Električkou s tromi kráľmi

16.1.2015 8:00 Ing. František Smatana

Električkou s tromi kráľmi

TREŽ vstúpila do nového roku 2015 jednak s pozitívnou novinkou, a jednak trojkráľovou jazdou. Novinka sa už objavila v krátkych správach (ale spomeniem ju tu ešte raz, aby ľudia nezabudli), a z jazdy vám ukážem zopár fotiek. Novinkou je skutočnosť, že električka bude v roku 2015 jazdiť nielen príležitostne (zoznam jázd viď v odkaze dole), ale v lete (mesiace júl a august) aj pravidelne!

 

 

 



Je to výsledok dohody s Trenčianskym samosprávnym krajom (TSK) a mestami Trenčianske Teplice a Trenčianska Teplá. Tieto tri subjekty prevádzku podporia finančne (TSK sumou 25 000 €, Teplice a Teplá po 5 000 €. Navyše ŽSR budú zabezpečovať správu a údržbu železničnej trate (fíha). Tak si, dámy a páni, naplánujte liečebný pobyt v Tepliciach – telo osviežite v kúpeľoch a železničiarsku dušu pohľadom a jazdou v električke.


Odjazd k nástupišťu © F.Smatana

Električka jazdila na Troch kráľov symbolicky s tromi vozňami a trikrát (to je moja trojšpekulácia); prvá jazda o 13:00 z Teplej, s návratom z Teplíc o 13:40. Táto bola „slávnostná“ - jazdy sa zúčastnili (a rozhovory pred ňou poskytovali) predseda kraja Jaroslav Baška so starostom Trenčianskej Teplej, v Tepliciach bol prítomný teplický primátor a zábery ste mohli vidieť v televíziách RTVS a Markíza. Všetko to mal pod kontrolou riaditeľ TREŽ Dušan Nosál. Traja králi boli naozaj traja, a hoci cestujúcim nevinšovali, bavili sa s deťmi.


Fotky na pamiatku © F.Smatana

Sprístupnené bolo aj električkové depo v Teplej a v Tepliciach sa podával punč a čaj. Keďže nám tu deň pred jazdou pekne nasnežilo a slnko svietilo celý deň, jazdy boli príjemným spestrením týchto sviatkov v perfektnej zimnej scenérii.


Električkové depo © F.Smatana

Výzva pre TREŽ:

Vážení páni, ako a kde informujete záujemcov o plánovaných jazdách? Informáciu o predvianočnej (20.12.) som vôbec nikde nevidel a o trojkráľovej som sa dozvedel len náhodou. Skúste robiť jazdám lepšiu reklamu, prosím.

Tak nech nám električka jazdí bez problémov celý rok. 

Odkazy:

  1. Električka na TV Markíza s peknými leteckými zábermi (len si musíte trpezlivo preskákať predchádzajúce príspevky a pozrieť všetky reklamy …)
  2. Električka na RTVS (od 40:30)
  3. Električka na webe TSK
  4.  Trenčianska elektrická železnica – oficiálne stránky
Úvodná snímka: Tabuľka z električky © F.Smatana

Galéria

Súvisiace trate

  • ŽSR-122: Trenčianska Teplá - Trenčianske Teplice

Súvisiace odkazy