Dopravné správy

Oneskorenie modernizácie trate v Trenčíne

Kto je zodpovedny za neustale nedodrziavanie terminov a SLUBOV pri rekonstrukcii Trencina?Napr.Guiness rekord Kruhovy objazd Radegast,podjazd Pred Polom,Podjazd Billa,atd,atd....Budu kompetentni postaveni pred sud,alebo bude vsetko s usmevom zametene pod koberec ako vzdy???

Odpoveď nájdete na tejto stránke.

Opilec se zavěsil na okno odjíždějícího vlaku

Na pražském Hlavním nádraží se v úterý večer opilý muž rozhodl, že jeho kamarádi bez něj nikam neodjedou. Když nasedli do vlaku, zavěsil se za okno, u kterého seděli. Poté, co se vlak rozjel, na něm zůstal několik metrů viset. Když se potom pustil, spadl nohama do kolejiště a vlak ho zranil.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Košice budú modernizovať električkové trate

Mesto Košice dňa 22. decembra 2015 zverejnilo vo vestníku verejného obstarávanie oznámenie o začatí verejného obstarávania na zhotoviteľa projektu Modernizácia električkových tratí v meste Košice (MET).

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Švestková dráha by mohla ožít

O Švestkovou dráhu z Lovosic do Mostu má zájem firma AŽD Praha, která by na trati chtěla zbudovat testovací polygon. Ve všední dny by tak po dráze jezdily vlakové soupravy, o víkendech motoráky. O prodeji trati bude příští rok v lednu rozhodovat vláda. Pravidelný provoz na dráze skončil v roce 2007.

Celou zprávu najdete na této stránce.

K modernizácii hlavného železničného ťahu

Dobrý deň, v spravodajstve sa venujeme rekonštrukciám hlavnej trate a s čím by mali cestujúci počítať v budúcom roku. V súvislosti s tým by som sa chcel opýtať: Kde sa tento rok skončili rekonštrukcie na hlavnej železničnej trati a akú časovú úsporu dokončené úseky priniesli?

Odpoveď na túto aj ďalšie otázky nájdete na tejto stránke.

V Libereckém kraji budou soutěžit železniční dopravci

Liberecký kraj bude dopravce pro hlavní regionální železniční linky vybírat v soutěžích. Vítězové tendrů by provoz měly zajišťovat od prosince 2019 na deset až 15 let. Záměr ve věstníku Evropské unie chce kraj zveřejnit do několika dnů až týdnů a soutěže vypsat na přelomu let 2016 a 2017. Informoval o tom jednatel společnosti Korid LK Pavel Blažek. Firmu kraj pověřil přípravou výběrových řízení.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Električkové novinky z Bratislavy

Ústredné dielne dokončili v predvianočnom období prehliadky viacerých električiek. Ide o súpravy T3P #7787+7788, 7717+7718 a električku K2S #7112. Súprava T3P #7717+7718 dostala zároveň na oba vozne celovozidlovú reklamu Podravka v modrom prevedení.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Škodovka se přiblížila dodávce vlaků do Bavor

Bavorská železniční společnost Bayerische Eisenbahngese­llschaft (BEG) potvrdila, že vítězným operátorem na zajištění příměstské dopravy v Norimberku by se měla stát společnost National Express Rail. Dodávky 39 jednopodlažních elektrických jednotek v celkové hodnotě více než deset miliard korun by měly být dodány Škoda Transportation.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Rekonštrukcia budovy žst. Pov. Bystrica nebude

Dobrý deň, chcem sa spýtať, či sa plánuje s rekonštrukciou žel. stanice (samotnej budovy) v Považskej Bystrici pri modernizácii žel. trate Púchov-Považská Teplá.

Odpoveď nájdete na tejto stránke.

Tendr na dopravní obsluhu Liberecka s problémy

Liberecký kraj musí znovu posoudit nabídky v miliardovém tendru na zajištění autobusové dopravy v kraji. Nové rozhodnutí Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) vrátilo do hry také ČSAD Slaný a ČSAD Ústí nad Orlicí, jejichž nabídky hodnotící komise původně vyloučila.

Celou zprávu najdete na této stránce.

DPB bude mať označovače lístkov z Blanska

Do verejnej súťaže na dodávku označovačov cestovných lístkov s čítačkou kariet do vozidiel MHD zakúpených pred rokom 2014 sa prihlásili dvaja uchádzači. Hlavné mesto vyhlásilo túto súťaž po tom, ako sa niekoľkokrát neúspešne pokúsilo dobudovať tarifný systém vo vozidlách MHD z eurofondov.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

SŽDC získá od ČD nádraží, ale ne všechna

Vláda schválila dlouhodobě připravovaný převod nádraží z Českých drah (ČD) na Správu železniční dopravní cesty (SŽDC). Po jednání vlády to potvrdil ministr dopravy Dan Ťok (za ANO). Dopravce má podle návrhu za více než 1500 budov získat 3,24 miliardy, korun, což je cena stanovená znaleckým posudkem společnosti PricewaterhouseCoopers.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Rekonštrukcia žst. Nové Zámky v roku 2016

Dobrý deň, chcel by som sa spýtať, aké ďalšie rekonštrukčné práce sa budú v žst. Nové Zámky vykonávať v nasledujúcom roku 2016.

Odpoveď nájdete na tejto stránke.

Jančura chystá první třídu v autobusech

Autobusový dopravce Student Agency Radima Jančury zvažuje, že by zavedl na delších mezinárodních linkách první třídu s vyšším komfortem a větším servisem. Záleží na zájmu cestujících. Zavedl by ji zhruba od poloviny roku ve 45 autobusech, které příští rok koupí.

Celou zprávu najdete na této stránce.

DP Bratislava skúšal novú električkovú trať

Dopravný podnik Bratislava vykonal dňa 21. decembra 2015 v dopoludňajších hodinách technicko-bezpečnostné skúšky zrekonštruovanej električkovej trate na Vajanského nábreží a novej trate na Šafárikovom nám. a Štúrovej ulici. Na testovaní sa zúčastnili električky typu T6A5 a Škoda 30T ForCity Plus. Nová trať na Šafárikovom nám. bola vyskúšaná obojsmerne po vrchol nájazdovej rampy na Starý most. Úspešne vykonaná TBS je podmienkou spustenia premávky električiek v tomto úseku.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Konec sporů, který vlak pojede první

Neustálé spory dopravců na trati mezi Prahou a Ostravou o to, kdo má jet první, by měly být definitivně u konce. Správa železniční dopravní cesty dala dispečerů a výpravčím nová jasná pravidla, podle kterých se mají rozhodovat, koho na frekventovanou trasu pošlou jako první a koho mohou pozdržet. Rozhodovat bude rychlost.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Sťahovania dopravnej kancelárie v žst. Šaľa

Chcel som by som poprosiť o informácie ohľadom presťahovania dopravnej kancelárie v žst. Šaľa: Bol už vypracovaný projekt na prestavbu ?  Aký je približný časový harmonogram prác ? Ostane po prestavbe zachované pôvodné releové zabezpečovacie zariadenie so šikmím ovládacím stolom alebo príde k zmene ? 

Odpovede nájdete na tejto stránke.

Sofia chce koupit 25 pražských tramvají

Na velmi dobré cestě je prodej až 25 pražských tramvají do Sofie. Zástupci bulharské metropole mají velký zájem o soupravy označované jako T6. Pro obě strany půjde o dobrý obchod – Sofie vylepší svůj vozový park a Praha zpeněží vlaky, které by stejně časem vyřadila.

Celou zprávu najdete na této stránce.

RegioJet rozšíri autobusovú dopravu na Slovensku

Súkromný dopravca RegioJet by chcel v budúcom roku rozšíriť svoju autobusovú dopravu na Slovensku. V súčasnosti tak pripravuje zoznam autobusových trás, na ktoré by v roku 2016 vstúpil. O tipy žiada aj cestujúcu verejnosť, ktorá môže dopravcovi poradiť, kde by si autobusy najviac priala.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Železnice Desná je pod dráty a čeká na RegioPantery

Už měsíc je v provozu trať Šumperk - Kouty nad Desnou, která má za sebou elektrifikaci. Jenže lidé na ní dál nasedají do motoráků. Svézt se moderními RegioPantery bez přestupu, což mělo být vedle ekologičtější a rychlejší přepravy největším přínosem obří investice, nebude možné ještě nejméně půl roku.

Celou zprávu najdete na této stránce.