Niekoľko slov na Nový rok

1.1.2018 8:00 MAYO

Niekoľko slov na Nový rok

Minimálne pre mňa ubehol starý rok 2017 veľmi rýchlo, a to žiaľ aj napriek tomu, že sa o to nepostarali VLAKY.NET a ľudia či aktivity okolo nášho webu. Kombinácia udalostí v mojom osobnom a pracovnom živote sa postarala o to, že tak ako na našom webe, tak ani na železničných podujatia som sa neukázal skoro vôbec. Avšak to neznamená, že som na VLAKY.NET úplne zanevrel.

Nebudem sa rozpisovať podrobnejšie o súkromnom živote, pre skutočné príbehy zo súkromného života asi existujú iné weby. Chcel by som sa na pred pár hodinami ukončený rok 2017 pozrieť z pohľadu a asi aj z nadhľadu nie až tak zainteresovaného človeka - sporadického návštevníka webu o vlakoch a železniciach VLAKY.NET.

Snáď najvýznamnejšou zmenou, ktorú takmer nikto nezaregistroval, bolo založenie občianskeho združenia. Združenie s názvom OZ VLAKY.NET po dlhých rokoch možno nie celkom jasných vzťahov súvisiacich s prevádzkovaním nášho webu a historického motorového vozňa M 262.004 prevzalo na seba nielen tieto aktivity. Štyria zakladajúci členovia OZ sú dlhodobo aktívni v oblasti správy našich stránok, resp. v oblasti oživovania a udržiavania nášho motoráku v prevádzkovom stave. Ak nerátame hlas predsedu OZ, ktorý prirodzene hlasoval za niekoho iného, zakladajúcimi členmi bol za predsedu OZ jednohlasne zvolený Miroslav Sekela, alebo ako ho poznáte u nás na webe Mirec.

Založenie občianskeho združenia bolo formalitou a len prvým z mnohých krokov. Bolo to niečo, okolo čoho sme nerobili veľký rozruch, pretože až to čo bude nasledovať neskôr by malo naše OZ viac vniesť do vašej pozornosti. Pred nami je veľa cieľov, ktoré sme si stanovili pri založení združenia, budeme sa usilovať ciele nášho OZ postupne predstavovať - aj keď tie základné sú zrejmé každému z nás.

A teraz poďme ešte na chvíľu naspäť k nášmu webu. V roku 2017 sme - najmä vďaka vám všetkým - uverejnili viac ako 400 noviniek a reportáži. Niet pochýb, že každá jedna z nich mala svoj význam a našla si svojich čitateľov. V diskusiách nám za rok 2017 pribudlo viac ako 28 tisíc diskusných príspevkov, takmer 16 tisíc fotografií pribudlo v galériach. Ďakujeme, priatelia!

Keď som v úvode mojich riadkov písal o tom, ako som sa dostal mimo diania na našom webe, chcem doplniť aj to, že za udalosti ktoré napĺňajú moje ostatné mesiace a roky života som veľmi vďačný a na tom všetkom by som zmenil asi iba to, aby mal deň aspoň o pár hodín viac, a teda aby som si našiel viac času aj pre náš web.

Avšak ešte dôležitejšie, čo by som chcel na záver mojich riadkov vysloviť je môj obdiv. Môj obdiv ľuďom, ktorým nie je osud tohto webu ľahostajný, a v čase keď jední z aktívneho diania na webe vypadávajú, pribúdajú noví aktívni prispievatelia či dokonca aj administrátor. Moje úprimné poďakovanie patrí všetkým, ktorí v roku 2017 pre VLAKY.NET urobili čo i len malý kúsok. Každá veľká vec sa skladá z množstva malých kúskov. Tak ako aj náš web viac ako 13 rokov napĺňaný informáciami a fotografiami stojí na množstve malých dielikov a súčiastok, ktorú sem pridali stovky ak nie tisícky ľudí.

V novom roku 2018 si prajem, aby sme medzi sebou hľadali veci, ktoré nás spájajú, a nie tie, ktoré nás delia.

Veľa splnených prianí a túžob, priatelia!

Súvisiace odkazy