Tovačovský Portál aneb ani potřetí na Tovačovce počasí moc nepřálo

21.8.2007 6:05 Radek Hořínek

Tovačovský Portál aneb ani potřetí na Tovačovce počasí moc nepřálo

Sice už jste si všichni mohli přečíst reportáž o provozu na Tovačovce, jejíž autorem byl Rosťa Kolmačka, leč mně bylo líto nechat si tolik fotek někde na disku mého počítače, tak jsem se rozhodl, že přijdu i já se svou trochou do mlýna, ale jiným pohledem.

  

Ani třetí letošní jízda po Tovačovce se nemůže obejít bez mé přítomnosti. Hned ráno mne čeká seznámení v Olomouci na nádraží s dalším vlakneťákem, Vaškem Vyskočilem. Ten do Olomouce přijíždí vlakem IC583 Jan Perner. Setkáváme se u R802, který nás z Olomouce posune do Přerova a odtud R 440 Beskyd do Kojetína, kam dojíždíme s mírným zpožděním.

Hned po vystoupení z vlaku si jdeme vyfotit příjezd 810.271. Počasí, jak je u akcí na Tovačovce zvykem, nám hned ráno ukazuje svou horší tvář. Venku je dusno. Na chvíli se s Vaškem rozdělujeme. On odjíždí do Tovačova na prohlídku města a já zůstávám v Kojetíně. Fotím si odjezd 810.271 s přívěšáky a vydávám se pomalu po trati čekat na její návrat. Cestou si hledám příhodné místo na focení nejen jí, ale i nákladu ze Škašovských jezer. Vyfotit se mi podaří obojí a já se vracím na nádraží v Kojetíně, abych se nechal vlakem odvézt do Tovačova.

V Tovačově se setkávám opět s Vaškem. 810.271 se plní hlavně „blázny“ s foťáky a můžeme vyrazit. Tentokrát máme oproti dvěma předchozím jízdám více času a díky tomu i více fotozastávek. Ve vlaku i při focení je bezva atmosféra. Žádné pořvávání. Každý z nás si to pořádně užívá. Cestou z Tovačova byly čtyři fotozastávky. Chvilku si postojíme v Kojetíně. Do vlaku za námí přisedá jedna paní s dítětem. Chuděra ještě neví, co ji vlastně čeká. Cestou zpět je totiž těch fotozastávek více. Musím ocenit její trpělivost. Sotva jsme se z jednoho místa pohnuli dál, tak následovalo další zastavení a skupina bláznů s foťáky se opět vyhrnula ven. Opravdu jsme ji museli být k smíchu.

Výběr fotozastávek se Jirkovi povedl na výbornou. Oproti dvěma předchozím jízdám, jich bylo díky času víc a hlavně byly na jiných místech. Jedna dokonce u hřbitova. Po příjezdu do Tovačova se dělají poslední fotky 810.271 a už jako normální vlak se vracíme zpátky do Kojetína. Ve vlaku už padají návrhy na HDV, které bychom si třeba příští rok mohli pro jízdu po Tovačovce vypůjčit.

Poděkování za skvělou jízdu patří jak organizátorům, tak i sponzorům. Všichni zájemci, kteří se mají chuť po Tovačovce projet, budou mít příležitost 28. 9. 2007, kdy do Tovačova pojede vlak tažený olomouckou párou 464.202. Snad na této jízdě bude přát víc počasí, než na těch předchozích.

 

Upozornění:

 

Všechny fotky v galerii jsou bez úprav a mají hlavně informativní charakter pro ty, kteří by se někdy do těchto míst měli zájem vypravit.  
Odkaz:

Tovačovka  

Galéria

Súvisiace odkazy