Modely klubu pri SPŠD v Košiciach budú jazdiť pre deti

28.5.2010 12:00 Ing. Martin Balkovský

Modely klubu pri SPŠD v Košiciach budú jazdiť pre deti

Železnično-modelársky klub pri SPŠ dopravnej na Hlavnej ulici 113 v Košiciach opäť pozýva nadšencov železničného modelárstva na prezentáciu klubového koľajiska v mierke HO. Pri príležitosti Medzinárodného dňa detí už tradične organizuje akciu s názvom „Detské jazdenie na modelovom koľajisku“. Malé vláčiky budú jazdiť od 31.mája do 4.júna 2010 v priestoroch SPŠ dopravnej, v čase od 15:00 hod do 18:00 hod.

 

 


Železnično-modelársky klub pri SPŠ dopravnej na Hlavnej ulici 113 v Košiciach pravidelne, každý polrok pripravuje akcie pre záujemcov železničného modelárstva. Po decembrovej Mikulášskej jazde je tentoraz pripravená akcia s názvom „Detské jazdenie na modelovom koľajisku“, zameraná najmä pre rodičov s malými ratolesťami. Vítané sú však všetky vekové kategórie nadšencov modelárstva. A čo sa dá na klubovom koľajisku dopravnej priemyslovky od 31. mája do 4. júna vidieť? To, čo stále a zároveň opäť čosi nové.

ZOBRAZ!

Každý deň sa nesie v znamení jednej témy, venovanej parným, dízlovým, či elektrickým mašinkám. Posledný deň akcie bude jazdiť mix súprav, žiaľ už len takto symbolicky, aj pre zakladateľa klubu – Edmunda Kažimíra, ktorý bol vášnivým zberateľom železničných modelov. Členovia klubu počas celého týždňa prevetrajú desiatky rušňov aj stovky vozňov prevažne zo zbierok klubu. Návštevníci však nebudú len v úlohe pasívnych pozorovateľov, ale budú sa môcť aktívne zapojiť do riadenia železničných modelov.

Vlastnoručne si môžu vyskúšať klasické ovládanie analógového systému a porovnať ho s digitálnym riadením modelov. A to všetko na jednom mieste, od 31. mája do 4. júna medzi 15:00 až 18:00 hodinou, v priestoroch koľajiska SPŠ dopravnej na Hlavnej ulici 113 v Košiciach.

Fotografie z koľajiska ŽMK pri SPŠD v Košiciach nájdete v jeho galérii.

Súvisiace odkazy