Svezte se zvláštními vlaky se „zamračenou“!

7.8.2013 8:00 Rostislav Kolmačka Zdroj: Kroměřížská dráha, o.s.

Svezte se zvláštními vlaky se „zamračenou“!

O víkendu 17. a 18.8.2013 opět vyjedou zvláštní vlaky na trať z Kojetína do Tovačova, a to na tradiční akci Tovačovský portál 2013. Akci ale bude v pátek 16. srpna předcházet ještě jedinečná jízda stejné soupravy po částečně taktéž neprovozované Moravské západní dráze z České Třebové přes Chornice do Prostějova a dále do Kroměříže, na kterou vás tímto také srdečně zveme!

 

 

 

 

Na tovačovskou trať budou v sobotu 17. srpna zvláštní vlaky vypraveny při příležitosti konání festivalu Tovačovský portál na zámku v Tovačově. Kromě zvláštních vlaků zajišťuje Kroměřížská dráha, o.s. v sobotu také provoz historického autobusu ŠKODA ŠL 11 mezi Boleloucí a vlakovým nádražím v Tovačově, kde budou autobusové spoje navazovat na zvláštní vlaky.


T 478.1010 ve svém domovském ZC VUZ Velim dne 22.5.2013 © PhDr. Zbyněk Zlinský

V 10:45 také bude přímo ve staniční budově v Tovačově otevřena malá výstava o historii a současnosti trati Kojetín – Tovačov, která bude otevřena i po celou neděli. V neděli 18. srpna pak budou zvláštní vlaky jezdit hlavně při příležitosti konání hlavního programu oslav tradičních Kojetínských hodů v Kojetíně, celá akce skončí příjezdem posledního vlaku z Tovačova v 15:13 hod.


Plakát akce s jízdními řády, ceníky a dalšími informacemi

Co se týče jízdy zvláštního vlaku po trase Pardubice - Česká Třebová - Chornice – Kroměříž, která proběhne 16. srpna 2013, jde o veřejnou jízdu, na kterou bude možné nastoupit buďto ve 12:30 v Pardubicích, nebo ve 13:29 v České Třebové. Jízdenky v hodnotě 250,- Kč na celou jízdu je možné zakoupit prostřednictvím registračního formuláře, případně budou (do vyprodání kapacity vlaku) k dostání i přímo ve vlaku. 
 

V kolejišti žst. Pardubice hl.n. deponované vozy Bt-k dne 18.2.2008 © PhDr. Zbyněk Zlinský
 
Souprava zvláštního vlaku bude tvořena motorovou lokomotivou T 478.1010 z majetku Národního technického muzea Praha, o kterou pečuje Výzkumný Ústav Železniční, a.s., a soupravou celozelených vozů řady Bt-k ve vojenské úpravě. Podrobné informace o jízdách vlaků i historického autobusu najdete na stránce Tovačovky.

Súvisiace odkazy