Oslavy na Myjave. Príprava

20.4.2007 12:59 Marek Hrin

Oslavy na Myjave. Príprava

Mesto Myjava plánuje v termíne 19. – 21. 10. 2007 zorganizovať sériu podujatí pri príležitosti 80. výročia otvorenia železničnej dopravy z terajšej ČR do Myjavy. Hoci termín výročia pripadá podľa kalendára až na 8. decembra, z organizačných dôvodov sa vedenie mesta rozhodlo akcie zrealizovať o niečo skôr...

Oslava výročia trate sa v réžií mesta Myjava chystá po prvýkrát a všetci sme zvedaví, ako to nakoniec dopadne. V každom prípade, akcia má potenciál pritiahnuť veľa návštevníkov nielen zo Slovenska, ale aj susednej Moravy a ak sa podarí, určite ju privítajú aj nadšenci železnice z klubu vlaky.net.
 
Víkendové podujatie by malo mať tri prvky:
Výstavu unikátnych fotografií z výstavby trate Veľká nad Veličkou – Nové Mesto nad Váhom, ktoré doposiaľ neboli nikde zverejnené, jazdu historického motorového vlaku z Myjavy do Vrboviec a späť, ktorú vláčik absolvuje dvakrát a stretnutie železničných modelárov spojené s výstavou.
 
Pre modelárov sú zabezpečené výstavné priestory v novom Kultúrnom dome Samka Dudíka veľká nácviková miestnosť s rozmermi 15 x 15 m a spoločenská sála, kde budú zároveň vystavené fotografie s rozmermi 24 x 6 m. 

V prípade väčšieho záujmu je možné priestory rozšíriť. V súčasnosti zisťujeme záujem modelárov o toto podujatie a snažíme sa nájsť formu, akú by mala výstava mať. Preto neváhajte a ozvite sa na hrin.marek@myjava.sk  alebo píšte markusovi 505 v internej poste na VLAKOCH

Súvisiace trate

Súvisiace odkazy