SEČOVSKÁ STRELA už 24. septembra 2011

10.9.2011 8:00 Ľubo Lehotský Zdroj: KHKV

SEČOVSKÁ STRELA už 24. septembra 2011

KHKV Vás pozýva na jazdu historickým vlakom po zabudnutých tratiach do Vranova, Sečoviec a Trebišova. Vyrazíme v sobotu 24. septembra ráno o 8:00 hod z Košíc do Trebišova a Sečoviec, kde by sme mali doraziť o 9:15 hod. 5 minút pred dvanástou odíde zo Sečoviec v smere na Vranov, Hanušovce a Prešov foto-vlak. Prosime, rezervujte si miesta!

 

 

Tam poprosíme cestujúci z Košíc, aby z vlaku vystúpili a láskavo ho na krátky čas prenechali na kyvadlové jazdy deťom zo Sečoviec, ktoré už osem rokov nemajú možnosť cestovať zo svojho mesta osobným vlakom. 

Cestujúci, ktorí vystúpia, si môžu chvíle skrátiť návštevou mesta, či jednej z blízkych reštaurácií. O program na železničnej stanici sa dovtedy postarajú:

  • od 9.30 hod. MESTSKÁ POŽIARNICKÁ DYCHOVÁ HUDBA SEČOVCE.
  • od 10.00 hod. vystúpenie tanečnej skupiny MARS
  • počas kyvadlových jázd budú prebiehať aj súťažné hry pre deti na parkovisku pred žst.

 

Kyvadlové jazdy

O 9:45 a 10:45 hod odídu zo Sečoviec do Trebišova dva mimoriadne kyvadlové vlaky pre deti. Prednosť budú mať tie, ktoré sa preukážu originálnou vstupenkou, ktoré vydáva mesto Sečovce. Ak sa nejaké miesta zvýšia, za symbolický poplatok budú môcť pristúpiť budú aj rodičia, či iní záujemcovia.

Odchod foto-vlaku

5 minút pred dvanástou odíde zo Sečoviec v smere na Vranov, Hanušovce a Prešov foto-vlak s nasledujúcimi foto-zastávkami. Zaujímavé budú určite v popoludňajšom slnku Hanušovské viadukty, ale aj opačná strana tunela v Nemcovciach, akú sme fotografovali minulý rok.

BROŽÚRA: Sprievodca jazdou historickým motorákom po Východnom Slovensku.

Titulné foto: M131.1125 na zastávke v Štítniku, © Radovan Plevko

Súvisiace trate

  • ŽSR-190: Košice - Čierna nad Tisou - Čop (UA); Kalša - Trebišov; Sátoraljaújhely - Slovenské Nové Mesto
  • ŽSR-192: Trebišov - Vranov nad Topľou