Veľký vlakový výlet do Starej Ľubovne

6.7.2019 8:00 -zz- Zdroj: OZ Detská železnica Košice

Veľký vlakový výlet do Starej Ľubovne

Pozývame vás na veľký vlakový výlet nostalgickým vlakom do Starej Ľubovne. V sobotu 13. júla 2019 navštívime Ľubovniansky hrad, skanzen, historické centrum mesta, vojensko-historickú expozíciu a uvidíme vystúpenie sokoliarov na hrade. Vlak bude zostavený z historických vozňov, ktoré potiahne parná lokomotíva ventilovka z roku 1926, zapožičaná z Českej republiky.

 

Informácie k programu výletu:

Pokiaľ vás táto ponuka zaujala, zbytočne nečakajte a kúpte si príslušný cestovný lístok. Najjednoduchšie si ho zaistíte prostredníctvom internetu: Upozorňujeme cestujúcich, že v prípade záujmu o návštevu hradu, je potrebné rátať s približne hodinovým presunom zo stanice. Bude preto zabezpečená možnosť využitia kyvadlového autobusu, ktorý vás odvezie od vlaku až priamo k hradu a späť. Poplatok za jazdu autobusom bude 0,50 €.

Kúpiť cestovný lístok

Poznámky:

  • Ceny v zátvorke sú platné do 6. júla (vrátane).
  • Dieťa do 3 rokov sa prepravuje bez nároku na miesto bezplatne.
  • Vo vlakoch DŽK, o. z., neplatia zľavy ZSSK, a. s.
  • V cene cestovného lístka nie sú zahrnuté poplatky za vstupy do expozícií.

Kto dáva prednosť kúpe tradičnou formou, má možnosť využiť služieb poskytovaných v Regionálnom informačnom bode, Hlavná 48, Košice. V tomto prípade môžete využiť aj telefónne číslo +421557299605 alebo e-mailovú adresu infobod@kosiceregion.com. Podobnú službu poskytuje Mestské informačné centrum, Hlavná 67, Prešov. Lístky sa dajú kúpiť aj v pokladni stanice Čermeľ Detskej železnice Košice, v sobotu a v nedeľu, vždy 20 minút pred odchodom vlaku.

Kyvadlová jazda do Podolínca

Po príchode parného vlaku do Starej Ľubovne bude súprava pokračovať kyvadlovou jazdou do Podolínca a späť. Predaj cestovných lístkov na kyvadlovú jazdu bude prebiehať priamo vo vlaku.

Informácie k výletu dopĺňa tlačová správa, vydaná dňa 10. júla, ktorú dodatočne prikladáme.

Na vašu účasť sa tešia členovia o. z. Detská železnica Košice!

Úvodná ilustračná snímka: „Ventilovka“ 431.032 na trati Střekov - Zubrnice
© P.Vopěnka; zdroj: www.ventilovka.cz

Súvisiace trate

  • ŽSR-185: Poprad-Tatry - Plaveč; Studený Potok - Tatranská Lomnica
  • ŽSR-188: Košice - Plaveč - Čirč - Muszyna (PL)