Dopravné správy

IC vlak na Liptove narazil do spadnutého stromu. Meškanie naberajú aj ďalšie spoje

Záver Veľkej noci priniesol na Slovensko veľmi silný vietor. Dialo sa tak z dôvodu blížiaceho sa studeného frontu, pred ktorým k nám vrcholil prílev veľmi teplého vzduchu. Veterné počasie spôsobilo počas pondelka množstvo problémov. Deje sa tak aj dnes - do spadnutého stromu na Liptove narazil vlak.

Celú správu nájdete na tomto odkaze.

Yutong se poprvé snaží prosadit s trolejbusy v EU. Účastní se tendru v Budapešti

Čínská společnost Yutong se snaží poprvé prosadit se svými trolejbusy na trhu Evropské unie. Světový lídr v prodeji elektrobusů (patří mu cca 10% podíl globálního trhu) na sebe v oblasti dodávek trolejbusů upozornil především díky opakovaným úspěchům v Mexiku, kam dodal od roku 2019 již 428 (!) vozů. S ohledem na aktivitu společnosti v Evropě v oblasti dodávek elektrobusů bylo jen otázkou času, kdy se čínský producent vrhne také do segmentu trolejbusů. Firma mj. působí například v rámci odborné skupiny věnované trolejbusům v Mezinárodní asociaci veřejné dopravy (UITP), kde tak může šířit informace o svých novinkách i svůj vliv.

Celú správu nájdete na tomto odkaze.

Vlakovú dopravu medzi Veľký Slavkov - Pod lesom na TEŽ prerušil spadnutý strom

Pre popadané stromy na trati je v pondelok od 14:00 prerušená doprava na úseku Veľký Slavkov – Pod lesom na Tatranskej elektrickej železnici (TEŽ). ZSSK uviedla, že objednáva náhradnú autobusovú dopravu, zároveň odriekla niektoré vlaky v uvedenom úseku aj medzi Popradom a Starým Smokovcom.

Celú správu nájdete na tomto odkaze.

V Sarajevu vyjely s cestujícími tramvaje Stadler

Pomineme-li jediný vůz typu Tatra KT8D5 ev. č. 300, jenž byl do provozu uveden v roce 1990, dočkalo se Sarajevo, dnešní metropole Bosny a Hercegoviny, posledních nových tramvají před více než 40 lety, přesněji v roce 1983, kdy byla do města expedována z Prahy poslední série tramvají typu Tatra K2YU. V závěru března 2024 bylo toto dlouhé intermezzo přerušeno, když byly uvedeny do provozu s pasažéry první tramvaje Stadler Tango NF3 Sarajevo – příbuzné ostravských tramvají Stadler Tango NF2 Ostrava, od nichž přebírají mj. designové křivky.

Celú správu nájdete na tomto odkaze

Veľká výluka: Na Zlaté piesky nebudú premávať električky takmer do konca mája

V súvislosti s modernizáciou Vajnorskej radiály, ktorá prechádza do svojej poslednej etapy, nebudú od utorka 2.4.2024 do 26.5.2024 premávať električky na Zlaté piesky. Informuje o tom Dopravný podnik Bratislava na sociálnej sieti. Linka 4 bude skrátená po zastávku Depo Jurajov dvor, kde bude na električky nadväzovať náhradná autobusová linka X4 predávajúca na trase Depo Jurajov Dvor – Jurajov Dvor – Vajnorská – Shopping Palace – Zlaté piesky.

Celú správu nájdete na tomto odkaze.

Na Švestkové dráze bude zřízena nová dopravna Odolice

Společnost AŽD zřídí na Švestkové dráze (Čížkovice – Obrnice) novou dopravnu s názvem Odolice. Bude vybudována a aktivována za pouhých 14 dnů přerušení provozu s cílem zvýšit kapacitu tratě a otevřít ji i dalším dopravcům. V současné době společnost AŽD finalizuje veškerá potřebná povolení a další legislativu. Výluka na trati proběhne ve dnech 2.–16. května 2024, kdy musí být zrealizovány veškeré hlavní stavební práce, usazení výhybek a kolejí včetně instalace technologií, jejich aktivace a zapojení do dálkového řízení tratě v Regionálním dispečerském pracovišti v Lovosicích.

Celú správu nájdete na tomto odkaze.

Téměř čtvrtinu financí z fondů EU pro Česko využil stát v dopravě

Nejméně 23 procent financí z evropských fondů určených pro Česko za 20 let členství v EU využil stát v dopravě. V jednotlivých operačních programech zaměřených na dopravu stát čerpal částku přibližně 467,3 miliardy korun. Vyplývá to z dat, které ČTK poskytlo ministerstvo financí (MF), ministerstvo dopravy (MD) a ministerstvo pro místní rozvoj (MMR). EU dopravu podle ministerstev podporuje také z fondů pro regionální rozvoj, výslednou částku čerpanou na dopravu v ostatní sektorech ministerstva neposkytla.

Celú správu nájdete na tomto odkaze.

Železniční muzeum v Lužné se připravuje na novou sezonu. Chystá novinky

České dráhy chystají své největší železniční muzeum na novou sezonu a hlásí připravené parní jízdy po celé republice. Do Lužné zamíří také oblíbený Cyklohráček. Měsíc zbývá do chvíle, kdy se do nové sezony otevřou brány železničního muzea Českých drah v Lužné u Rakovníka. Stane se tak 27. dubna. Na návštěvníky poté čeká Parní víkend, Setkání drezín nebo Setkání Hektorů.

Celú správu, fotogalériu a video nájdete na tomto odkaze.

Ponad rieku Váh začali vysúvať nový železničný most

V rámci modernizácie Železničného uzla Žilina dochádza v týchto dňoch k postupnému vysúvaniu nového oceľového mosta ponad rieku Váh v Budatíne. Ide o prvý z dvojice mostov, cez ktoré vedie železničná trať smerom na Čadcu.

Fotogalériu nájdete na tomto odkaze.

Jihlava zná podobu pávovského terminálu budoucí vysokorychlostní trati

Správa železnic vyhlásila vítěze soutěže na nový terminál vysokorychlostní železnice Jihlava VRT. Stal se jím návrh francouzsko-českého sdružení AREP ARCHITECTES – monom. Výstavba má začít v roce 2029. Jihlava zná podobu terminálu budoucí vysokorychlostní trati (VRT), který vznikne v Pávově. Správa železnic v úterý 26. března vyhlásila vítěze a v DKO ho představila veřejnosti. Stalo se jím francouzsko-české sdružení AREP ARCHITECTES – monom, který má bohaté zkušenosti se stavbou terminálů v zahraničí.

Celú správu nájdete na tomto odkaze.

Ministerstvo se chlubí vlaky do Bruselu, cesta se ale nevyplatí. Vyjde i na 13 tisíc pro dva

Z Česka začaly jezdit noční vlaky do Amsterdamu či Bruselu. Ministerstvo pro místní rozvoj se pochlubilo, že jde o atraktivní a ekologičtější alternativu například k letecké dopravě. Jenže cesta vlakem se finančně vůbec nevyplatí. Letenky či cesta autem pořád vyjde mnohem levněji.

Celú správu nájdete na tomto odkaze.

Kozí dráha mezi Děčínem a Telnicí zase jezdí. Víme, kdy se můžete svézt

Ani v letošním roce nebude chybět na kolejích regionální vlak Podkrušnohorský motoráček, jinak také zvaný Kozí dráha. Na svou obvyklou trasu Děčín - Telnice vyjel poprvé z první jmenované stanice v pátek 29. března v 7.36 a následně v dalších časech dle jízdního řádu.

Celú správu a fotogalériu nájdete na tomto odkaze.

Na pardubickém hlavním nádraží odstartuje rekonstrukce odbavovací haly

Rekonstrukci zbývající části nádražní budovy spolu s východním a západním křídlem provedou společnosti Chládek a Tintěra, Pardubice a Eurovia. Práce na památkově chráněné stavbě budou zahrnovat renovaci stavebních konstrukcí, střechy, fasády i celého interiéru. Tomu se vrátí původní podoba, avšak s ohledem na současné požadavky. K předání staveniště dojde v dubnu, kdy začnou i první práce. Hotovo bude na konci roku 2026.

Celú správu nájdete na tomto odkaze.

Kamion na Břeclavsku uvízl pod mostem, zablokoval dopravu

Kamion u Popic na Břeclavsku v sobotu odpoledne uvízl pod železničním mostem. Zastavil jak silniční, tak železniční dopravu na trati vedoucí do Vídně a na Slovensko. Nehoda se obešla bez zranění, informoval mluvčí policie David Chaloupka. Událost se stala kolem 15:00, kamion neprojel pod železničním mostem na silnici 420. „Měl by být prázdný. Událost se obešla bez zranění,“ řekl Chaloupka.

Celú správu nájdete na tomto odkaze.

Všejanská spojka zrychlí spojení mezi Prahou a Mladou Boleslaví

Správa železnic vybrala projektanta takzvané Všejanské spojky, která propojí Milovice s tratí z Nymburka do Mladé Boleslavi. Zhotovitelem projektové dokumentace bude společnost AFRY CZ, která podala nabídku v ceně 117 939 500 korun. K propojení se stávající železnicí dojde v Čachovicích, na devět kilometrů dlouhé trati vzniknou stanice Milovice a Milovice-Boží Dar a zastávka Vanovice. Celkové náklady stavby se odhadují na 9,5 miliardy korun, její realizace začne pravděpodobně v roce 2030.

Celú správu nájdete na tomto odkaze.

Švýcarský vlak na palivové články ujede 2803 km na jednu nádrž vodíku

Osobní vlak na vodíkové palivové články vyvinutý švýcarským výrobcem kolejových vozidel Stadler Rail dosáhl nového Guinnessova rekordu, když téměř dva dny nepřetržitě ujel vzdálenost 2803 km, píše portál NewAtlas. Snahy o ozdravení špinavých vlaků jsou již v plném proudu, po celém světě se investuje do elektrifikace sítí a také se zavádějí elektrické lokomotivy na baterie.

Celú správu nájdete na tomto odkaze.

Vo Vysokých Tatrách jazdí počas Veľkej noci retro električka Trojča

Po zimnej prestávke na trati tatranskej železnice opäť jazdí retro električka Trojča. Počas Veľkej noci v sobotu, nedeľu (31. 3.) a pondelok (1. 4.) sa môžu záujemcovia odviezť na trati Poprad - Starý Smokovec - Tatranská Lomnica. "Historická električka Trojča je z roku 1969 a slúžila vo Vysokých Tatrách od majstrovstiev sveta v klasickom lyžovaní 1970. Keď mala byť zošrotovaná, tak naše občianske združenie ju zachránilo, opravilo a prevádzkuje už v rámci historickej nostalgickej dopravy," uviedol pre TASR predseda Občianskeho združenia (OZ) Tatranské historické električky Ján Sabaka.

Celú správu nájdete na tomto odkaze.

Obľúbená železnička v Čiernom Balogu otvorila sezónu. Jeden z jej úsekov je mimo prevádzky

Čiernohronská železnica od soboty (30. 3.) vypravuje svoje turistické vlaky. V Čiernom Balogu otvorili 33. letnú sezónu. V oblasti však vo veľkom rúbu stromy a odstraňujú podkôrnikovú kalamitu. Aj preto je jeden z úsekov mimo prevádzky.

Celú správu a reportáž RTVS nájdete na tomto odkaze.

Železnice trápi nedostatok zamestnancov. Chýbajú najmä rušňovodiči, nových chce vychovať škola...

Železniciam chýbajú nielen zamestnanci, ale aj študenti, ktorí by o odbory spojené so železnicami mali záujem. Nedostatok je najmä rušňovodičov, posily do tejto profesie by mohol priniesť maturitný odbor rušňovodič na Strednej odbornej školy dopravnej (SOŠD) v Martine. Aj to boli témy na marcovej konferencii Železnica v pohybe 2024 v Martine, kde sa diskutovalo o aktuálnom stave železničného sektora.

Celú správu nájdete na tomto odkaze.

Železnice vypravia počas Veľkej noci posilové vlaky, najviac ich pôjde v pondelok

Cestujúci môžu využiť veľkonočné posilové diaľkové vlaky Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) aj po oba víkendové dni 30. a 31. marca a tiež v pondelok 1. apríla. V sobotu ráno mali k dispozícii navyše rýchlik Tatran s plánovaným odchodom zo Žiliny 6:32 a s príchodom do Košíc 9:53. V ten istý deň popoludní idú dva rýchliky Považan z Bratislavy Hlavnej stanice do Žiliny – z hlavného mesta majú odchod 13:55, 15:55, s príchodom do centra severného Slovenska 16:30, 18:30.

Celú správu nájdete na tomto odkaze.