Zrážka vlaku IC 402 Gerlach s osobným autom na priecestí v Bratislave-Petržalke

18.4.2005 19:48 -gan-, -ufo-

Zrážka vlaku IC 402 Gerlach s osobným autom na priecestí v Bratislave-Petržalke

Bratislava-Petržalka - V piatok 15. apríla 2005 krátko po 11. hodine došlo na priecestí pod diaľničným nadjazdom medzi stanicou Bratislava-Petržalka a štátnou hranicou Kittsee Gr. k zrážke vlaku IC 402 Gerlach Bratislava hl. st. – Wien Westbahnhof vedeného rušňom 1116.144 ÖBB s osobným automobilom.

Pri zrážke bolo poškodené nielen auto, ale aj Taurus, ktorý so štvorvozňovou súpravou zastal približne 50 m pred štátnou hranicou s Rakúskom. Posádka osobného auta vyviazla so zraneniami a bola prevezená do nemocnice.

Hasiči museli z lokomotívy 1116.144 odstrihnúť časť pluhu, ktorá po zrážke zasahovala do jazdného profilu.

Medzi Bratislavou-Petržalka a Kittsee bola zavedená náhradná autobusová doprava spoločnosti Blaguss s nápisom "Schienenersatzverkehr". Vlaková čata ÖBB však pozabudla na cestujúcich vo vlaku kategórie IC. Nikomu nenapadlo, že by mohli privolať autobus, hoci súpravu vlaku delili od stanice necelé dva kilometre. Po niektorých mladších cestujúcich prišli rodičia s autami, iní, znalí miestnych pomerov z vlaku vystúpili a pobrali sa peši smerom do mesta. Ostatní zotrvali vo vlaku, až kým súpravu neodtiahla späť do stanice Bratislava-Petržalka staničná záloha radu 742.

Železničná doprava bola na trati preručená do 14.30 h. Zmeškaný vlak IC 402 odišiel z Bratislavy-Petržalky do Viedne s náhradným Taurusom o 15.43h.



Súvisiace trate

  • ŽSR-101: Bratislava - Petržalka - Kittsee - Wien (AT)

Súvisiace odkazy