Jižní Morava má „Slovácké pendolino“

27.6.2007 21:11 Milan Vojtek

Jižní Morava má „Slovácké pendolino“

Oficiální premiéru měl v pátek 15. června vlak pro regionální dopravu, kterým chtějí České dráhy zlepšit kvalitu cestování na tratích Horňácka. Region na Hodonínsku je místem, kde bude třídílná motorová jednotka Regionova nasazena. Jihomoravský kraj je dvanáctý, který se dočkal nového vozidla.

Současně je ale první, který má k dispozici třídílnou jednotku. Lidská tvořivost prakticky okamžitě zapracovala a vlak dostal přezdívku – Slovácké pendolino. “Jestli se opravdu bude jmenovat Slovácké pendolino, nebo jinak, to necháme do budoucnosti. Ale především bude spojovat různé kraje,” připomněl hejtman, že vlak zajíždí na území Zlínského kraje a nejčastěji bude k vidění na tratí z Veselí nad Moravou do slovenské pohraniční stanice Vrbovce. Jihomoravská Regionova je tak první, která pravidelně zajíždí na území sousední země.

 

Ředitel odboru marketingu ČD Aleš Ondrůj nové vozidlo pokropil sektem.

Regionova Trio při prezentační jízdě ve Strážnici

Souprava obsahuje dva čelní motorové vozy a střední část – nízkopodlažní vůz. Právě jím se vlak posunuje o kus dál na cestě ke komfortnímu cestování, protože je přátelský k tělesně postiženým či jen špatně chodícím cestujícím. Usnadňuje nástup a výstup. “Byli jsme to my, kdo inicioval, aby měl vlak tři vagonky,” připomněl jihomoravský hejtman Stanislav Juránek. Použití dvou motorových vozů tak soupravu předurčuje k využití na profilově náročných tratích. Zástupce dodavatelské společnosti Pars Nova ze Šumperku Ladislav Fiala uvedl, že souprava je dokonce způsobilá k jízdě i na horské trati z Tanvaldu do Harrachova se sklonem 57 promile. Jihomoravský kraj má k dispozici dvě třídílné soupravy, jedna bude dokonce exponátem na nadcházející přehlídce železniční technice v Ostravě. V září by se měl počet souprav v kraji zvýšit o další třídílnou Regionovu.

Řídící panel Regionovy

Monitor ovládacího panelu.

Novinka na kolejích je ve skutečnosti novinkou jen částečnou. Pod nově vypadající skříní se skrývá skelet a podvozek ze sedmdesátých let. Je největší slabinou pro pohodlí. “Pro rozbité a špatně udržované tratě lokálek nejsou dvounápravové vozy to pravé pro komfortní cestování. Sedadla jsou proti výchozímu typu vozu podstatně pohodlnější, podvozek ale má všechny původní neduhy a na rozbitých lokálkách drncá,” shodli se železničáři. Přesto ale nový vlak hodnotí kladně, jako cenově asi nejrozumnější posun k lepšímu cestování.