ZSSK - Železničná spoločnosť Slovensko, a.s.
Diskusia o národnom dopravcovi ZSSK.
masinak: omyl. ty si vo svojom príspevku vymenoval čo všetko rušňovodičom pribudlo. Nepovedal si, že sa to týka určitých vlakov a tratí. nepovedal si ani to, že ste vás zaujímajú ustanovenia kol. zmlúv iba tie čo sa týkajú vás. A pre dosiahnutie svojich cieľov ste ochotní blokovať aj žiadosti iných profesií.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/181803/
Pánilen jedna pripomienka k niektorým príspevkom k tejto problematike, už niekoľko rokov celá železničiarská verejnosť nemôže rušňovodičom zabudnuť vybavenie 10 triedy FS pre rušňovodičov a tu je koreň nenávisti a pod. Jednoducho sa neznieslo to že sme si ju plné zaslúžili a je skrátka holá realita. Ináč ja uznávam každú profesiu a aj si ju plne vážim. A to môžu posúdiť tí čo ma poznajú.
Brano - nemaš ani poňatia ako je v tej republike všetko popreplietané. Keby som ti porozprával a klbkach ktoré sú už len v súvislosti s RD Prešov čudoval by si sa, by dá sa povedať zíral by si jak vizír. My vidíme fakt už len to hovno. a to som slušne povedal.
Brano - nemaš ani poňatia ako je v tej republike všetko popreplietané. Keby som ti porozprával a klbkach ktoré sú už len v súvislosti s RD Prešov čudoval by si sa, by dá sa povedať zíral by si jak vizír. My vidíme fakt už len to hovno. a to som slušne povedal.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/181793/
Managerom v sukromnej firme ide o zisk firmy dlhodobo, managerom statnej firmy ide o co najvacsie uplatky cim skor, lebo pridu volby, a pridu o koryta, ktore dostanu dalsi, a ti pokracuju v tom istom ...
Co tam po nejakej prosperite firmy ...

Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/181757/
podla mna pravda bude ako vždy niekde uprostred.....
ono na železnici je potrebný aj výhybkár,posunovač,výpravca,dispečer a pod....tam nie je nikto doležitý a ešte doležitejší !!!! tam si jeden bez druhého nedáte rady !!!! a každému by mali dat viac na výplatu (okrem menežmentu).....a ako my bolo viac krát povedané "nepáči sa ti môžeš ísť......" takže kde je problém ??? nikto vás nasilu nedrží.....

Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/181617/
Skutočná priemerná mzda pre funkciu rušňovodič v ZSSK za mesiace 1. - 5. 2007 bola presne o 8.497,- Sk vyššia ako pre funkciu sprievodca u tej istej spoločnosti. Sú to čísla bez nadčasovej práce, odmien za zabranovanie úniku tržieb a pod. Aby ste vedeli, všetkým Vám to prajem, ale taktiež prajem aby aj tie rozdiely neboli až tak veľké a aby sme si všetci v tejto firme dokázali zarobiť na slušný život a nie iba na prežívanie. Vy si myslíte, že iba Vám sa zmenila náplň práce, že iba Vám pribudli povinnosti? Všetkým sa zmenili podmienky no bohužiaľ niektorým sa nezmenil plat, na rozdiel od rušňovodičov. Zmenila sa doba a tak trochu sa jej musíme všetci prispôsobiť.

Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/181615/
masinak: z tvojho príspevku je celému Slovensku jasné, že všetky ostatné profesie sú zbytočné.
Mimochodom: chýba mi tam kontrola cestovných lístkov. U našich západných susedov / v Čechách /, ju u niektorých vlakov vykonávali rušňovodiči už za soc. éry.
Inak súhlasím s tebou. Stačí keď okrem mažmentu bude mať ZSSK už iba rušňovodičov zamestnancov. Bohužiaľ, zatiaľ sa nedajú nahradiť diaľkovým ovládaním. Predstav si koľko peňazí sa ušetrí na platoch!
Mimochodom: chýba mi tam kontrola cestovných lístkov. U našich západných susedov / v Čechách /, ju u niektorých vlakov vykonávali rušňovodiči už za soc. éry.
Inak súhlasím s tebou. Stačí keď okrem mažmentu bude mať ZSSK už iba rušňovodičov zamestnancov. Bohužiaľ, zatiaľ sa nedajú nahradiť diaľkovým ovládaním. Predstav si koľko peňazí sa ušetrí na platoch!

Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/181597/
Priatelia, neodpustím jeden postreh nezainteresovaného, ale zanieteného substráta: Spory typu "iní prevádzkoví zamestnanci sú na tom ešte horšie ako fírovia" a "máte vyššie ohodnotenie na náš úkor" je presne to, čo manadementi firmy potrebujú, aby akákoľvek požiadavka na zlepšenie zanikla skôr než sa o nej začne verejne hovoriť. Takže moja rada, ak by o ňu niekto stál
, by bola skôr podporiť stanovisko rušnovodičov, než sa začať dohadovať kto na koho dopláca a podobné blbosti. Toto sa volá solidarita a bez nej zamestnanci na jednotlivých pracovných zaradeniach nezmôžu veľa.
Inak, ak by vedenie firmy chcelo podkopať doleuvedenú iniciatívu, tak by konalo presne tak, že nainštruuje svojich ľudí, aby už v zárodku spôsobovali podobné rozbroje. Hm....

Inak, ak by vedenie firmy chcelo podkopať doleuvedenú iniciatívu, tak by konalo presne tak, že nainštruuje svojich ľudí, aby už v zárodku spôsobovali podobné rozbroje. Hm....

Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/181562/
Drefko, pár otázok na teba: Na čom zarába spoločnosť, myslím si že na tom čo odvezie rušňovodič. Ktorej funkcii pridali naviac roboty ako rušňovodičovi, či už ide o spomenuté privesovanie, odvesovanie ( áno robili to niekedy sprievodcovia a vlekvedúci, ja nevidím dôvod prečo by to nemohli robiť - pracovný odev, nech im ho pridelia ), spájanie vl. kúrenia ( robili to vozmajstri ), zapínanie vl. kúrenia vo vagónoch ( robili to vozmajstri , vl. čata ) starosť o schodíky ( robili to vl. čata prip. vozmajster ) predaj lístkov ( vl. čata, pokladničky ) a dalo by sa pokračovať. O čom sa tu chceme debytovať? Buď realista a spčítaj si namiesto koľkých funkcii, rušňovodič pracuje a čo má za to? Tak počítaj so mnou : Pomocník rušňovodiča, vlakvedúci, sprievodca, vozmajster apod. Je toho dosť. Napíš mi aspoň jednú funkciu, ktorá robí niečo namiesto rušňovodiča?
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/181557/
drefko: neviem co by som mal napisat... Ale skusim nieco...
Najprv otazka : Mal si niekedy brzdic v ruke? Vies aka je to zodpovednost?
Netusim aku profesiu vykonavas. Ale to je jedno. Ty si v praci mozno mozes dovolit chybovat. Napises niaky dokument,spravu,rozkaz a casom sa zisty ze si pochybil. Hody sa ten dokument do kosa. A hotovo... Tak nikomu tym neublizis, nikoho neohrozis na zivote, neznikne tym velka materialna skoda. Ale ja si taky luxus dovolit nemozem. Ak by som sa dopustil chyby v tom lepsom pripade ma uz nikdy nikdo nepusti na rusen! Pri troche stastia ma postavia pred sud. A v tom poslednom pripade ma vratia mojej rodine v igelitovom vreci. Hugovi pises ,ze do toho vidis az velmi dobre. Niak sami to nepozdava...
Mozno az tak nezdialam nazory svojich kolegov z FS. Ale pred 5 rokmi som mal o 800sk vysiu mzdu. Nehnevaj sa na mna, ale mam raz tolko povinnosti, zodpovednost za cely vlak(volakedy len za HDV).
teraz tvoj prispevok:
Čo myslíš, ako sa na Vás vodičov pozerajú všetci ostatní zamestnanci.
To netusim. Pri svojich povinostiach ani nemam cas sa klebetam venovat. To viem, ze ked sa stane niaka mimoriadnost hned vsetci vedia na koho ukazat prstom... "Tam je vodic"
Ľudia začínajú byť nervózni z Vašich rastúcich platov mimo priemer, z vašich neustále narastajúcich požiadaviek (ako napr. posledná iniciatíva FSSR ) a nakoniec z vašej neochoty robiť čokoľvek iné okrem vedenia HDV.
Prosim ta, ktora prevazkova funkcia moze byt nervozna z nasich rastucich platov? Ked nepoznam ziadnu, ktora by si to s nami vymenila... Moja znalost je taka co nam pridali v tabulke to nam zobrali na premiach... Ja som pred 5 rokmi zarabal viac ako teraz. Neviem ako na vychode ale v Ba oblasti taketo nazory medzi prevazkovymi zamestnancami niesu. Jedine Aparatnikom sa to neluby. Menej peria ostane im...
tak je prinajmenšom zarážajúce, že vy máte problém s "kasičkami" , s vyvesovaním, so schodíkmi, s predajom lístkov na trati kde je zopár cestujúcich (posledná akcia ohľadne trate 187 ), a tak ďalej.........
Neviem nemam taku skusenost v nasej oblasti sa kasicky nenosia. Ale mislim, ze ak sa pridaju nove povinosti (praca )bolo by asi "koser" keby nieco pridali aj na mzde. Uz neplnime plany 5rocnic ani nebudujeme krajsi zajtrajsok...
A keď som hovoril o pretláčaní jedných na úkor ostatných, viem o čom hovorím.
Je super ked vies Ty ale chceli by sme vedet aj My!
Na záver prajem všetkým zamestnancom ZSSK spravodlivé ohodnotenie ich práce.
Bez komentara...
Najprv otazka : Mal si niekedy brzdic v ruke? Vies aka je to zodpovednost?
Netusim aku profesiu vykonavas. Ale to je jedno. Ty si v praci mozno mozes dovolit chybovat. Napises niaky dokument,spravu,rozkaz a casom sa zisty ze si pochybil. Hody sa ten dokument do kosa. A hotovo... Tak nikomu tym neublizis, nikoho neohrozis na zivote, neznikne tym velka materialna skoda. Ale ja si taky luxus dovolit nemozem. Ak by som sa dopustil chyby v tom lepsom pripade ma uz nikdy nikdo nepusti na rusen! Pri troche stastia ma postavia pred sud. A v tom poslednom pripade ma vratia mojej rodine v igelitovom vreci. Hugovi pises ,ze do toho vidis az velmi dobre. Niak sami to nepozdava...
Mozno az tak nezdialam nazory svojich kolegov z FS. Ale pred 5 rokmi som mal o 800sk vysiu mzdu. Nehnevaj sa na mna, ale mam raz tolko povinnosti, zodpovednost za cely vlak(volakedy len za HDV).
teraz tvoj prispevok:
Čo myslíš, ako sa na Vás vodičov pozerajú všetci ostatní zamestnanci.
To netusim. Pri svojich povinostiach ani nemam cas sa klebetam venovat. To viem, ze ked sa stane niaka mimoriadnost hned vsetci vedia na koho ukazat prstom... "Tam je vodic"
Ľudia začínajú byť nervózni z Vašich rastúcich platov mimo priemer, z vašich neustále narastajúcich požiadaviek (ako napr. posledná iniciatíva FSSR ) a nakoniec z vašej neochoty robiť čokoľvek iné okrem vedenia HDV.
Prosim ta, ktora prevazkova funkcia moze byt nervozna z nasich rastucich platov? Ked nepoznam ziadnu, ktora by si to s nami vymenila... Moja znalost je taka co nam pridali v tabulke to nam zobrali na premiach... Ja som pred 5 rokmi zarabal viac ako teraz. Neviem ako na vychode ale v Ba oblasti taketo nazory medzi prevazkovymi zamestnancami niesu. Jedine Aparatnikom sa to neluby. Menej peria ostane im...
tak je prinajmenšom zarážajúce, že vy máte problém s "kasičkami" , s vyvesovaním, so schodíkmi, s predajom lístkov na trati kde je zopár cestujúcich (posledná akcia ohľadne trate 187 ), a tak ďalej.........
Neviem nemam taku skusenost v nasej oblasti sa kasicky nenosia. Ale mislim, ze ak sa pridaju nove povinosti (praca )bolo by asi "koser" keby nieco pridali aj na mzde. Uz neplnime plany 5rocnic ani nebudujeme krajsi zajtrajsok...
A keď som hovoril o pretláčaní jedných na úkor ostatných, viem o čom hovorím.
Je super ked vies Ty ale chceli by sme vedet aj My!
Na záver prajem všetkým zamestnancom ZSSK spravodlivé ohodnotenie ich práce.

Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/181464/