Jún v Košiciach patrí železničným modelom

30.5.2011 8:00 Ing. Martin Balkovský

Jún v Košiciach patrí železničným modelom

Šiesty mesiac v roku – jún, začína medzinárodným dňom a končí vysvedčením a letnými prázdniny. Právom teda patrí deťom, ich radosti a zábave. Detskými radovánkami sa inšpiroval aj Železnično-modelársky klub pri SPŠ dopravnej na Hlavnej ulici 113 v Košiciach a celý jún verejnosti sprístupnil klubové koľajisko.

 

 

 


Júnové šantenie na modelovom koľajisku
- tak znie akcia, ktorú prvýkrát pre verejnosť pripravil Železnično-modelársky klub pri SPŠ dopravnej na Hlavnej ulici 113 v Košiciach. Ako už názov napovedá, modely nebudú jazdiť len týždeň, ako to doteraz pri verejne prístupných akciách bolo zvykom. Tentoraz modely ožijú každý utorok, stredu a štvrtok, počas celého júna. Každý z piatich júnových týždňov bude venovaný inej téme –od parných mašín, cez dízlové až po elektrické.

Svoju príležitosť ukázať sa budú mať aj vozidlá bývalých aj súčasných domácich železničných správ, nebude chýbať ani priestor pre súčasnú dopravu. Návštevníci uvidia nielen nové atraktívne súpravy, ale opäť sa môžu v úlohách výpravcov alebo rušňovodičov interaktívne zapojiť do riadenia síce len modelovej, ale predsa len železničnej prevádzky. Taktiež si budú môcť overiť rozdiel medzi klasickým, analógovým ovládaním a digitálnym systémom, prípadne si odskúšať aj vlastné, donesené modely.

Takže ešte raz. Ak ste nadšenec modelovej železnice a v niektorý júnový utorok, stredu alebo štvrtok pôjdete medzi 15-tou až 18-tou hodinou po Hlavnej ulici pri budove SPŠ dopravnej, zastavte sa aj v priestoroch klubového koľajiska. Členovia Železnično-modelárskeho klubu pri SPŠ dopravnej sa na Vás tešia.

Súvisiace odkazy