Dopravné správy

Praha se problémových tramvají Škoda 14T nezbaví

Pražský dopravní podnik (DPP) bude pokračovat v opravách tramvají Škoda 14T známých jako Porsche a jejich návratu do provozu. V současné době dohodu o jejich prodeji podnik nemá.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Práce na trati medzi Trnavou a Sereďou

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) zrealizujú v dňoch 5. a 6.3.2016 výluku v medzistaničných úsekoch Križovany nad Dudváhom – Trnava, Sereď – Križovany nad Dudváhom a v Križovanoch nad Dudváhom - koľaj č. 3 a výhybka č. 104B.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Na pražské Sokolovské se zastaví tramvaje

Provoz tramvají bude od soboty 5. března do 21. května přerušen v Sokolovské ulici mezi zastávkami Urxova a Palmovka. Omezen bude rovněž provoz automobilů. Důvodem je rekonstrukce tramvajové trati ...

Celou zprávu najdete na této stránce.

Trenčín s Prahou spojí expresný vlak

Spoločnosť Arriva vypraví už v nedeľu 6. marca prvý expresný vlak z Trenčína. Z Trenčína do Prahy vyrazí vlak vždy v nedeľu popoludní, z Prahy do Trenčína každú sobotu ráno.  
Z Trenčína a regiónu stredného Považia do Prahy pravidelne za štúdiom alebo prácou dochádza niekoľko stoviek ľudí, ktorí mali doteraz k dispozícii iba priame autobusy, uvádza riaditeľ spoločnosti Arriva pre Českú republiku Daniel Adamka
.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Investoři loni vyčerpali ze SFDI skoro vše

Investoři loni vyčerpali 91,5 miliardy korun z prostředků Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI), což je zhruba 97 procent z celkových 94,4 miliardy korun. Na [...]konferenci Fórum českého stavebnictví to řekl premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD). "Těch vyčerpaných 97 procent určitě není výsledek, který by tady byl v minulosti obvyklý," řekl Sobotka. Pro letošní rok je v rozpočtu SFDI celkem 65,7 miliardy korun.

Celou zprávu najdete na této stránce.

 

Vlakom ZSSK na World Cup 2016 Jasná výhodne

Priaznivci Veroniky Velez - Zuzulovej a Petry Vlhovej môžu prísť osobne povzbudiť slovenské lyžiarky do Jasnej a môžu využiť zvýhodnenú cestu vlakom. Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) odvezie všetkých fanúšikov s 25-percentnou zľavou z ktoréhokoľvek miesta Slovenska do Liptovského Mikuláša a späť. Spiatočný lístok na preteky Svetového pohára platí v sobotu 5. marca a v nedeľu 6. marca 2016.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Rychlovlaky Paříž - Brusel sázejí na nízké ceny

Na deset eur klesla cena za jízdenku do vlaků mezi Paříží a Bruselem, která stojí běžně čtyřnásobek i více. Má to však háček: výměnou za nízké jízdné nemáte jistotu, že si sednete. K nezvyklému kroku, jak přilákat další zákazníky do svých vysokorychlostních vlaků, přistoupil dopravce Thalys. Zavádí nové nízkonákladové spoje, kde nebudou mít cestující jistotu, že si sednou.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Bratislava predstaví 2. etapu nosného systému MHD

Bratislavčania sa môžu bližšie zoznámiť s návrhom riešenia druhej etapy nosného dopravného systému MHD, ktorý má električkovú trať v Petržalke predĺžiť až po Janíkov dvor. Zástupcovia bratislavského magistrátu odprezentujú dva varianty projektu na verejnom predstavení, ktoré sa uskutoční v utorok 8. marca o 16.30 h v Zrkadlovej sieni Primaciálneho paláca.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

ČR je v „bezkontaktní VHD“ na špici Evropy

Čím dál častěji nemusí lidé před cestou veřejnou dopravou řešit, zda u sebe mají hotovost. Česko je v zavádění bezkontaktních plateb bankovními kartami v dopravních prostředcích v evropské špičce.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Námietky v tendroch ZSSK na nové vozidlá

V dvoch tendroch štátnej Železničnej spoločnosti Slovensko, a.s. (ZSSK) na dodanie 46 nových dieselmotorových a elektrických vlakov spolu za 237 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty prišli námietky.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Kdo okradl SŽDC o desítky milionů?

Po více než roce se policistům stále nepodařilo vypátrat, kdo přelstil Správu železniční dopravní cesty falešnými fakturami v řádu desítek milionů korun. Na výplatách už finanční postih pocítili někteří zaměstnanci včetně generálního ředitele.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Prezentácia plánu predĺženia električky v Petržalke

V utorok 8. marca 2016 o 16:30 bude v Zrkadlovej sále Primaciálneho paláca na Primaciálnom námestí 2 predstavené pripravované predĺženie električkovej trate v Petržalke. Predĺženie je momentálne v štádiu zisťovacieho konania posudzovania vplyvov na životné prostredie.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Vyhozená šéfka právníků u ČD nadobro končí

Známá expertka na dopravní právo Daniela Kovalčíková platila za jednu z nejvlivnějších šéfek v Českých drahách. Před několika týdny ji ale vedení podniku sebralo pozici ředitelky právního odboru. V pondělí pak představenstvo státního dopravce rozhodlo o tom, že Kovalčíková ve službách státní firmy skončí úplně.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Detská železnica sa uchádza o 2 % z vašich daní

Detská železnica v Košiciach ďakuje všetkým, ktorí v minulom roku darovali časť svojich daní. Aj vďaka nim, budeme môcť už v tomto roku privítať v Košiciach ďalšiu parnú lokomotívu - Krutwig. Aj v tomto roku sa uchádzame o 2 % z Vašich daní. V Čermeli by sme chceli postaviť staničnú budovu, ktorá nám a našim cestujúcim veľmi chýba. Takto to vyzerá v súčasnosti...

Je len na nás, ako to bude vyzerať v budúcnosti... V prípade, že sa rozhodnete podporiť ďalší rozvoj na jedinej detskej železnici na Slovensku, v prílohe nájdete predvyplnené tlačivo s našimi údajmi.
Ak nám zašlete potvrdené tlačivo z daňového úradu, ako poďakovanie od nás dostanete VOĽNÝ RODINNÝ LÍSTOK na Košickú detskú historickú železnicu.

Ďakujeme!
Dobrovoľníci z občianskeho združenia Detská železnica Košice
 

Britský vlak automaticky odškodní za zpoždění

Britský železniční dopravce c2c spustil tento týden na evropské i světové poměry nezvyklou službu. Svým cestujícím vrací automaticky část ceny jízdného už po dvou minutách zpoždění. Dopravce provozující příměstské linky mezi Essexem a Londýnem má jedinou podmínku - použití zákaznické karty.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Počiatkov rezort je „gigantické ministerstvo“

Šéf rezortu dopravy Ján Počiatek (Smer-SD) si vie predstaviť, že by cestovný ruch prešiel pod iné, menšie ministerstvo. "Myslím si, že možno by to aj malo zmysel, pretože ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja a turizmu ako dnes je, je gigantické ministerstvo," priblížil Počiatek v rozhovore.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Jak Olomoučané vydělali na tramvajové trati

Neústupnost se majitelům domu, jenž brání prodloužení tramvajové trati na jih Olomouce, vyplatila. Konkrétně částkou dvou milionů korun. Město s nimi o koupi domu roky jednalo a nabízelo tři miliony dle znaleckého posudku. Vlastníci odmítli, a tak nakonec z radnice přišla nabídka pěti.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Mimoriadna situácia na trati vo Varíne

Prajem pekný deň. V pondelok vyhlásili v obci Varín mimoriadnu situáciu. Zváža sa tam cesta a hrozí, že sa odtrhne na železničnú trať. Riešenie situácie si vraj vyžiada spoluprácu cestárov ale aj železníc. Čo to pre vás znamená? Aký význam má táto trať? Aké kroky podnikáte na odstránenie hroziaceho nebezpečenstva a kedy by ste mohli pristúpiť k stabilizácii svahu nad traťou?

Odpoveď nájdete na tejto stránke.

Zlínu chybí parkování u nádraží

Řadě lidí ve Zlíně chybí možnost zaparkovat poblíž vlakového nádraží své auto zdarma nebo za symbolický poplatek. Podle úředníků je míst k parkování dost, byť zde lidé musí platit vyšší částky. Problém může vyřešit i vznik plánovaného dopravního terminálu.

Celou zprávu najdete na této stránce.

ŽSR o Vlárskej trati

Pripravujeme článok o novej linke spoločnosti Arriva, ktorá plánuje vypravovať jeden pár vlakov týždenne medzi Trenčínom a Prahou.  Chceme konkrétne písať o tej trati samotnej, teda takzvanej Vlárskej dráhe.  Koľko párov osobných vlakov v súčasnosti túto trať denne jazdí a najčastejšie do akej cieľovej stanice?

Odpoveď na túto aj ďalšie otázky nájdete na tejto stránke.