Dopravné správy

Rýchlik Fatran má prísť do Vrútok za približne 100 minút, ale už za Banskou Bystricou meškal

Rýchlik Fatran jazdiaci zo Zvolena cez Banskú Bystricu do Vrútok nabral obrovské meškanie. Túto takmer stokilometrovú trať má podľa cestovného poriadku zvládnuť približne za 1 hodinu 40 minút, no v pondelok popoludní mal už z Uľanky na okraji Banskej Bystrice šesťhodinové oneskorenie – presnejšie 362 minút.

Celú správu nájdete na tomto odkaze.

On-line debata k přípravě železniční trati z Prahy-Ruzyně na letiště

Správa železnic ve spolupráci se společností AFRY připravila speciální on-line chat na kanálu YouTube. Bude se konat ve středu 10. dubna od 17:30 a tématem bude příprava novostavby železniční trati z pražské Ruzyně na letiště Václava Havla.

Celú správu nájdete na tomto odkaze.

Na železničnom priecestí zrazil vlak chodca

Vlak zrazil v nedeľu na železničnom priecestí chodca za Ložínom smerom na Bánovce nad Ondavou. Zelená vlna RTVS o tom informovala na svojom webe. Upozornila, že úsek je neprejazdný a obchádzka vedie cez Laškovce. Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) na sociálnej sieti informovala, že od 18.20 h je pre nehodu prerušená doprava v úseku Hrinište – Bánovce nad Ondavou.

Túto správu nádjete na tomto odkaze.

Severní výtopna sloužila v Chebu přes 150 let, nyní objekt půjde k zemi

Společně s dalšími objekty musí ustoupit severní výtopna na nádraží v Chebu novým stavbám. Proto se v sobotu konalo slavnostní loučení, kdy návštěvníci měli neopakovatelnou možnost zavítat do míst, kam je běžně vstup nepovolaným zakázán.

Celú správu a fotogalériu nájdete na tomto odkaze.

Mezi Nádražím Holešovice a Ke Stírce nepojedou tramvaje

Tramvajová trať v úseku Nádraží Holešovice – Ke Stírce se dočká opravy. Pro cestující to ale bude znamenat úplné přerušení provozu od pondělí 8. dubna až do středy 17 dubna. Kobylisy a Holešovice spojí náhradní autobusová linka X17.

Celú správu nájdete na tomto odkaze.

Tragický večer na Litoměřicku: 2 osudové střety s vlakem, 2 vyhaslé životy

Policie na Litoměřicku prošetřuje od sobotního večera dvě nehody, kdy po střetu s vlakem zemřel člověk. Obě tragické nehody se staly v rozmezí několika hodin. Média o tom informovala regionální mluvčí policie Veronika Hyšplerová.

Celú správu nájdete na tomto odkaze.

Obrovská hanba: Železničná stanica v Nitre postavená za Rakúsko-Uhorska sa naďalej rozpadáva

Budova je pre dieru v strope vo vestibule čiastočne uzavretá dlhé mesiace. Zdá sa však, že jej konečne svitá na lepšie časy. Stanica v krajskom meste, ktorú postavili ešte v roku 1871, chátra už dlho. V júni 2022 však dlhodobá nečinnosť kompetentných a ignorovanie problému vyvrcholili prepadnutím stropu vo vstupnej hale.

Celú správu a fotogalériu nájdete na tomto odkaze.

V úseku Poprad-Tatry – Starý Smokovec budú pre výlukové práce vlaky nahradené autobusovou dopravou

Od pondelka 8. apríla do štvrtka 11. apríla a od pondelka 15. apríla do štvrtka 18. apríla sa v úseku Poprad-Tatry – Starý Smokovec pripravte na náhradnú autobusovú dopravu. Dôvodom je úprava infraštruktúry, ktorá bude na trati prebiehať. Všetky vlaky v časoch od 7:30 do 13:30 hod. budú nahradené náhradnou autobusovou dopravou (NAD). Mesto Vysoké Tatry o tom informuje v príspevku na sociálnej sieti.

Celú správu nájdete na tomto odkaze.

Krátkodobá výluka na linkách S70 a R70 (ZAJTRA, 8.4.2024 09:00 – 13:00)

V pondelok 8. apríla 2024 v čase medzi 9:00 a 13:00 budú pre výlukové práce vlaky liniek S70 a R70 presmerované medzi stanicami Bratislava hlavná stanica a Bratislava-Nové Mesto na obchádzkovú trasu cez stanicu Bratislava-Rača. Výluka sa dotkne vlakov Os 4308, 4310, 4311, 4312, 4313, 4314, 4315, 4317 a REX 1435, 1437, 1438 a 1440.

Celú správu nájdete na tomto odkaze.

Třetina dlouhých RegioPanterů je již v provozu

České dráhy převzaly v těchto dnech od společnosti Škoda Group už dvacátou třívozovou jednotku RegioPanter řady 640.2. Podobně jako většina dosud dodaných vlaků zamířila do Olomouckého kraje, kde bude obsluhovat linky Šumperk - Uničov - Olomouc - Přerov - Vyškov na Moravě, Kouty nad Desnou - Zábřeh na Moravě - Olomouc - Prostějov - Nezamyslice a Olomouc - Přerov - Hranice na Moravě - Vsetín.

Celú správu nájdete na tomto odkaze.

Po střetu s vlakem v Litoměřicích zemřel člověk. Okolnosti vyšetřuje policie

Po střetu s vlakem v Litoměřicích v sobotu večer zemřel člověk. Provoz na železniční trati ve směru na Českou Lípu byl do sedáte hodiny večerní zastavený, okolnosti střetu vyšetřuje policie. Tragická nehoda se stala před 19:45 na chráněném železničním přejezdu v Litoměřicích. „Na místě je výjezd služby kriminální policie a vyšetřování,“ uvedla v sobotu večer regionální mluvčí policie Veronika Hyšplerová.

Celú správu nájdete na tomto odkaze.

Netradičná volebná miestnosť? Na Kysuciach krúžkujú aj na železničnej stanici

Pri príležitosti druhého kola prezidentských volieb premenili vestibul železničnej stanice v Krásne nad Kysucou na volebnú miestnosť. Aj keď sa mnohým ľuďom môže zdať voľba tohto miesta ako netradičná, pre obyvateľov mesta je už zvykom.

Celú správu nájdete na tomto odkaze.

Železničná doprava bude v Košickom okrese dočasne obmedzená. Cestujúcich prepravia autobusy

Košický okres čaká budúci týždeň dočasná výluka vlakov. Železničnú dopravu nahradia na trati Košice – Moldava nad Bodvou autobusy. Výluka bude prebiehať od pondelka 8. apríla do štvrtka 11. apríla. Ako informovala Železničná spoločnosť Slovensko, dôvodom je úprava infraštruktúry.

Celú správu nájdete na tomto odkaze.

Vsetínská MHD se zapojila do systému krajské integrované dopravy

Od začátku dubna se pro obyvatele Vsetína cestování veřejnou dopravou výrazně zjednodušilo – místní městská hromadná doprava se totiž zapojila do systému Integrované dopravy Zlínského kraje. Cena za jednotlivé jízdné ve Vsetíně bude 15 korun, a to jak v autobusech provozovaných Zlínským krajem, tak na linkách MHD.

Celú správu nájdete na tomto odkaze.

Řidič volkswagenu uvízl v Neratovicích na železničním přejezdu. Auto smetl projíždějící vlak...

Řidič volkswagenu vjel v pátek večer, v ulici U Závor v Neratovicích na Mělnicku, na železniční přejezd v době, kdy se spouštěly závory. S vozem mezi závorami uvízl. Podle prvotních informací z vozu nejspíš vystoupil. Do auta pak najel projíždějící vlak jedoucí směrem od Prahy a tlačil ho před sebou několik desítek metrů.

Celú správu a video nájdete na tomto odkaze.

Žilinská univerzita sa pýši európskym unikátom. Gigantický model ohúri najmä milovníkov vlakov

V útrobách laboratória sa ukrývajú informačné a riadiace počítačové systémy. Vysokoškoláci sa tu učia nielen na tých najmodernejších prístrojoch, ale aj na tých historicky najstarších, ktoré sa stále používajú v staniciach po celej Európe.

Celú správu a reportáž TV markíza nájdete na tomto odkaze.

Železnice zverejnili zmluvu. Sanácia vestibulu bude stáť vyše stotisíc eur

Železnice už vybrali firmu, ktorá opraví vestibul na nitrianskej železničnej stanici. Súťaž vyhrala firma Doreko zo Šurian. Zmluva je účinná od 22. marca. Jej predmetom je „Sanácia vestibulu a oprava stropu“. V kolónke lehota dodania je napísané: Na základe písomnej výzvy vyhlasovateľa, najneskôr do troch mesiacov od odovzdania staveniska.

Celú správu a fotogalériu nájdete na tomto odkaze.

Vlaková výluka na severu kraje. Začíná ve čtvrtek

Další výluka se chystá na Šumpersku a Jesenicku. Vlaky na trati číslo 292 nahradí autobusy od čtvrtka 11. dubna do 17. dubna. Náhradní autobusová doprava pojede v obou směrech ze Šumperka až do Jeseníku.

Celú správu nájdete na tomto odkaze.

Na tratě jindřichohradecké úzkokolejky by se od června mohly vrátit vlaky

Jindřichohradecké místní dráhy (JHMD) by 1. června opět mohly zahájit provoz. Vlaky by se tak na železnici vrátily poprvé od října 2022, kdy firma kvůli úpadku dočasně přestala vozit místní i turisty.

Celú správu nájdete na tomto odkaze.

Večerná nehoda medzi Levicami a Čatou prerušila železničnú dopravu na viac ako dve hodiny

Železničnú osobnú dopravu medzi Levicami a Čatou v piatok večer prerušila takmer na dve a pol hodiny nehodová udalosť. Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) o tom informovala na sociálnej sieti, pričom neuviedla, o akú nehodu išlo. Premávka na uvedenom úseku na trati Štúrovo – Levice bola prerušená približne od 18:30 skoro do 21:00.

Celú správu nájdete na tomto odkaze.