Mimoriadny Jasovský expres - prvá jarná jazda 9. apríla

21.3.2011 8:00 Mgr. Ľubomír Lehotský Zdroj: KHKV

Mimoriadny Jasovský expres - prvá jarná jazda 9. apríla

Po dlhom zimnom čakaní sa všetci nedočkavci môžu opäť vybrať na mimoriadnu nostalgickú jazdu historickým motorovým vlakom do Jasova a Medzeva. Krásny kraj, zaujímavé pamiatky a dobré jedlo v reštauráciách... To všetko láka nielen rodiny s deťmi, ale aj individuálnych turistov, či zaľúbené páry...







Odchod z Košíc 8.15 hod.
Návrat 17:05 hod.
Ideálny rodinný výlet pre malých aj veľkých.


BUDE TO NAOZAJ POSLEDNÁ JAZDA?

„Bude táto jazda do Jasova a Medzeva posledná?“ - Tak túto otázku dostávame pomerne často. Vzhľadom na radikálne zmeny, ktoré sa dejú na slovenských železniciach, nevieme predpokladať, či nedôjde k zrušeniu tejto nádhernej trate, ktorá vedie pekným a neopakovateľným krajom. Aj preto by ste si nemali nechať ujsť jazdu a vyfotografovať pekné zákutia jednej z najkratších lokálok na Slovensku.


PROGRAM?

Program, tak,ako vždy, je vecou cestujúcich, no aj tentoraz sme sa snažili pripraviť sprievodný program. Trať z malého, maďarsko - slovenského mestečka Moldava nad Bodvou vedie do nemeckého mestečka  Medzev, no hlavnou jarnou zastávkou bude starobylá obec Jasov, kedysi vychýrené turistické stredisko. Kto bude mať záujem o spoločný vstup do jaskyne, kláštora, alebo výstup na Jasovskú skalu a hrad, budeme radi, ak sa pridáte. Ak nie, okolitá príroda Slovenského krasu poskytuje nevšedné zážitky z jarného prebúdzania.
Kto už pozná Jasov dokonale a dávno, alebo nikdy nebol v starom banskom meste Medzev, vlakom zastavujeme aj tam a to v rámci kyvadlových jázd.


KYVADLOVÉ JAZDY

Kyvadlové jazdy sme pripravili dve na trase Jasov-Medzev-Jasov. Jednu predpoludním a druhú popoludní. (Pozn. Prosím, podrobne si prečítajte cestovný poriadok v prílohe). Kyvadlové jazdy sú určené najmä obyvateľom tamojšieho regiónu, alebo individuálnym turistom.


ZÁŽITKY

Veríme, že spolu prežijeme pekný deň a pre tých, ktorým sa jazda vlakom zapáči, pozývame Vás aj na ďalšie jazdy KHKV, ktoré nájdete na našej stránke www.khkv.sk.


CESTOVNÉ a REZERVÁCIE
Bezplatnú miestenku si rezervujte čo najskôr mailom na: khkv@khkv.sk

Cestovné sa menilo iba minimálne, tvorí ho dobrovoľný príspevok na opravu a záchranu historických vozidiel a na pokrytie aspoň časti nákladov na historickú jazdu. K dispozícii sú aj zvýhodnené rodinné lístky, ktoré sú v podobe historického lepenkového lístka naozajstnou pamiatkou. Pribaľte si dobrú náladu a otvorenú myseľ. Dovidenia.
 

Jednosmerný lístok: dospelí: 5 € / deti 2,50 €
Obojsmerný lístok: dospelí: 8 € / deti 4 €
Rodinný lístok (dospelí + deti): 20 €

Súvisiace trate