Hraniční přechod Głuchołazy opět v provozu

14.1.2015 8:00 Petr Jetelina

Hraniční přechod Głuchołazy opět v provozu

Jak už jste možná postřehli z diskusních fór či médií, do pohraniční stanice Głuchołazy se po čtyřech letech opět vrátily osobní vlaky z polského vnitrozemí. Dva páry spojů jezdí každou sobotu, neděli a polské státní svátky. De facto jde o prodloužení stávajících spojů v relaci Opole – Nysa (resp. Kluczbork – Nysa), kdy místo postoje v Nyse souprava vykoná obrat do Głuchołaz.

 

 

 

 

Spoje jsou zajištěny náležitostmi Opolského vojvodství, dopravcem jsou Przewozy Regionalne. Bohužel však nebylo dosaženo ideálních návazností na české peážní spěšné vlaky v relaci Krnov - Jeseník. Dobré návaznosti jsou ve směru od Jeseníka, kdy se přestupní doba pohybuje v řádu minut, v jiných směrech se přestup protáhne cca na 30 – 120 minut. Více napoví přiložený jízdní řád: 


Jízdní řád Nysa - Głuchołazy miasto

Tipy na výlet

Na následujících řádcích se budu snažit dát pár tipů pro návštěvu. Pro českého turistu je nejlepší použít spoj Sp 1663 z Jeseníku s odjezdem 9:29, resp. příjezdem v 10:05 do Głuchołaz, odkud v 10:12 odjíždí osobní vlak směr Nysa a Opole. Pokud se chcete svést ze zastávky Głuchołazy miasto, je dobré použít spoj Sp 1660 od Krnova, s pravidelným příjezdem 7:55 do Głuchołaz. Jízdenka v relaci Głuchołazy miasto - Nysa stojí 5 Zł, resp. 14 Zł do Opole. Lze však použít i české celodenní jízdenky ve variantě + Polsko, nebo zakoupit polský bilet turystyczny.

Lze si rovněž vypomoct autobusovou dopravou v případě dřívějšího návratu do Čech. V Głuchołazech je dobré použít zastávku Głuchołazy, ul. Wrocławska, nacházející se cca. 600 m od staniční budovy. Spoje lze nalézt pomocí vyhledávače e-podroznik.pl, či na stránkách dopravce PKS Nysa, který s tímto vyhledávačem nespolupracuje.


Propagační plakát dopravce Przewozy Regionalne (kliknutí do náhledu otevře celý)

Pokud nechcete použít autobus či čekat do večera na zpáteční spoj s mizernými návaznostmi, lze se do České republiky vrátit přes jiný hraniční přechod v oblasti platnosti české celodenní jízdenky, Lichkov či Chałupki (zde však pozor na dopravce Koleje Śląskie na úseku Racibórz – Chałupki), a následný pěší přesun do Bohumína.

Má návštěva

Má návštěva se odehrála v neděli 21.12.2014, teprve druhý týden provozu. Použil jsem spoje s pravidelným odjezdem 8:58 ze stanice Nysa. Většina cestujících vystoupila v Nyse, ve vlaku zůstalo celkem 8 cestujících, kteří cestovali do Głuchołaz miasta.


21.12.2014 – SA134-013 jako osobní vlak Regio 60900 připraven k odjezdu ze stanice Nysa
© Petr Jetelina


21.12.2014 - SA134-013 ve stanici Głuchołazy © Petr Jetelina

Cesta proběhla rychle, hladce a bez problémů. Zdržení nastalo ve stanici Głuchołazy, kdy se protáhla administrativa v dopravní kanceláři. Bylo nutno také vydat rozkazy k projetí návěstidel stůj, jelikož ramena se pro polský vlak nezvedají, ačkoliv stavědla jsou obsazena.

Na konečné zastávce Głuchołazy miasto se od zastavení provozu v roce 2004 nic nezměnilo. Byl pouze vybudován nový šturc směrem ke stanici Głuchołazy Zdrój, a budova zastávky je uzamčena. Domek vedle zastávky je však obsazen závorářem, který ovládá jak přejezd u zastávky, tak i přejezd na trati Głuchołazy – Mikulovice.  


21.12.2014 - Zastávka Głuchołazy miasto © Petr Jetelina
 


21.12.2014 - SA134-013 na zastávce Głuchołazy miasto © Petr Jetelina

Před odjezdem polského vlaku ze zast. Głuchołazy miasto projela po náspu nad zastávkou Regionova jako Sp 1663 Jeseník - Krnov. Po odfocení průjezdu obou vozidel následoval můj přesun na „hlavní nádraží“, a zde vyčkávání příjezdu Sp 1662 směr Jeseník. 


21.12.2014 - 814.036-0 jako Sp 1663 se blíží k vjezdovým návěstidlům stanice Głuchołazy
© Petr Jetelina  


21.12.2014 - SA134-013 se blíží k vjezdovým návěstidlům stanice Głuchołazy © Petr Jetelina
 

Doufám, že jsem vás tímto krátkým pojednáním povzbudil k návštěvě. Zcela jistě stojí tuto naši železniční anomálii navštívit, i když se na našem území vůbec nenachází. Navíc polské železnice jsou tragédie sama pro sebe, jízdní řád se mění prakticky kdykoliv, a těmto nepříliš využívaným vlakům může být brzy konec. Doufejme však, že se podaří zlepšit návaznosti na české spěšné vlaky ve stanici Głuchołazy, a spojení se stane pro turisty dostatečně atraktivní.  


21.12.2014 - 814.036-0 přijíždí do stanice Głuchołazy jako Sp 1662 © Petr Jetelina 

Prameny a odkazy:

  1. Železniční trať Šumperk–Krnov – Wikipedie
  2. Hlucholazy – Wikipedie
  3. Hraniční přechod Głuchołazy opět ožívá - ŽelPage
  4. Od nowego rozkładu polskie pociągi wracają do Głuchołaz - Rynek Kolejowy
  5. Portal Pasażera - wyszukiwarka połączeń kolejowych, plakatowy rozkład jazdy, SRJP   

Súvisiace odkazy