Vitajte v rubrike o železničnom modelárstve!

18.4.2005 10:35 Martin Mikuš

Vitajte v rubrike o železničnom modelárstve!

Skoro každý z nás určite raz v mladosti mal doma modelový vláčik, či malé koľajisko a so záujmom sa pozeral, ako sa tá jeho súprava preháňa po tej modelovej trati poskladanej dakde v izbe na koberci. U niektorých toto hranie prerástlo v profesionálny záujem a pracujú na železnici, iných to opustilo a ten zvyšok sa ostal „hrať“ stále a postupom času sa z malých chalanov stali modelári.

Hádam každá vec má na svete svoju miniatúru – hračku, tak aj ku skutočnej železnici, o ktorej tento portál je, patrí tá modelová. Nová rubrika by teda mala byť zameraná na modelový svet železnice. Chceme v nej prinášať články, návody, postrehy, reportáže s akcii, proste všetko čo k správnemu životu železničného modelára patrí. A aby to nebolo len o tých plastikových „hračkách“ tak ak sa podarí nahliadneme aj do „kuchyne“ tých večných chlapcov MODELÁROV.

Rubrika bude zameraná na u nás najbežnejšie modelové veľkosti a to: H0, TT a N. Touto novou rubrikou by sme chceli Vám členom – „nemodelárom“ priblížiť zaujímavosť tohto miniatúrneho sveta. Zároveň chceme osloviť aj tých, ktorí modelujú, ale nenašli na VLAKY.NET ten správny kútik, v ktorom by sa naplno prejavili. Týmto úvodom chceme osloviť všetkých modelárov na VLAKY.NET aby sa aktívne zapájali a naša nová rubrika sa rozvíjala rovnako dynamicky ako tá o skutočnej železnici.

Foto: Igor Molnár