Železničný Mikuláš na trati Košice - Prešov

7.11.2011 16:00 Ľubo Lehotský Zdroj: KHKV

Železničný Mikuláš na trati Košice - Prešov

Príjemne vyhriate vagóny starého motoráku, rozžiarené očká tých najmenších a spokojnosť rodičov. Aj to by chceli už tretíkrát po sebe dosiahnuť, na koľajach medzi Košicami a Prešovom, Mikuláš, anjeli a čerti z Klubu historických koľajových vozidiel, ktorí aj tento rok pripravili pre širokú verejnosť nostalgické mikulášske jazdy na trati Košice – Prešov – Košice.

Stretnutie s Mikulášom v historickom motorovom vlaku už v sobotu, 3. decembra 2011 - rezervujte si miesta a balíčky najneskôr do 23.11.2011 !!! 
 


Mimoriadne až tri jazdy

Po minuloročných skúsenostiach a veľkom záujme, pripravili členovia klubu v spolupráci so ŽSR a MDC v tomto roku až tri páry historických vlakov. Deťúrence a ich rodičia si tak môžu ešte lepšie vybrať, ktorá jazda im bude viac vyhovovať. Mysleli sme aj na cestujúcich z metropoly Šariša, aby sa mohli odviesť do Košíc a späť. Tomu sme prispôsobili aj cestovný poriadok:

Mimoriadny historický mikulášsky vlak:

Odchody z Košíc: 9:00, 11:25 a 13:55 hod.
Príchody do Prešova: 9:45, 12:10 a 14:42 hod.

Odchody z Prešova: 10:30, 12:30 a 15:05 hod.
Príchody do Košíc: 11:05, 13:05 a 15:40 hod.

Okrem týchto staníc vlak zastaví pri každej jazde aj v Kysaku, a po dohode a objednávke vopred aj v iných staniciach na trati. 

Program:

  • počas cesty vlakom bude sv. Mikuláš, anjeli a čerti rozdávať balíčky priamo vo vagónoch. Deti nech si pripravia pesničku alebo básničku. Tie, ktoré sa hanbia, nech si pripravia namaľovaný obrázok. Mikuláša, čerta, a anjelikov budú isto zaujímať.
  • na konečnej stanici sa môžu deti vyfotografovať s Mikulášom + spoločná fotografia
  • návšteva detí u „uja“ výpravcu v dopravnej kancelárii
  • možnosť individuálnych predvianočných nákupov v Prešove, resp. Košiciach
  • vagóny sú vykurované. Max. rýchlosť vlaku 60 km/hod.
  • Mikulášske balíčky pripravujeme v dvoch variantách, ktoré si budete môcť vybrať priamo pri elektronickej objednávke. Obsahujú sladkosti, cukríky, čokolády, čok. figúrky, sušené alebo čerstvé ovocie a 1 ks rozprávkové CD – Železničné rozprávky alebo 3 ks detských omaľovaniek, príp. iné drobnosti. (V prípade špeciálnych požiadaviek, napr. diéty alebo choroby: celiakia, cukrovka, alergie a pod., pošlite nám zoznam dovolených vecí.)

Potrebné sú rezervácie:

Už dnes si rezervujte miestenky a mikulášske balíčky pre deti!!! Rezervácie treba nahlásiť a mikulášske balíčky vopred uhradiť najneskôr do 23.11. 2010. Rezervujte sa na adrese: khkv@khkv.sk.  

Rezervácia je bezplatná a cestovné sa platí priamo vo vlaku. Ako potvrdenie rezervácie si prosím vytlačte akceptačný e-mail. Platnosť rezervácie končí 15 minút pred odchodom vlaku, po tomto termíne nebude rezervácia akceptovaná, do vlaku sa však dostanete – na státie. Organizátor si vyhradzuje právo na obmedzený počet rezervácii.

Úhrada mikulášskeho balíčka:

  • prosíme, aby ste, v prípade záujmu o Mikulášsky balíček, uhradili sumu 6,- € / za 1 balíček/ najneskôr do 23. novembra 2011 !!!
  • úhrady poštovou poukážkou na adresu: Zuzana Lehotská, Aténska 15, Košice, 040 13
  • prevodom na č. účtu v Poštovej banke 12255836/6500

Cestovné:

Lístky sa nepredávajú v pokladni ŽSR a ani nikde v predpredaji. Platí sa až vo vlaku.

Spiatočný (obojsmerný) lístok:

Dospelí: 6,- €
Deti do 12 rokov: 4,- €
Deti do 3 rokov zadarmo.
Rodinný lístok: 19,- €

Jednosmerný lístok:

Dospelí: 4,- €
Deti do 12 rokov: 3,-Eur
Deti do 3 rokov zadarmo.

Cestovné tvorí Váš dobrovoľný príspevok a naša odporúčaná výška pokrýva nevyhnutné náklady na jazdu historickým vlakom. Výťažok z cestovného, ako aj vaše dobrovoľné príspevky, budú použité na opravu a záchranu historického parného rušňa 434.2338. Ďakujeme.

 

Rezervácie a informácie na adrese: khkv@khkv.sk, prípadne na t. č.: 0905 412 322.

Teší sa na Vás sv. Mikuláš, anjeli aj čert a samozrejme vykúrené vagóny!

Súvisiace trate

  • ŽSR-188: Košice - Plaveč - Čirč - Muszyna (PL)

Súvisiace odkazy