Nové spojenie medzi mestami Komárno (SR) a Komárom (MR)

30.1.2008 12:00 Tomino

Nové spojenie  medzi mestami Komárno (SR) a Komárom (MR)

V rámci pracovných povinností som navštívil železničnú stanicu v Komárne. Od platnosti nového GVD už ubehlo niečo viac ako mesiac. No zostal som stáť z vyvalenými očami a hlavne ušami, keď sa zo staničného rozhlasu sa ozvalo „Osobný vlak smer Komárom stojí na tretej koľaji“. Kedysi fungovalo toto spojenie pravidelne, no potom ho zrušili a od nového GVD je tu opäť zavedené.

 

 


Spojenie je 4-krát tam a späť. Ráno 2x, po obede a večer po jednom spoji. Spoj tvorí jedna 812. Kontrola cestovných lístkov je vykonávaná ešte pred odchodom vlaku v príslušnej stanici. Skúste hádať asi prečo ? Aj keď vlak ide späť za cca 6-23 minút, je to kvôli diétam.

Keď som si prelistoval knižný cestovný poriadok, prekvapilo ma viacero reklám na také alebo onaké, výhodné a nové spojenia. Bohužiaľ toto spojenie sa tam asi nezmestilo, alebo nechcelo zmestiť, čo považujem za škodu. V čase odchodu vlaku 13.40 do Komáromu v ňom sedel jeden cestujúci. Možno toto spojenie zatiaľ nie je ziskové aj kvôli informovanosti cestujúcej verejnosti.


Vlak 4305 odchádza do Komáromu

Pravdepodobne by to chcelo nejaké letáky v staniciach, odkiaľ je možnosť cestovať priamo do Komárna. Touto aktualitou by som chcel týmto vlakom urobiť aspoň nejakú reklamu, askúsi osvetu pre nové spojenie, ktorú by mala robiť hlavne ZSSK.

Súvisiace trate

  • ŽSR-135: Nové Zámky - Komárno - Komárom (HU)

Súvisiace odkazy