD © České dráhy

Upravil a odkazy doplnil PhDr. Zbyněk Zlinský

Galéria

Súvisiace odkazy