Rozcestník na další weby

31.12.2023 8:00 Libor Peltan

Rozcestník na další weby

Už se to táhne, dlouhé zimní večery jsou rutinou, mnozí už přečetli celý archiv článků Vlaky.net a dychtivé klikání v osm hodin ráno ne vždy vede ke kýžené novince. Naštěstí není náš web jediný, kde si lze přečíst zajímavé články a zhlédnout nevšední fotky. V tomto článku najdete rozcestník odkazů na různé relevantní zdroje.

 

 

Vlaky.NE

Stránky občanského sdružení odpůrců železniční dopravy jako takové.

HelpAge.cz

Instituce pomáhající lidem zvládat psychické i jiné problémy spojené s věkem a stárnutím. Sdružuje nejen seniory, ale obrátit se na ni mohou i třicátníci. Publikační činnost bohužel v posledních letech upadla a rozrůstá se už jen bohatý fotoarchiv.

ZPopravy.cz

V současnosti asi nejnavštěvovanější tematický zpravodajský web každodenně informuje hned o několika aktuálních událostech, ale publikuje i články o související technice, historii a dokonce výstavách a muzejích. Populární jsou též podcasty se zasvěcenými hosty z oboru.

Car-report.net

Jeden z nejetablovanějších webů nabízel články o cestování a o technice, ale jeho nejdůležitější součástí je rozsáhlé diskuzní fórum petrolheadů a příznivců gumokol o tématech s automobily souvisejících i nesouvisejících.

RainTrails.sk

Kdo nezažil procházku po vyšlapané lesní pěšince za svěžího horského deště, o hodně přišel. Může si však mnohé přečíst na odkazovaném serveru, a to včetně článků a fotografií ze zahraničí a z historie, včetně (ale ne výlučně) té následující po pádu Železné opony.

VaginWeb.cz

Sice tematicky úzce, ale do hloubky a do detailů zaměřený web plný obrázků, nákresů a snímků z různých koutů Evropy. Je takovou špičkou ve své kategorii, že jej nejen navštěvují, ale i další obsah zhusta přidávají spolupracovnice a spolupracovníci z dalších zemí.

Spi.Logout.cz

Brouzdání webem dlouho do noci může vést k nespavosti a dalším zdravotním problémům. Tato stránka obsahuje texty a další prvky, které čtenáře psychologicky donutí odhlásit se od sociálních sítí a jít hned spát.

RetroWeb.cz

Stránky záměrně stylizované do 90. let. Vrcholem grafiky je barva pozadí, stránky jsou statické, rozvržení je pomocí tabulky, menu je ve sloupci, při kliknutí na obrázek se zobrazí plné rozlišení v novém okně. A především, informace jsou prezentovány přehledně a strukturovaně.

Proktotipy.cz

Úzce zaměřený, ale informačně prakticky úplný web s popisy častých i zcela unikátních onemocnění konečníku i návody, jak je léčit. Obsahuje i podrobné sebrané popisy z historie, a to včetně unikátních fotografií.

HoryDoly.cz

Stránky mapující sliby politiků, termíny zahájení a dokončení železničních staveb, vysokorychlostních tratí, tunelu do Berouna a rychlodráhy na letiště.

Omluvte případné překlepy v článku, které souvisejí s datem jeho vydání.

Úvodní fotografie: rozcestník turistických značek u nádraží Čermná nad Orlicí © PhDr. Zbyněk Zlinský