Do Chrudimi na výstavu železničních modelů

21.1.2020 8:00 -zz- Zdroj: České dráhy - Vlakem na výlet

Do Chrudimi na výstavu železničních modelů

Přijeďte do Chrudimi obdivovat miniaturní svět na kolejích! Od 24. do 26. ledna a poté znovu od 31. ledna do 2. února tohoto roku bude ve výstavní síni a v prostorách kavárny místního Divadla Karla Pippicha k vidění tradiční každoroční velká výstava železničních modelů a kolejišť tří různých modelových velikostí, doplněná expozicí fotografií se železniční tematikou. Výstava bude přístupná veřejnosti vždy od 9:00 do 17:00 hodin. Vstupné na ni je dobrovolné.

Máte rádi vláčky? Pak si ve dnech 24. až 26. ledna nebo 31. ledna až 2. února udělejte výlet do Chrudimi. Ve výstavní síni a v prostorách kavárny Divadla Karla Pippicha objevíte velkou výstavu železničních modelů. Ta se koná každý sudý rok a můžete na ní obdivovat práci chrudimských modelářů.

Ve výstavní síni divadla najdete velké klubové kolejiště velikosti H0. Poprvé bude k vidění s novou železniční tratí ze stanice Chrudim město do skryté stanice Hrochův Týnec. Novinkou je také nákladiště Uhřetice, které je – stejně jako stanice Chrudim město – ztvárněno tak, aby co nejvíce odpovídalo skutečné předloze.

V prostorách divadelní kavárny si můžete prohlédnout klubové kolejiště TT, rozšířené o nové traťové moduly, a také domácí kolejiště Aleše Rotrekla velikosti N. Ve vitrínách uvidíte železniční modely různých velikostí a nebudou chybět ani fotografie s železniční tematikou. Další informace o výstavě najdete na webu pořadatele a v souhrnu na plakáte akce:

Na výstavu je vstup z postranního vchodu vpravo od hlavních dveří divadla. Výstavní síň se nachází v nejvyšším patře, kam se dostanete po schodech nebo výtahem, kavárna je o patro níž. Vstupné je dobrovolné. Výstava je otevřena vždy od 9 do 17 hodin.

A jak od vlaku? Před chrudimským nádražím se dejte vlevo a pak hned vpravo do Rooseveltovy ulice. Tou jděte stále rovně, kolem Husova sboru až k mostku přes řeku Chrudimku. Za ním už uvidíte budovu divadla. Cesta vám zabere asi deset minut.

Úvodní snímek: Klubové kolejiště při loňském ročníku výstavy © Tom Bart