Vrútocké šílenství 2012 - díl 4 - co se nevešlo

26.6.2012 8:00 Milan Vojtek

Vrútocké šílenství 2012 - díl 4 - co se nevešlo

Z tradičního vrútockého železničního šílenství jsem vám nabídl tři díly, zachycující parní jízdy vyhlášené akce. Ten čtvrtý pochopitelně nemůže řešit další den (taky už nebyl), ale představím v něm záběry, které s jednotlivými zvláštními vlaky nesouvisí, vznikly tak říkajíc bonusově, ale zase, proč je sušit doma v šuplíku? Takže, bez nějakých řečí, pokud máte zájem, pojďme ke kolejím.

Nefotil jsem jen na parní vlaky na trati, ale cvakl jsem i něco u normálního provozu a samozřejmě i stroje na výstavě. Fotil jsem taky lidičky, co si budeme nalhávat, Kuba Vyskočil už dříve projevil obavu, kde se zase uvidí. No uvidí. Samozřejmě. A taky byl čas na kus řeči s lidmi kolem. Mimo jiné i na osobní uzavření jedné záležitosti, která kdysi na čas rozdělila dva kamarády. Ten druhý, o kom je řeč, to ví a jmenovat jej tu z jiných důvodů nechci. Nicméně jedna méně příjemná kapitola je uzavřena.

 A jak napovídá titul příspěvku, je to dnes hlavně o fotkách z jiného, než jen výhradně nostalgického provozu. Takže, co tu vlastně máme?

Páteční podvečer a zastávkou Malý Čepčín uhání 757.001 

 Počasí jako na houpačce. Jen o chvíli později 754.071 vyjíždí z tmavého "čehosi".

 Sobotní ráno u Strečna, hliníková vozba míří do Vrútok...  

  ... odkud pro změnu chvátá 350.011

 A kromě fénovače vyplivl tunel i šestikolák 183.027 

Cestou k autu po vyfocení parního vlaku ještě vystrčila šňupák 363.136  

Horná Štubňa a luxusní bonus v podobě trojlístku 740 v čele nákladu...   

... a 770.602 na postrku. Pardon, po úvrati, takže teď již v čele.  

 

V časovém presu, než zcela zmizí, již nebylo možné lépe odchytit osmnáct válců trojice zamračených na odjezdu do Prievidze.

Fénování na hrázi, krátká fotozastávka na kultovním, nicméně neuvěřitelně zarůstajícím místě u Krpeľanskej vodnej nádrže.  

Vrútky a čmelákovské repete. Netušil jsem, že se ještě potkáme. Dvě bobiny v čele mi utekly, ale čmelák na postrku už ne 

Thales mi už doma pod okny nejezdí, tak jsem si ho střihnul aspoň ve Vrútkách 

Cargo 363.106 na výletě s rychlíkem do Košic. 

Košťany nad Turcom. Při lovu na 751.004 s vlakem z Prievidze najednou spadly závory a objevil se vlak z opačného směru. A já poznal soukromníky, které jsem ten den už jednou fotil.  

 Nedělní ráno jsem sice jel sem fotit konvoj do Žiliny, ale kdo by odolal dublované lokomotivě? 130.017+018 pod Dubnou skalou

A o kousek bíž Vrútkám ještě 350.008 

 Príbovce a při čekáí na parní dvojici ještě něco z opačného směru.

Bagetoidní vlak na odbočce rovněž neunikl.  

A stejně dopadl i 754.052. Kremnické Bane, finále jízdy parního nákladu.  

Poslední záběr u návěstidla odbočky vznikl při čekání na návrat nákladního vlaku z Kremnických Baní.

Příspěvek s ozvěnami z Vrútok uzavřel letošní akci, kterou jsem si vychutnal všechny tři dny. I když, pro přesnost, jak už jsem zmínil, něco bude ještě v ročence.

Súvisiace odkazy