Dopravné správy

Výluka v úseku Hlohovec - Leopoldov pokračuje

V medzistaničnom úseku Hlohovec – Leopoldov budú prebiehať výlukové práce spojené s rekonštrukciou železničného mosta. Termín výluky je od 19. júla 2016 do 22. júla v čase od 9:00 hod. do 14:00 hod. a od 23. júla 2016 pokračuje výluka nepretržite (t.j. 24 hodín denne) až do 3. augusta 2016.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Čí nedbalost je za vypadnutím dítěte z vlaku?

Jako podezření z usmrcení z nedbalosti vyšetřují policisté případ smrti tříleté holčičky, která v neděli odpoledne zemřela po pádu z jedoucího rychlíku poblíž obce Hlušovice nedaleko železniční stanice Štěpánov u Olomouce.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Obnovenie premávky električiek cez Jesenského

Od 27. júla 2016 bude opäť obnovená premávka električek cez Jesenského, Mostovú a Námestie Ľ. Štúra. Linky 4, 6 a 8 budú premávať nasledovne ...

Viď správu na tejto stránke.

Sfušované výtahy ve stanici metra Anděl

Soustava výtahů ve stanici metra Anděl opět stojí. Stála 90 milionů korun, funguje od října a často je u ní cedule „Výtah mimo provoz“. „Důvodem pro dočasné zastavení výtahů jsou průsaky v šachtě a přestupní chodbě,“ sdělil Jiří Štábl, mluvčí dopravního podniku (DPP).

Celou zprávu najdete na této stránce.

RegioJet otvoril nové predajné miesto

Nové predajné miesto otvoril súkromný prepravca RegioJet na železničnej stanici v Liptovskom Mikuláši. Doteraz sa tu cestujúci stretávali len s mobilnými predajcami.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Lokomotivy vyladí průmyslový internet

Americká společnost General Electric bude s firmou Huawei vyvíjet strategii takzvaného průmyslového internetu. GE, která je největším světovým výrobcem proudových motorů a lokomotiv s naftovým pohonem, chce propojit stroje za pomoci internetu.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Nové zákaznícke karty ZSSK

Dňom 1. 7. 2016 začala Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) realizovať výdaj nových zákazníckych kariet KLASIK RAILPLUS, JUNIOR RAILPLUS a SENIOR RAILPLUS. Pôvodné preukazy na bezkontaktných čipových kartách (BČK) budú platiť do ukončenia platnosti zákazníckej ponuky, ktorá je zapísaná v ich čipe. Cestujúci, ktorí si budú chcieť obnoviť ponuku na ďalší rok, predložia preukaz totožnosti, fotografiu a dostanú novú kartu.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Nové záběry z nehody pendolina ve Studénce

Přesně po roce od tragické nehody na železničním přejezdu ve Studénce, kterou způsobil řidič polského kamiónu, zveřejnili hasiči videonahrávku ze záchranné akce. Nehoda si vyžádala tři mrtvé a dvanáct zraněných. V současné době se uvažuje o tom, že železniční přejezd bude zrušen a pod důležitým koridorem spojujícím Ostravu se střední Moravou bude vybudován podjezd.

Celou zprávu najdete na této stránce.

RegioJetu sa nepáči rozhodnutie PMÚ o IC vlakoch

Spoločnosť RegioJet, a. s. má výhrady k prístupu Protimonopolného úradu SR (PMÚ) pri prešetrovaní možného zneužívania dominantného postavenia štátnej Železničnej spoločnosti Slovensko, a. s. (ZSSK) pri prevádzke bývalých InterCity (IC) vlakov.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Strojvedoucí ČD se budou školit jako piloti

Vůbec poprvé dostanou strojvedoucí Českých drah možnost obohatit svůj výcvik o jízdu nanečisto na trenažeru. Dráhy přesně rok po tragické nehodě ve Studénce vypsaly tendr na dodávku dvou speciálních simulátorů, jejichž předpokládaná cena se blíží čtyřiceti milionům.

Celou zprávu najdete na této stránce.

PMÚ zamietol obvinenia RegioJetu voči ZSSK

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) nezneužívala svoje postavenie na trhu a neuplatňovala predátorské ceny v rámci segmentu InterCity (IC) vlakov. Oficiálne to potvrdil Protimonopolný úrad SR (PMU), ktorý ukončil prešetrovanie podnetu súkromného dopravcu RegioJet. PMÚ v oznámení adresovanom ZSSK skonštatoval, že nezačne voči spoločnosti ďalšie konanie.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Čínské rychlodráhy zažívají obrovský růst

Síť čínských rychlovlaků v posledních letech zažívá nebývalý úspěch. Železniční infrastrukturu v nejlidnatější zemi používá stále více cestujících, stát na poptávku reaguje miliardovými investicemi. Jen mezi lety 2007 a 2014 se množství cestujících na čínských rychlodráhách zvýšilo desetkrát.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Porucha priecestia na zastávke Ťahanovce

Čitateľ si všimol, že železničné priecestie v Ťahanovciach sa vyznačovalo vždy tým, že rampy a svetlá reagovali bleskurýchlo. Posledný týždeň sa tam vraj niečo deje. Keď v minulosti prešiel vlak, cca do 10 sec. šli rampy nahor, teraz treba po prejazde vlaku čakať i 3-4 minuty, kedy sa nedeje nič a až po tomto čase idú rampy nahor.

Otázky a odpovede nájdete na tejto stránke.

Daimler otestoval v provozu „samořiditelný“ autobus

Německý Daimler otestoval takzvaný semiautonomní, tedy téměř samořiditelný, autobus. Po osobních a nákladních autech tak velký výrobce naznačil vizi konce řidičů i v sektoru hromadné dopravy. Zástupci Daimleru ale uznávají, že do sériové výroby je ještě daleko.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Terminál integrovanej dopravy Lužianky

Prosím Vás o odpovedanie na nasledujúce otázky. ZSR podpísali zmluvu so spoločnosťou Strabag na výstavbu terminálu Lužianky. Na základe čoho si ZSR spoločnosť Strabag vybrali?

Odpoveď na túto aj ďalšie otázky nájdete na tejto stránke

Nový šéf Drážní inspekce o bezpečnosti provozu

Počet cestujících na české železnici roste, ale je její provoz bezpečnější? Vedení Drážní inspekce, která kontroluje bezpečnost na tuzemských kolejích a vyšetřuje nehody, se od začátku měsíce ujal Jan Kučera. Modernizace tratí podle něj přinesla větší bezpečnost, ale za velký problém stále považuje rostoucí počet projetých návěstidel či špatně umístěné protihlukové stěny.

Celou zprávu najdete na této stránce.

 

Oprava priecestia v úseku Čoltovo – Tornaľa

ŽSR vykonajú opravu železničného priecestia s jedinečným identifikačným číslom (JIČ) SP 1524 v železničnom úseku Čoltovo – Tornaľa, v km 16,913. V čase výluky je pre cestujúcich zabezpečená náhradná autobusová doprava. Výlukové práce budú realizované 24.7.2016 v čase od 7:00 do 19:00 hod.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

Nejhorší železniční přejezdy nahradí mosty

Rok po tragické srážce kamionu s pendolinem ve Studénce se na české železnici příliš mnoho nezměnilo. Stát ale pokročil s plány, jak železnici upravit tak, aby riziko podobné nehody bylo menší. Čtyřiadvacet přejezdů na hlavních koridorech mají nahradit mosty, nebo projdou rozsáhlými úpravami.

Celou zprávu najdete na této stránce.

Dozvuky tragickej zrážky talianskych vlakov

Po železničnom nešťastí z 12. júla, ktoré si na trati severne od juhotalianskeho prístavu Bari vyžiadalo 27 obetí, zostáva v nemocniciach oblasti ešte 17 zranených vrátane piatich v kritickom stave.

Celú správu nájdete na tejto stránke.

RegioJet couvá od zrušení stevardek

RegioJet vrátí od září na palubu svých autobusů mezi Prahou a Libercem a Hradcem Králové opět stevardky a stevardy včetně původního rozsahu služeb. Firma se k tomuto kroku rozhodla po měsíci testovacího provozu, kdy palubní personál pouze odbavil cestující při nástupu a pak pokračoval autobus s cestujícími pouze s řidičem.

Celou zprávu najdete na této stránce.