Nevíte co o Velikonocích? Kolínská řepařka je správný tip!

24.3.2013 8:00 -zz- Zdroj: Klub pro obnovu Kolínské řepařské drážky

Nevíte co o Velikonocích? Kolínská řepařka je správný tip!

Po všechny tři sváteční dny se na ni můžete vydat, abyste se pobavili, poučili a také svezli parním vláčkem. Na své si přitom přijdou dospělí i děti a nikdo se nemusí bát, že mu bude o letošních Velikonocích, které mají počasím mít daleko do jarních svátků, zima. Členové Klubu pro obnovu Kolínské řepařské drážky mysleli na všechno a nabízejí vám jízdu ve vytápěných vagónech.

 
 
 
 
 
 

Parní vlaky vyjíždějí ve dnech 30. a 31. března a 1. dubna z nádražíčka v Kolíně-Sendražicích v 10:00, 11:00, 12:00, 13:00, 14:00, 15:00 a 16:00 hod. V sudou hodinu jedou do stanice Výrovna, v lichou až na stávající konečnou Mlýnek, odkud se lze svézt silničním vláčkem do víceúčelového areálu Vigvam v Němčicích. Na sendražické stanici jsou pro návštěvníky připraveny tradiční atrakce: muzejní expozice, dětské hřiště s trampolínou, jízdy drezínou, prodej suvenýrů, občerstvení, prodej perníčků a lidových výrobků. Jako vždy toho bude určitě víc, než uvádějí stručné informace na plakátku:


Plakátek akce (po kliknutí na náhled se zobrazí celý ve formátu PDF)

Co se na kolínské řepařské drážce všechno vidět a zažít, to už pravidelní návštěvníci VLAKY.NET dobře vědí z několika reportáží, ale i oni si je mohou připomenout, když si je otevřou níže v rubrice Súvisiace odkazy. Letošní velikonoční akce bude možná jiná svým už zmíněným spíš zimním počasím, ale to jí může dát osobité kouzlo neotřelosti a neopakovatelnosti (tedy pokud se neblíží doba ledová a podobné nepříliš jarní Velikonoce se nestanou pravidlem). V každém případě pořadatelé udělají vše pro to, aby žádný návštěvník z řepařky neodjížděl bez pocitu dobře prožitého velikonočního času.


Nádražíčko Kolín-Sendražice dne 29.9.2012 © PhDr. Zbyněk Zlinský

Další informace:
  1. Klub pro obnovu Kolínské řepařské drážky
  2. Kolínská řepařská drážka - Wikipedie
  3. Projekt na obnovu historické Kolínské řepařské drážky
  4. Strukturální fondy EU - Kolínská řepařská drážka
  5. Kudy z nudy - Kolínská řepařská drážka
  6. Cesty a památky – Kolínsko – Kolín – úzkokolejná řepařská dráha

Úvodní ilustrační snímek: První velikonoční parní vlak roku 2009 se vydává na cestu © PhDr. Zbyněk Zlinský

Súvisiace odkazy