Jihočeský kraj převzal jednotku RegioPanter

1.10.2012 15:00Zdroj: České dráhy, a.s. - tiskové sdělení

České dráhy dnes oficiálně představily a předaly do užívání zástupcům Jihočeského kraje a cestujícím v Jihočeském kraji nejmodernější český elektrický vlak z rodiny RegioPanter.

Souprava RegioPanter nabídne cestujícím komfort srovnatelný s rychlíkovými soupravami i soukromých dopravců. Cestující budou mít k dispozici moderní světlé velkoprostorové oddíly 1. a 2. třídy, moderní sedačky s textilním potahem od společnosti Borcad (dodává sedačky také pro LEO Expres na lince Praha - Ostrava), bezbariérové WC a nástupní prostory, elektrické zásuvky 230 V pro napájení drobné elektroniky cestujících jako jsou mobilní telefony nebo notebooky, WiFi připojení k internetu a další výhody obvyklé v komfortních dálkových spojích.

České dráhy postupně uvedou do provozu 4 soupravy na lince spojující Strakonice, České Budějovice a České Velenice, kde nahradí starší soupravy. první cestující se těmi vlaky svezou po zácviku personálu již během první poloviny října.

České dráhy tak pokračují v modernizaci souprav v Jihočeském kraji, když už v předchozích letech nasadily na vybrané linky modernizované soupravy Regionova, např. z Tábora do Písku, z Veselí nad Lužnicí do Českých Velenic a na dalších tratích.

Jihočeský kraj je po Pardubickém a Královéhradeckém další region, kde jsou soupravy RegioPanter uváděny do provozu. V následujících dnech budou slavnostně předány také cestujícím v Ústeckém a Olomouckém kraji. V dalších krajích jsou uváděny do provozu další zcela nové vlaky: RegioShark, CityElefant nebo RegioShuttle RS1. České dráhy jen letos investují do modernizace a nových vlaků celkem asi 7 miliard korun.

Další podrobnosti k moderním soupravám RegioPanter jsou uvedeny v přiložené tiskové zprávě.