Nádielka ponúk Železničnej spoločnosti Slovensko

23.4.2008 9:00Zdroj: ZSSK

Nádielka ponúk Železničnej spoločnosti Slovensko

Železničná spoločnosť Slovensko pripravila pre cestujúcu verejnosť ďalší balíček zliav. Zľavy sa týkajú ciest do slovenských výletných destinácii - Vysoké Tatry, Vrátna a Čiernohronská železnica.

VLAK A TATRY

Zakúpením cestovného lístka VLAK A  TATRY v cene 200 korún cestujete do povolených železničných staníc Poprad-Tatry, Štrba,  Tatranská Lomnica a Starý Smokovec. Lístok v čase jeho platnosti využívate vo Vysokých Tatrách zároveň aj ako sieťový lístok na cestovanie po TEŽ (Tatranské elektrické železnice) a na Ozubnicovú železnicu (OŽ) zo Štrby na Štrbské Pleso. Pri ceste späť v čase platnosti cestovného lístka môžete do cieľovej stanice cestovať aj iným smerom, než aký je na ňom uvedený.

Pri ďalšom využití tohto produktu máte niekoľko možností, za ktoré, samozrejme, už neplatíte. Buď sa pozemnou lanovkou Tatranských lanových dráh (TLD) odveziete zo Starého Smokovca na Hrebienok a späť (na Hrebienku vám lístok platí aj ako vstupenka do letného FUNPARKU na jednu tubingovú jazdu), alebo využijete kabínkovú lanovku TLD z Tatranskej Lomnice na Skalnaté Pleso a späť. V prípade, že pobyt v Tatrách chcete spojiť aj s turistikou, lanovky môžete kombinovať. Napríklad sa kabínkovou lanovkou vyviezť z Tatranskej Lomnice na Skalnaté Pleso, odtiaľ po Tatranskej magistrále zísť pešo na Hrebienok, odkiaľ sa pozemnou lanovkou zveziete do Starého Smokovca. Samozrejme, túto trasu môžete absolvovať aj opačným smerom.

Čo sa týka tatranských lanoviek, je tu ešte jedna príležitosť na kochanie sa prírodnou scenériou tentoraz z otvoreného priestoru – zo sedačkovej lanovky 1. Tatranskej akciovej spoločnosti zo Štrbského Plesa na Solisko a späť.

Miesto lanoviek vodný svet

Pre pohodlnejších, resp. pre tých, ktorí si slnečné počasie radi vychutnávajú pri vode, je zase k dispozícii AquaCity v Poprade. V máji a v júni máte do vodného sveta vstup na celý deň, v júli a v auguste na tri hodiny. Počas pobytu môžete využiť tri vonkajšie a vnútorné termálne bazény, detský krytý bazén, 50 metrový plavecký bazén, tobogany, parné sauny a pri celodennom pobyte si iste vychutnáte aj večernú laserovú show.

 

VLAK A VRÁTNA

Aj pri tomto produkte máte istotu ceny dvesto korún. Povolenou stanicou, do ktorej pricestujete odkiaľkoľvek zo Slovenska, je Žilina. Pri ceste späť v čase platnosti cestovného lístka môžete do cieľovej stanice cestovať aj iným smerom, než aký je na ňom uvedený. Zo Žiliny váš výlet pokračuje do Vrátnej doliny (preprava zo Žiliny do Vrátnej autobusmi SAD nie je v cene produktu), kde z lanovky na Chleb a späť môžete obdivovať prírodnú scenériu hôr Malej Fatry.

Pre koho je ponuka určená?

Pordukty VLAK A TATRY, VLAK A VRÁTNA môže využiť skupina minimálne 10 žiakov alebo študentov vo veku do 20 rokov. Sprievodca (vždy jeden na každých začatých 20 žiakov) má nárok na bezplatnú cestu. Pri kontrole cestovných dokladov vo vlaku je vedúci skupiny povinný predložiť menný zoznam žiakov s pečiatkou školy (školského zariadenia, zdravotníckeho zariadenia, detského domova, letného tábora, centra voľného času...) a uvedením mena zodpovedného vedúceho, ktorý je povinný predložiť na požiadanie oprávneného zamestnanca ZSSK preukaz totožnosti.

Upozornenie: Zakúpením niektorej z letných ponúk v cene 200 korún vám ZSSK garantuje, že pri ceste vlakom tam a späť si už nemusíte zakupovať žiadne ďalšie príplatky na vlaky kategórie InterCity, EuroCity a SuperCity. Spoločnosť však už nezodpovedá za to, ak pre zlé poveternostné podmienky (pri silnom vetre), pri výpadku elektrickej energie, pri technických a prevádzkových poruchách či pri plánovaných odstávkach nebudú lanovky premávať alebo v prípade nevyhnutnej hygienickej a technickej údržbe bazénov sa nedostanete do vodného sveta. V týchto prípadoch je rozhodnutie o zastavení premávky, resp. zatvorení prevádzky výhradne na strane ich majiteľov. Preto sa pre istotu pred cestou presvedčte, či sa práve niektoré z obmedzení netýka aj „vašej“ atrakcie.

 

VLAK A VLÁČIK

Začiatkom 20. storočia zažívali úzkorozchodné lesné železnice na Slovensku zlatý vek. Boli ideálnym prostriedkom na zvoz dreva z miest ťažby k pílam na ďalšie spracovanie. Podľa niektorých údajov bolo kedysi na Slovensku na 700 kilometroch tratí takmer šesťdesiat lesných železníc. Do dnešných dní sa zachovalo naozaj len zopár. Patrí k nim aj Čiernohronská železnica v Čiernom Balogu. Z niekdajších 132 kilometrov dnes funguje  len úsek z Chvatimechu (povolená stanica) do Čierneho Balogu a Čierny Balog – Vydrovská dolina. V nej nájdete Lesnícky skanzen, do ktorého vstup máte, tak ako cestovné historickým vlakom po železničke, v cene produktu VLAK A VLÁČIK (200 korún).  Pri ceste späť v čase platnosti cestovného lístka môžete do cieľovej stanice cestovať aj iným smerom, než aký je na ňom uvedený.

Pre koho je ponuka určená?

Produkt VLAK A VLÁČIK môže využiť skupina minimálne 10 žiakov alebo študentov vo veku do 20 rokov. Sprievodca (vždy jeden na každých začatých 20 žiakov) má nárok na bezplatnú cestu. Pri kontrole cestovných dokladov vo vlaku je vedúci skupiny povinný predložiť menný zoznam žiakov s pečiatkou školy (školského zariadenia, zdravotníckeho zariadenia, detského domova, letného tábora, centra voľného času...) a uvedením mena zodpovedného vedúceho, ktorý je povinný predložiť na požiadanie oprávneného zamestnanca ZSSK preukaz totožnosti.

Upozornenie: Zakúpením niektorej z letných ponúk v cene 200 korún vám ZSSK garantuje, že pri ceste vlakom tam a späť si už nemusíte zakupovať žiadne ďalšie príplatky na vlaky kategórie InterCity, EuroCity a SuperCity. Spoločnosť však už nezodpovedá za to, ak pre technické a prevádzkové poruchy nebude vláčik historickej železničky premávať. V takomto prípade je rozhodnutie o zastavení prevádzky výhradne na strane jej prevádzkovateľa. Preto sa pre istotu pred cestou presvedčte, či sa práve niektoré z obmedzení netýka aj „vašej“ atrakcie.

Foto: ilustračné