ŽEL-RAIL 2009 zná vítěze fotosoutěže

25.9.2009 12:00 Milan Vojtek

ŽEL-RAIL 2009 zná vítěze fotosoutěže

Že budou Vrútky ve dnech 29.9. až 2.10 patřit výstavě železniční techniky Žel-Rail 2009 jistě už mnozí lidé profesně spojení s železnicí i prostí příznivci světa kolejí postřehli. V tomto okamžiku Vás chci pozvat nejen na akci, ale i připomenout, že její součástí je již téměř tradiční soutěž železničních fotografů.

 

Tak tedy i letos usedli porotci, aby z přihlášených fotografií ve třech kategoriích vybrali ty, které je oslovily nejvíce. Kritériem bylo jen to, jak nápad, idea a myšlenka tvůrce dokázaly oslovit porotce. Zcela záměrně nyní neuvedu snímky v pořadí, jak je porotci vyhodnotili, pouze představím fotografie, které ocenění získaly a jejichž autory tímto pořadatelé akce a VLAKY.NET zvou na návštěvu akce, která pro ně bude spojena i s převzetím ocenění. Konkrétní pořadí snímku se autoři dozví na vernisáži.

Jak již zaznělo v pozvánce na akci, vernisáž výstavy se uskuteční 30. 9. v sedmnáct hodin na železniční stanici Vrútky, v nově otevřené restauraci Výhrevňa pub a úspěšné snímky bude možné vidět až do konce října.

V kategorii I porotci neudělili první místo, ale i tak na ocenění nominovali následující snímky:

Ve druhé kategorii se líbí následující snímky

Třetí kategorie skončila nominací níže představených fotografií.

Autory zveřejněných snímků ještě jednou zveme do Vrútek

Súvisiace odkazy