Dopravné správy

Žst. Dolný Hričov sa rušiť nebude

Rada by som Vás poprosila o vyjadrenie. Čítala som si stanovisko ŽSR k téme rušenia železničnej stanice v Dolnom Hričove  na vašej stránke a chcela by som Vás poprosiť ešte o doplnenie informácií. Kedy bude zastávka v Dolnom Hričove definitívne zrušená? Teda kedy sa prestane využívať? Aké plány má ŽSR s budovou železničnej stanice, ktorá sa bude rušiť?

Odpoveď nájdete na tejto stránke.

ÚOHS zkoumá tendr na wi-fi pro ČD railjety

Výběrovým řízením Českých drah na montáž bezdrátového internetového připojení do vlaků Railjet se začal zabývat antimonopolní úřad. Informuje o tom deník Dnes, podle kterého zakázku od železničního dopravce získalo jako jediný zájemce sdružení firem ČD-Telematika a Simac.

Celou zprávu najdete na této stránce.

 

Zvyšovanie platov u ŽSR

Dobrý deň, rada by som sa opýtala k téme zvyšovania mzdy, konkrétne o výsledkoch kolektívneho vyjednávania v oblasti rastu základnej mzdovej tarify, prípadne iných peňažných bonusov tak pre rok 2015 ako aj 2016. Prosím o percentuálne vyhodnotenie a rozpis konkrétnych bonusov, ak budú zahrnuté.

Odpoveď nájdete na tejto stránke.

Trať z Mnichova do Prahy je jako z 19. století

Premiéři Česka a Bavorska [...] jednali o zlepšení dopravního spojení. Podle Sobotky Česko intenzivně investuje do modernizace tratě mezi Prahou a Plzní a od roku 2020 chce modernizovat i trať z Plzně přes Domažlice na státní hranice. Premiér vyjádřil přesvědčení, že Bavorsko zkvalitní i svůj úsek trati až do Mnichova.

Celou zprávu najdete na této stránce.

 

Na linkách IDS BK prebehne dopravný prieskum

Spoločnosť Bratislavská integrovaná doprava (BID) informovala, že od utorka 15.3.2016 do soboty 19.3.2016 sa bude realizovať dopravný prieskum zameraný na zisťovanie využívania jednotlivých typov cestovných lístkov vo vozidlách zaradených do integrovanej dopravy v Bratislavskom kraji (IDS BK), vrátane MHD v Bratislave.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Pendolina ČD omládnou

Pendolina Českých drah projdou v příštích letech poprvé výraznější omlazovací kůrou. Dopravce chce vylepšit interiér rychlovlaků, které slouží na českých kolejích už přes deset let. V první řadě půjde o přečalounění sedaček, v první třídě bude materiálem kůže. Podlahy včetně druhé třídy zakryjí nové koberce, cestující se dočkají i zásuvek s konektorem USB nebo nových monitorů s informacemi o průběhu jízdy.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Košice kúpia ďalšie električky Vario LF2+

Dopravný podnik mesta Košice v utorok 8. marca 2016 podpísal dodatok ku kúplnej zmluve 84/2014, ktorou si uplatňuje vysúťaženú opciu na dodávku zvyšných 13 kusov električky Pragoimex/TWT Vario LF2+. Cena jedného kusu ostáva oproti pôvodnej zmluve nezmenená – 1,449 milióna €.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Mezi Smíchovem a Zličínem nepojedou vlaky

Od pondělí 14. března do pátku 18. března nepojede část vlaků mezi pražským smíchovským nádražím a Zličínem. Výluka postihne osobní vlaky s odjezdem od 8:05 do 14:50. Náhradní doprava za zrušená vozidla zavedena nebude, lidé mohou využít linek městské hromadné dopravy, uvedly v tiskové zprávě České dráhy.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Výluka v Bratislave spomalí vybrané rýchliky

Stavebné práce na predmestí Bratislavy obmedzia počas najbližších dní jazdu vybraných rýchlikov na linke - Bratislava - Banská Bystrica a späť. Dotknutých je šesť až osem rýchlikov denne. Práce budú prebiehať od pondelka 14. do piatka 18. marca 2016

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Ostudné záchody z pražského metra zmizí

Na téměř 200 milionů korun má vyjít velká rekonstrukce veřejných toalet v pražském metru. Dopravní podnik hlavního města Prahy (DPP) je plánuje opravit na celkem 25 místech. Kromě nového vzhledu budou i bezbariérové.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Jaguar chce 80 % tovaru voziť po železnici

Automobilka Jaguar Land Rover bude na prepravu svojich materiálov a tovarov využívať nový železničný terminál. Vznikne v severozápadnej časti Priemyselného parku Nitra Sever, do prevádzky by ho mali uviesť začiatkom roka 2018. V súčasnosti prebieha verejná súťaž, ktorú vyhlásili Železnice Slovenskej republiky (ŽSR).

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Stát pošle krajům na regionální vlaky miliardy

Kraje získaly jistotu, že jim stát do roku 2034 pošle na regionální železnice až 135 miliard korun. Většinu prostředků zřejmě dostanou České dráhy, schválený vládní materiál totiž neobsahuje podmínku, aby kraje musely dopravce soutěžit.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Oprava vozňov ZSSK môže stáť milióny

Železničná spoločnosť Slovensko, a.s. (ZSSK) chce za opravu dvojkolesí osobných vozňov za štyri roky uhradiť predbežne 6,8 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (8,16 mil. eur vrátane dane). Štátny osobný vlakový dopravca už vyhlásil verejnú súťaž na tieto služby na dva roky s možnosťou opcie na ďalšie dva roky.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Pražskou železnici čekají opravy za miliardy

Cestování vlakem po Praze zkomplikují v příštích letech velká omezení. Správa železniční dopravní cesty chystá opravy dvou mostů přes Vltavu i modernizaci tratě přes Vršovice. Zatím poslední stavbou, kterou Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) začíná plánovat, je rekonstrukce tratě z hlavního nádraží na Smíchov.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Hyperloopom z Bratislavy do Viedne za osem minút?

To, že Slovensko patrí na mapu svetových inovátorov, potvrdzuje aj trojdňová tohtotýždňová návšteva generálneho riaditeľa spoločnosti Hyperloop Transportation Technologies Dirka Ahlborna. Zavŕšila sa podpisom memoranda s cieľom preskúmania možností budúcej spolupráce na ultra modernom systéme dopravy, zvanom Hyperloop. Uviedla to hovorkyňa ministerstva hospodárstva Miriam Žiaková.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Liberecké tramvaje budou počítat cestující

Dopravní podnik chce koupit elektronický systém, který bude počítat cestující na tramvajové lince mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou. Data by využil k lepšímu nastavení intervalů mezi spoji. Kromě toho by se v budoucnu mohl aktuální počet cestujících zobrazovat na displejích na zastávkách.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Výluka bratislavskej linky MHD č. 41

Pre opravu povrchu vozovky bude od 14. marca od 10:00 cca do 20. marca 2016 zavedená jednosmerná premávka linky 41 po Drotárskej ceste. Autobusy budú premávať okruhom ...

Celú správu nájdete na tejto stránke.

JHMD zvou na dva velikonoční parní vlaky

Jindřichohradecké místní dráhy zahájily prodej jízdenek na oblíbené velikonoční parní vlaky. Spoje vyjedou z Jindřichova Hradce do Kamenice nad Lipou v sobotu 26. března a hned o den později do Nové Bystřice.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Česmad Slovakia za zachovanie Schengenu

Úplné alebo aj čiastočné zaniknutie princípov schengenského priestoru by malo výrazne negatívny vplyv na slovenskú cestnú nákladnú a osobnú dopravu. Celkovo by to spomalilo a výrazne skomplikovalo dopravu v rámci Európy.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Liberecké nádraží posloužilo německým filmařům

Slzy, smutek i naděje, že se rodiny znovu setkají, provázely čtvrteční natáčení filmu z druhé světové války na libereckém nádraží. Židovští rodiče se tam včera loučili se svými dětmi, které odjížděly do bezpečí v Anglii.

Celou zprávu najdete na této stránce.