Záujem o autovlak stále rastie

16.7.2004 21:55

Záujem o autovlak stále rastie

Praha - Autovlak Českých dráh, a.s., medzi stanicami Praha hl. n. a Poprad-Tatry prepravil za prvých šesť mesiacov tohto roku 645 vozidiel, teda o 76 viac než za rovnaké obdobie predošlého roku. O stále narastajúcom záujme svedčí fakt, že za celý rok 2001 bolo prepravených 607 áut a motocyklov. Od roku 1997 do súčasnosti využilo tuto službu už 4800 vodičov.

Svoje vozidlo si môžu vziať s sebou na dovolenku tiež cestujúci charterového vlaku Jadran Express z Prahy do Splitu a na vlaku Split Express z Bratislavy Petržalky do Splitu. Vlani, v prvý rok prevádzky, využilo túto službu cez 600 zákazníkov. Tohtoročnou novinkou bolo sprevádzkovanie nájazdovej rampy pre nakladanie automobilov tiež na brnenskom hlavním nádraží. Na prelome februára a marca tohto roku sa ponuka rozrástla.

Špeciálne upravené vozne autovlaku sú medzi hlavným mestom ČR a stanicou Poprad-Tatry radené denne na rýchlikoch 424/425 Laborec. Do metropole východného Slovenska Košíc sa dajú dopraviť cestné vozidlá na rýchlikoch 422/423 Cassovia, a to trikrát týždenne v každom smere. Cena za prepravu automobilu zahrňujúce i cestovné pre vodičov činí v oboch prípadoch približne 1 000 Kč v jednom smere. Vlak Jadran Express zaisťuje spojenie medzi Prahou a chorvátskym Splitom jedenkrát týždenne v období od polovice júna do polovice septembra. Za využitie autovlaku jedným smerom zaplatíte 1 400 Kč, pri ceste oboma smermi 1 990 Kč. -rp-

Súvisiace odkazy